Kola black olive spread odrůda s vysokým obsahem polyfenolů - 190 g
Delicious olive tapenade with universal use. Enjoy it just on a spoon, spread it on crackers, flavour spread or mayonnaise, decorate pizza with it, etc.
This tapenade is made from one of the oldest olive varieties in Greece - the Kolovi variety, which is found only on the island of Lesvos. This rare variety is not well known in the world or in Greece.
With delicious tapenades ACAIAmade exclusively from ancient Kolovi olives, you can enjoy the healthy and unique flavours and aromas of this rare olive variety in other ways than olive oil.
This tapenade was awarded the GREAT TASTE award in 2019 for its unique taste, which is given annually in the UK to the most delicious food.
Why olives from Lesvos
Lesvos has a very dry climate with limited rainfall and this variety has adapted very well to this climate. The trees have strong and numerous roots that bring unique nutrients from the soil to the olive fruit and give the olives their final extraordinary flavour.
Olive trees grow mainly in mountainous areas, at an altitude of 600 m, in soil with a high shale content, where there are no roads and pickers can only reach them on foot or by donkey. Therefore, these olives are mainly harvested by hand using portable mechanical pickers.
How to use tapenade in the kitchen
- Olive tapenades offer a great versatile way to enjoy olives in a variety of ways.
- Mix tapenade ACAIA with mayonnaise for an interesting spread flavor, or put it on pizza as one of the toppings.
- Mix it with extra virgin olive oil ACAIA and enjoy this 'dip' with a fresh, preferably sourdough baguette ala ciabatta.
- Use it to fill grilled mushrooms or tomatoes, use it on devilled eggs, brush it on an egg omelette or simply enjoy its delicious taste by brushing it on crackers.
Olive tapenades ACAIA are supplied in glass containers weighing 190 g. You can also try the green olive alternative.
Read more on this topic
You can't buy good olive oil in the supermarket
Unique olive oils with polyphenols
Discover low carb or more energy, less sugar
What to take with you on a hike?
Additional parameters
Category: | Olives and tapenades |
---|---|
Země původu: | Řecko, Lesbos |
Výrobce: | Hellenic Agricultural Enterprises, 45 Grigoriou Lambraki Street, Lykovrissi 141 23, Greece |
Vhodné pro: | Vegan-Vegetariány-Raw-GMO Free-Oceněný výrobek |
The item has been sold out… |
Video projekce olivových hájů na ostrově Lesbos
Be the first who will post an article to this item!
Proč HAE?
Od svého založení v roce 2013 se společnosti Hellenic Agricultural Enterprises (HAE) podařilo stát se jedním z nejlepších výrobců olivového oleje na světě a zároveň nabízet stále širší sortiment chutných, výživných a udržitelně pěstovaných potravin pro náročné spotřebitele.
- Jejich olivová odrůda Kolovi byla v roce 2021 a 2022 rankovaná jako nejlepší na světě.
- V roce 2022 byla firma HAE rankovaná mezi top deseti nejlepšími výrobci čistého extra panenského olivového oleje na světě.
- V roce 2021 byla firma HAE rankovaná jako 5. nejlepší výrobce ochucených extra panenských olivovových olejů na světě.
- V roce 2022 byla firma HAE rankovaná jako 2. nejlepší výrobce v celém Řecku.
S tímto výrobcem spolupracujeme od roku 2018 a stále rozšiřujeme nabídku, protože kvalita a dobrá cena jsou zaručeny. Tato značka za své působení obdržela 130 mezinárodních cen. V nabídce má momentálně 40 různých výrobků.
Naše vize
Naší vizí je stát se předním výrobcem a vývozcem vysoce kvalitních řeckých potravinářských výrobků s využitím značně nevyužitého potenciálu Řecka v oblasti výroby a vývozu kvalitních potravin.
I když Lesbos zůstává naší pevnou základnou, uvažujeme o všech regionech Řecka, které mohou nabídnout svébytné výrobky náročným zákazníkům za hranicemi naší země.
Naše poslání
Naším posláním je nabízet všem spotřebitelům, kteří mají zájem zlepšit své stravování, nejrůznější chutné, inovativní a vysoce výživné potravinářské výrobky vyrobené na ostrově Lesbos a v dalších částech Řecka.
Zavazujeme se udržovat nejvyšší standardy kvality s využitím vybraných surovin a tradičních postupů a zároveň dodržovat naše základní hodnoty, kterými jsou kvalita, spravedlivé ceny a ekologická udržitelnost.
Naše logo
Naše logo představuje erb předků naší rodiny, na němž je zobrazena holubice sedící na zeměkouli a nesoucí v zobáku olivovou ratolest.
Kromě toho, že znázorňuje naše rodinné dědictví, jsme si ji vybrali jako naši reprezentaci, protože vyjadřuje ideál celosvětového míru a také symbolizuje duchovní a materiální význam oliv jako potravy pro mysl a tělo, která přesahuje kultury celého světa.
O ostrově Lesbos
Lesbos je třetí největší řecký ostrov v severní části Egejského moře. Kromě hojnosti olivovníků se na něm nachází také množství ovocných sadů, aromatických bylin a další flóry, což z něj činí botanický ráj. Ne nadarmo jej Osmané nazývali "zahradou Egejského moře".
Zde je domov naší rodiny a zde začíná historie naší společnosti s výrobou prvotřídního extra panenského olivového oleje, který využívá jedinečných organoleptických vlastností původní odrůdy oliv Kolovi.
Lesbos má dlouhou historii výroby olivového oleje. Při vykopávkách byl objeven lis na olivy z doby bronzové, datovaný do období 2800-2000 př. n. l. Rozsáhlé plochy olivových hájů na terasovitých kopcích pokrývají téměř 30 % ostrova ve východní a jižní části a téměř 80 % orné půdy ostrova.
S více než jedenácti miliony stromů a přibližně 90 000 obyvateli má Lesbos zdaleka největší počet olivovníků na obyvatele na světě. Mnohé z těchto stromů jsou staré stovky let, o čemž svědčí jejich silné a zkroucená kmeny. Pěstování olivovníků a výroba olivového oleje jsou proto jednou z nejdůležitějších hospodářských činností na Lesbu.
Lesbos je také známý svými přírodními krásami, hojností slunečního svitu, živými ekosystémy, které zahrnují nejen flóru, ale i faunu, a také velmi rozmanitou krajinou, od svěží zeleně na východě a jihu až po divoký sopečný západ se zkamenělým lesem, který patří k největším na světě.
Zdravotní tvrzení
Olivový olej obsahuje (antioxidační) polyfenoly, které přispívají k ochraně krevních lipidů před oxidačním stresem.
Vychutnejte si zdraví prospěšné účinky olivového oleje při denní konzumaci 1½ polévkové lžíce (20 g) v rámci pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
V souladu s nařízením EU 432/2012. Extra panenský olivový olej ACAIA je certifikován katedrou chemie Národní a Kapodistrijské univerzity v Aténách pro vyšší obsah polyfenolů (>250 mg/Kg) než průměrné olivové oleje.