La Estaca
Příběh tohoto vyjímečného extra panenského olivového oleje se začal před 17 lety, kdy se rodina začala věnovat svému olivovému háji, aby tak navázali na dlouholetou rodinnou tradici. Od té doby je jejich hlavním posláním pečovat o půdu a respektovat životní prostředí tak, aby nenarušovali ekosystém.
"Půda je dědictvím pro budoucí generace, proto máme povinnost ji chránit a pečovat o ni."
La Estaca je výsledkem tvrdé práce a odhodlání. Od péče o olivovníky až po výrobu úžasného extra panenského olivového oleje.
Značky
Toto je Temprano olivový olej z jednodruhových oliv (Picual) - extra panenský olivový...
V olivovém háji La Estaca se pěstuje odrůda Picual. Jedná se o udržitelný háj položený vysoko v horách, což silně ovlivňuje vysokou kvalitu získávaného olivového oleje. Háj se nachází v nadmořské výšce 1025 metrů v pohoří Sierra Mágina (Jaén).
Majitelé pěstují olivy tradičním způsobem, který je v souladu se zemědělstvím a biologickou rozmanitostí, a získávají tak udržitelný, zdravý a vysoce kvalitní extra panenský olivový olej s vysokým obsahem polyfenolů.
Udržují rostlinný pokryv, nepoužívají pesticidy a zbytky po prořezávání rozdrtí a dají zpět do půdy. Díky tomuto způsobu pěstování tento olivový háj pohlcuje CO2, čistí tak atmosféru, zmírňuje skleníkový efekt. Úrodnost půdy se udržuje organickým hnojivem z kompostu a hnoje.
Olivový háj La Estaca je domovem mnoha živočišných druhů (ptáků, lišek, krtků, hadů, ještěrů, zajíců, hmyzu...), které pomáhají udržovat ekosystém olivového háje. Tento křehký ekosystém za posledních 40 letech mizí souběžně se zvýšeným používáním pesticidů (herbicidů a pesticidů).
EVOO - Extra Virgin Olive Oil
EVOO je jednou z hlavních složek středomořské stravy. Je považován za jeden z nejlepších a nejzdravějších tuků při vaření a e studené kuchyni. Lze ho použít pro všechny druhy přípravy včetně smažení, protože může být vystaven teplotám až 180 °C, aniž by se změnila jeho struktura, a dodává jídlu všechny své organoleptické vlastnosti.
Bio La Estaca EVOO "esencia de montaña" je gurmánským požitkem a lze jej pochopitelně konzumovat i raw. Skvěle se hodí také do všech potravin, jako jsou omáčky, dipy, marinády, zavařeniny a koření. Je ideální jako závěrečná úprava pokrmů, jako jsou polévky, těstoviny a saláty.
Stejně jako ostatní olivové oleje v našem sortimentu, i tento olej byl vybrán pro své jedinečné vlastnosti a zdravotní účinky, díky vysokému obsahu polyfenolů.