Greek marmalade with pieces of orange traditional Greek product with a high fruit content
This traditional syrupy marmalade with exotic orange can be used instead of candied fruit in white yoghurt, as a topping for fruit cake or as a filling for pancakes. Spread on buttered toast and the fruity taste of sun-ripened orange explodes in your mouth.
Why buy
Hebe marmalades are made in the Pelion mountains of central Greece, the ancient home of the mythological centaurs and a region famous for its homemade compotes.
Hebe is most commonly eaten as toppings for yoghurt or vanilla ice cream, as a topping for cheesecake, pancakes and waffles, replacing jam on buttered bread and in puff pastry, added to milkshakes and smoothies, and used in cakes with several layers (e.g. Black Forest cake).
They taste great as a sweet dip for cheese, and can also be added to tea or porridge or muesli. They are absolutely amazing with mascarpone, nothing more. Yummy.
What is Hebe marmalade?
Hebe is the name of a traditional syrupy fruit compote that has been known in Greek homes as a "spoonful of sweetness" for centuries.
The name "spoon sweets" is derived from their common use as something sweet to eat for guests who came to visit. Usually this compote is served on a spoon or in a glass or even crystal bowl together with a glass of cold water.
Hebe was the ancient Greek goddess of eternal youth. She is depicted as a beautiful young woman and is known for serving ambrosia and nectar in a golden chalice, the food and drink of the gods that confer longevity and immortality.
"And now all the gods, surrounding Zeus and looking down on the city of Troy, sat in council on the golden ground, making a vow to each other by toasting from golden cups of ambrosia and nectar from the goddess Hebe." Homer, Ilias
Ingredients
Orange 55%, water, sugar, lemon juice.
- Without preservatives.
- Energy: per serving (26 g) - 322kJ (76kcal)
- Once opened, store in the refrigerator.
Additional parameters
Category: | Jams, jams, syrups |
---|---|
Země původu: | Řecko, Lesbos |
Výrobce: | Hellenic Agricultural Enterprises, 45 Grigoriou Lambraki Street, Lykovrissi 141 23, Greece |
Vhodné pro : | Vegan-Vegetarián-Raw-GMO Free |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Proč HAE?
Od svého založení v roce 2013 se společnosti Hellenic Agricultural Enterprises (HAE) podařilo stát se jedním z nejlepších výrobců olivového oleje na světě a zároveň nabízet stále širší sortiment chutných, výživných a udržitelně pěstovaných potravin pro náročné spotřebitele.
- Jejich olivová odrůda Kolovi byla v roce 2021 a 2022 rankovaná jako nejlepší na světě.
- V roce 2022 byla firma HAE rankovaná mezi top deseti nejlepšími výrobci čistého extra panenského olivového oleje na světě.
- V roce 2021 byla firma HAE rankovaná jako 5. nejlepší výrobce ochucených extra panenských olivovových olejů na světě.
- V roce 2022 byla firma HAE rankovaná jako 2. nejlepší výrobce v celém Řecku.
S tímto výrobcem spolupracujeme od roku 2018 a stále rozšiřujeme nabídku, protože kvalita a dobrá cena jsou zaručeny. Tato značka za své působení obdržela 130 mezinárodních cen. V nabídce má momentálně 40 různých výrobků.
Naše vize
Naší vizí je stát se předním výrobcem a vývozcem vysoce kvalitních řeckých potravinářských výrobků s využitím značně nevyužitého potenciálu Řecka v oblasti výroby a vývozu kvalitních potravin.
I když Lesbos zůstává naší pevnou základnou, uvažujeme o všech regionech Řecka, které mohou nabídnout svébytné výrobky náročným zákazníkům za hranicemi naší země.
Naše poslání
Naším posláním je nabízet všem spotřebitelům, kteří mají zájem zlepšit své stravování, nejrůznější chutné, inovativní a vysoce výživné potravinářské výrobky vyrobené na ostrově Lesbos a v dalších částech Řecka.
Zavazujeme se udržovat nejvyšší standardy kvality s využitím vybraných surovin a tradičních postupů a zároveň dodržovat naše základní hodnoty, kterými jsou kvalita, spravedlivé ceny a ekologická udržitelnost.
Naše logo
Naše logo představuje erb předků naší rodiny, na němž je zobrazena holubice sedící na zeměkouli a nesoucí v zobáku olivovou ratolest.
Kromě toho, že znázorňuje naše rodinné dědictví, jsme si ji vybrali jako naši reprezentaci, protože vyjadřuje ideál celosvětového míru a také symbolizuje duchovní a materiální význam oliv jako potravy pro mysl a tělo, která přesahuje kultury celého světa.
O ostrově Lesbos
Lesbos je třetí největší řecký ostrov v severní části Egejského moře. Kromě hojnosti olivovníků se na něm nachází také množství ovocných sadů, aromatických bylin a další flóry, což z něj činí botanický ráj. Ne nadarmo jej Osmané nazývali "zahradou Egejského moře".
Zde je domov naší rodiny a zde začíná historie naší společnosti s výrobou prvotřídního extra panenského olivového oleje, který využívá jedinečných organoleptických vlastností původní odrůdy oliv Kolovi.
Lesbos má dlouhou historii výroby olivového oleje. Při vykopávkách byl objeven lis na olivy z doby bronzové, datovaný do období 2800-2000 př. n. l. Rozsáhlé plochy olivových hájů na terasovitých kopcích pokrývají téměř 30 % ostrova ve východní a jižní části a téměř 80 % orné půdy ostrova.
S více než jedenácti miliony stromů a přibližně 90 000 obyvateli má Lesbos zdaleka největší počet olivovníků na obyvatele na světě. Mnohé z těchto stromů jsou staré stovky let, o čemž svědčí jejich silné a zkroucená kmeny. Pěstování olivovníků a výroba olivového oleje jsou proto jednou z nejdůležitějších hospodářských činností na Lesbu.
Lesbos je také známý svými přírodními krásami, hojností slunečního svitu, živými ekosystémy, které zahrnují nejen flóru, ale i faunu, a také velmi rozmanitou krajinou, od svěží zeleně na východě a jihu až po divoký sopečný západ se zkamenělým lesem, který patří k největším na světě.
Zdravotní tvrzení
Olivový olej obsahuje (antioxidační) polyfenoly, které přispívají k ochraně krevních lipidů před oxidačním stresem.
Vychutnejte si zdraví prospěšné účinky olivového oleje při denní konzumaci 1½ polévkové lžíce (20 g) v rámci pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
V souladu s nařízením EU 432/2012. Extra panenský olivový olej ACAIA je certifikován katedrou chemie Národní a Kapodistrijské univerzity v Aténách pro vyšší obsah polyfenolů (>250 mg/Kg) než průměrné olivové oleje.