Tuky a oleje
Objevte kvalitní oleje a tuky pro vaši kuchyni! Nabízíme široký výběr různých nehydrogenovaných (ie. průmyslově zpracovaných) olejů, jako je extra panenský olivový olej, avokádový olej nebo kokosový olej, ideální pro vaření, pečení i studenou kuchyni.
Nechybí ani ghí máslo, kakaové máslo a jiné za studena lisované oleje. Všechny naše produkty jsou pečlivě vybírány s ohledem na kvalitu, chuť a původ.
Dopřejte si zdravější alternativy pro přípravu pokrmů a obohaťte své recepty o prvotřídní ingredience v bio kvalitě!
Značky
Objem
Rawsome Vinegars je řada bio, nefiltrovaných a nepasterizovaných ovocných octů ze...
Dodejte svým receptům šmrnc díky této věčné středomořské kombinaci šťavnatého citronu a...
Přepuštěné máslo (ghí) od značky Hunter & Gather má jemnou máslovou chuť...
Jedinečný ocet z kokosové vody, který je bohatý na mikroživiny a aminokyseliny. Jedná...
Prémiový C8 & C10 MCT olej ze 100% bio (certifikace právě probíhá) kokosových...
C8 MCT olej nesmí chybět ve spíži žádnému nadšenci zdravého životního stylu a nemusíme...
Kokosový olej bez vůně a chuti je vhodný pro přípravu jakéhokoliv pokrmu. Velmi dobře...
Olej z olivových odrůd Koroneiki a Manaki disponuje svěžími tóny čerstvě posečené...
Toto je Temprano olivový olej z jednodruhových oliv (Picual) - extra panenský olivový...
Vysoce kvalitní extra panenský, za studena lisovaný, olivový olej je ideální pro...
Avokádový olej
Kouřový bod: až 270 °C
Ideální na smažení, grilování a pečení díky vysokému kouřovému bodu. Bohatý na vitamín E a mononenasycené tuky. Skvělý také do salátů a domácí majonézy.
Extra panenský olivový olej
Kouřový bod: kolem 190 °C
Vhodný hlavně pro studenou kuchyni, například na saláty, dipy nebo pokapání hotových pokrmů. Obsahuje antioxidanty a zdravé tuky, které prospívají srdci.
Ghí
Kouřový bod: až 250 °C
Přepuštěné máslo s bohatou chutí. Perfektní na smažení, pečení i grilování. Díky odstranění mléčných bílkovin je vhodné i pro osoby s intolerancí na laktózu.
Kakaové máslo
Kouřový bod: kolem 200 °C
Ideální na přípravu čokolády, dezertů a pečení. Má jemnou kakaovou vůni a chuť, ale hodí se také pro hydrataci pokožky.
Kokosový olej (extra panenský)
Kouřový bod: kolem 200 °C
S kokosovou vůní a chutí, ideální pro pečení, přípravu dezertů a exotických pokrmů. Vhodný také pro péči o pokožku a vlasy.
Kokosový olej (deodorovaný)
Kouřový bod: kolem 200 °C
Bez výrazné chuti a vůně, což z něj činí perfektní volbu pro smažení, pečení a jiné tepelné úpravy pokrmů.
Nebezpečí hydrogenovaných semenných olejů ze supermarketu
Hydrogenované semenné oleje, jako je sójový, řepkový nebo slunečnicový olej, které běžně najdeme v supermarketech, představují závažná zdravotní rizika.
Proces hydrogenace, používaný pro zvýšení trvanlivosti a stabilizaci olejů, vede k tvorbě transmastných kyselin. Tyto látky jsou spojovány se zvýšeným rizikem srdečních onemocnění, zánětů, obezity a cukrovky.
Semenné oleje také často obsahují zbytky pesticidů a jejich nadměrná spotřeba může narušit rovnováhu omega-3 a omega-6 mastných kyselin v těle, což může vést k chronickým zánětům.
Pokud hledáte zdravější alternativy, volte přírodní a minimálně zpracované tuky jako ty, které prodáváme na e-shopu, a které přispívají ke zdraví a dodají vašim pokrmům jedinečnou chuť.