Organic green pitted olives - Halkidiki bohaté na přírodní vitamín E - 340 g
Like extra virgin olive oil, olives are one of the world's most delicious and healthiest foods, combining divine flavour with highly protective nutrients. Quality olives will brighten up any dining table or party.
Why these Greek olives?
Green olive brand ACAIA in certified organic quality comes from a variety of olives called Halkidiki, which grows almost exclusively on the Halkidiki peninsula in central Macedonia, Greece. Halkidiki olives are normally harvested while they are still slightly unripe.
They are usually processed by brine curing, a pickling/preservation process where the olives are soaked in a brine solution of water, salt, vinegar and other ingredients that give the olive its typical glossy/soft appearance.
This method of preservation gives the olives a meaty texture, which you will appreciate at the bite, when it sort of crunches and their delicious flavour spills in your mouth.
Olives in general are rich in vitamin E and unsaturated fatty acids. Halkidiki olives are large and oval-shaped varieties that are big enough to put pieces of other vegetables in once you've roasted them - so they're great for further processing in the kitchen.
They have a full, spicy and fruity taste, without a hint of oiliness. These olives do not contain pits.
It is said that regular consumption can help reduce the risk of cardiovascular disease and bad cholesterol levels.
All ACAIA olives are supplied in glass containers weighing 340 g. These olives do not contain pits.
Why eat olives
- Olives are rich in vitamin E, which kills free radicals.
- They are claimed to help with maintaining the youthful appearance of the skin.
- Olives provide monounsaturated fats, which are claimed to reduce the risk of atherosclerosis. In addition, olives, as well as their oils, are an excellent source of good cholesterol.
- There are no limits to recipes... and imagination no more! There's so much you can make with olives, add them to salads with Greek olive oils from ACAIA or OOTOPIA and Redmont RealSalt sea salt, or use them to make a great tapas night with a good Greek wine!
- Pack them to take with you on a hike or camping trip, they are a great quick snack and also an energy boost!
- There are no limits to the recipes... check out this video where an Armenian cook turns unseasoned olives into an absolute delicacy, perfect for long evenings in front of the TV. Tastes great with good alcohol... (:
Ingredients
Organic Halkidiki olives 58,80%, water, salt, vinegar, extra virgin olive oil, acidity regulator: citric acid.
Nutritional values
100 g: Energy 612kJ/ 149kcal
- Fat 16g
- Saturated Fat 2.3g
- Carbohydrate <0.5g
- of which sugars <0.5g
- Protein 1.1g
- Salt 1.6g
Read more on this topic
You can't buy good olive oil in the supermarket
Unique olive oils with polyphenols
Discover low carb or more energy, less sugar
What to take with you on a hike?
Attention
- It is not in the manufacturer's power to guarantee that all pips have been removed.
- Store dry and out of light.
- Once opened, store in the fridge and use as soon as possible - always use a clean spoon/fork to avoid contamination and mould.
Additional parameters
Category: | Olives and tapenades |
---|---|
Země původu: | Řecko |
Výrobce: | Hellenic Agricultural Enterprises, 45 Grigoriou Lambraki Street, Lykovrissi 141 23, Greece |
Vhodné pro: | Vegan-Vegetarián-Raw-GMO Free-Certifikace BIO |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Proč HAE?
Od svého založení v roce 2013 se společnosti Hellenic Agricultural Enterprises (HAE) podařilo stát se jedním z nejlepších výrobců olivového oleje na světě a zároveň nabízet stále širší sortiment chutných, výživných a udržitelně pěstovaných potravin pro náročné spotřebitele.
- Jejich olivová odrůda Kolovi byla v roce 2021 a 2022 rankovaná jako nejlepší na světě.
- V roce 2022 byla firma HAE rankovaná mezi top deseti nejlepšími výrobci čistého extra panenského olivového oleje na světě.
- V roce 2021 byla firma HAE rankovaná jako 5. nejlepší výrobce ochucených extra panenských olivovových olejů na světě.
- V roce 2022 byla firma HAE rankovaná jako 2. nejlepší výrobce v celém Řecku.
S tímto výrobcem spolupracujeme od roku 2018 a stále rozšiřujeme nabídku, protože kvalita a dobrá cena jsou zaručeny. Tato značka za své působení obdržela 130 mezinárodních cen. V nabídce má momentálně 40 různých výrobků.
Naše vize
Naší vizí je stát se předním výrobcem a vývozcem vysoce kvalitních řeckých potravinářských výrobků s využitím značně nevyužitého potenciálu Řecka v oblasti výroby a vývozu kvalitních potravin.
I když Lesbos zůstává naší pevnou základnou, uvažujeme o všech regionech Řecka, které mohou nabídnout svébytné výrobky náročným zákazníkům za hranicemi naší země.
Naše poslání
Naším posláním je nabízet všem spotřebitelům, kteří mají zájem zlepšit své stravování, nejrůznější chutné, inovativní a vysoce výživné potravinářské výrobky vyrobené na ostrově Lesbos a v dalších částech Řecka.
Zavazujeme se udržovat nejvyšší standardy kvality s využitím vybraných surovin a tradičních postupů a zároveň dodržovat naše základní hodnoty, kterými jsou kvalita, spravedlivé ceny a ekologická udržitelnost.
Naše logo
Naše logo představuje erb předků naší rodiny, na němž je zobrazena holubice sedící na zeměkouli a nesoucí v zobáku olivovou ratolest.
Kromě toho, že znázorňuje naše rodinné dědictví, jsme si ji vybrali jako naši reprezentaci, protože vyjadřuje ideál celosvětového míru a také symbolizuje duchovní a materiální význam oliv jako potravy pro mysl a tělo, která přesahuje kultury celého světa.
O ostrově Lesbos
Lesbos je třetí největší řecký ostrov v severní části Egejského moře. Kromě hojnosti olivovníků se na něm nachází také množství ovocných sadů, aromatických bylin a další flóry, což z něj činí botanický ráj. Ne nadarmo jej Osmané nazývali "zahradou Egejského moře".
Zde je domov naší rodiny a zde začíná historie naší společnosti s výrobou prvotřídního extra panenského olivového oleje, který využívá jedinečných organoleptických vlastností původní odrůdy oliv Kolovi.
Lesbos má dlouhou historii výroby olivového oleje. Při vykopávkách byl objeven lis na olivy z doby bronzové, datovaný do období 2800-2000 př. n. l. Rozsáhlé plochy olivových hájů na terasovitých kopcích pokrývají téměř 30 % ostrova ve východní a jižní části a téměř 80 % orné půdy ostrova.
S více než jedenácti miliony stromů a přibližně 90 000 obyvateli má Lesbos zdaleka největší počet olivovníků na obyvatele na světě. Mnohé z těchto stromů jsou staré stovky let, o čemž svědčí jejich silné a zkroucená kmeny. Pěstování olivovníků a výroba olivového oleje jsou proto jednou z nejdůležitějších hospodářských činností na Lesbu.
Lesbos je také známý svými přírodními krásami, hojností slunečního svitu, živými ekosystémy, které zahrnují nejen flóru, ale i faunu, a také velmi rozmanitou krajinou, od svěží zeleně na východě a jihu až po divoký sopečný západ se zkamenělým lesem, který patří k největším na světě.
Zdravotní tvrzení
Olivový olej obsahuje (antioxidační) polyfenoly, které přispívají k ochraně krevních lipidů před oxidačním stresem.
Vychutnejte si zdraví prospěšné účinky olivového oleje při denní konzumaci 1½ polévkové lžíce (20 g) v rámci pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
V souladu s nařízením EU 432/2012. Extra panenský olivový olej ACAIA je certifikován katedrou chemie Národní a Kapodistrijské univerzity v Aténách pro vyšší obsah polyfenolů (>250 mg/Kg) než průměrné olivové oleje.