70% dark chocolate with coffee - Colombia Sleva: min. dat. trvanlivosti 07/2022 - 60 g
This luxurious, 70% dark "coffee" chocolate made from the finest cocoa beans is just right for lovers of high percentage chocolates and quality Colombian coffee.
Take advantage of incredible discounts on such high quality bean to bar chocolate - it won't happen again.
70% Dark Chocolate Tumaco with Real Colombian Coffee from British brand Tosier Chocolatemaker is made with the finest cocoa beans, sustainably sourced from a single estate in Tumaco, Colombia and as always with a fair trade approach.
It has a rich nutty flavour with floral notes and a hint of caramel, perfectly balanced by real Colombian coffee. The chocolate is naturally gluten-free and vegan.
In 2020 she received an incredible 3* in the international GREAT TASTE AWARDS competition.
British journalist Annalisa Barbieri wrote in the English newspaper the Observer about Tumaco chocolate:
"The best coffee chocolate I have ever tasted. Even if you don't normally like 70% chocolate, I implore you to try it".
Producer
- Tosier chocolates are made with the finest cocoa in the world - choosing only beans from the top 5% of single estates around the world.
- It is produced in a small, honest manufactory in the English countryside, where everything is done by hand - sorting the cocoa beans, peeling, grinding, conching the chocolate, etc.
- The chocolates are made in small batches and the manufacturer decided to give only one year minimum shelf life.
- He wants you to eat the freshest chocolate, but it will not lose any of its taste, even if you eat it after it has expired.
- High-quality cocoa beans behave completely differently from those in cheap chocolates. You have to taste it to understand what is meant.
- Moreover, production on such a small scale allows us to carefully monitor every stage of the process and produce chocolate of the highest quality.
As with wine, each harvest and variety of cocoa bean has a completely unique taste, which is then enhanced by carefully selected roasting profiles.
Tosier usually makes its chocolates with at least 70% cocoa from one particular variety so that you can taste and compare the subtle and distinctive flavours and differences between the different cocoa varieties.
They also only produce their chocolates in 24kg microwaves, so only a limited amount of chocolates are made from each harvest . Enjoy this unique and exclusive chocolate for yourself!
Ingredients
cocoa beans, organic unrefined sugar, organic cocoa butter, single origin Colombian coffee.
Additional parameters
Category: | Dark chocolate |
---|---|
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: | 07/ 2022 - čokoláda v naprostém pořádku |
Výrobce: | Tosier Luxury Chocolatemaker |
Země původu: | Velká Británie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb |
Mezinárodní ocenění: | GREAT TASTE AWARD 2020 - 3* |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Značka Tosier Chocolate přišla na světlo veřejnosti v roce 2017 na The Aldeburgh Food & Drink festivalu v britském městě Suffolk. Její zakladatelka, Deanna Tilston, v této značce spojuje své vytříbené znalosti a vytrénované chuťové buňky z degustace různých druhů čokolád po celém světě a zároveň navazuje na tradici Thomase Tosiera, výrobce čokolád, který byl svým kulinářským uměním vyhlášený a dodával dokonce čokolády na královský dvůr a byl výrobcem čokolády přímo pro Jindřicha I., kterému každé ráno nosil osobně ke snídani šálek horké čokolády.
Čokolády Tosier jsou vyráběny v malé poctivé manufaktuře, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých dávkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality.
Tyto čokolády jsou určeny pro opravdové gurmány, kteří si dovedou vychutnat jemné rozdíly v chutích jednotlivých druhů i původu kakaových bobů. Tak jako třeba u čaje či vína se projevuje místo pěstování na jejich výsledné chuti, stejně tak je tomu i u kakaových bobů.Tosier proto nabízí čokolády ze čtyř různých druhů kakaových bobů a celkem tří různých lokalit (Acul du Nord na Haiti, Tumaco v Colombii a Belize). Díky tomu každá čokoláda chutná tak trochu jinak - má unikátní “osobnost” a jedinečný chuťový profil.
Tosier je samozřejmě součástí transparentního dodavatelského řetězce a fair trade, který zajišťuje, aby farmáři dostali spravedlivě zaplaceno.
Od kakaového bobu až po lahodnou čokoládu
Jak vůbec taková výroba vysoce kvalitní a originální čokolády probíhá?
Třídění
Kakaové boby dováží Tosier od drobných farmářů v 50-70kg jutových pytlích. Boby jsou následně ručně třízeny tak, aby se odstranily všechny nekvalitní nebo poškozené kousky a stejně tak případné kamínky, větvičky a další.
Pražení
Ke každé odrůdě je třeba přistupovat individuálně a upravit délku i teplotu pražení. Na této fázi procesu si dává Tosier maximálně záležet.
Odstranění slupek a dotřízení
Po upražení a vychladnutí se kakaové boby loupají ve speciálním přístroji a slupky jsou odstraněny pomocí sproudění vzduchu. Kousky kakaových bobů jsou následně prosety sítem, a potom ještě ručně dopřebírány od případných zbytků slupek a nekvalitních nebo nedostatečně fermentovaných bobů.
Mletí
Následně se kousky kakaových boby melou v melanžeru, speciálním mlýnku se žulovými kameny, které z nich mletím uvolní kakaové máslo a rozemelou je na pastu s hladkou texturou. A takto vypadá čokoláda ve své nejjednodušší verzi. Během tohoto 60 hodinového procesu se do melanžeru pro usnadnění mletí přidává ještě trocha kakaového másla a lehce se dosladí organickým třtinový cukrem. Poté se čokoláda konšuje a rafinuje, díky čemuž získává hedvábnou a máslovou texturu a odstraní se zbytková kyselost, která vzniká v průběhu fermentace. Před temperováním pak čokoláda 30 dní odpočívá a zraje.
Temperování
Ve chvíli, kdy je čokoláda dokonale vyzrálá, je znovu rozpuštěna a následně stabilizována tzv. temperováním. Při tomto procesu molekuly kakaového másla zkrystalizují a právě díky tomu má výsledná čokoláda krásně lesklý povrch a žádanou křehkost, takže se při zakousnutí ozve právě to charakteristické křupnutí.
Odlévání do forem
Po temperování se čokoláda nalije do forem a po ztuhnutí se ručně balí do zdobeného papíru.