Ocet z kokosové vody zraje až rok s matečným octem starým 120 let - 250 ml
Jedinečný ocet z kokosové vody, který je bohatý na mikroživiny a aminokyseliny. Jedná se o funkční superpotravinu. Nahraďte jím váš jablečný ocet pro delikátní salátové zálivky nebo s ním dělejte šťávy bohaté na elektrolyty.
Proč koupit
Kokosový ocet je bohatý na aminokyseliny, které přispívají k obnově a rekonstrukci svalové tkáně, zlepšují funkci mozku a nervového systému a posilují imunitní systém a hladinu fyzické energie. Obsahuje šestnáct druhů aminokyselin.
Aminokyseliny jsou stavebními kameny bílkovin. Podle této publikace některé z nich pomáhají při tvorbě hemoglobinu. Hemoglobin přenáší kyslík a protilátky, které pomáhají imunitnímu systému v boji proti infekcím.
Jiné aminokyseliny podporují zdraví a údržbu tkání, slouží jako neurotransmitery a také napomáhají detoxikaci a metabolickým funkcím.
Kokosový ocet obsahuje 65 minerálních látek, jako jsou fosfor, draslík, železo, hořčík, síru, bór, zinek, mangan a měď.
- Draslík je důležitý pro vyrovnávání elektrolytů, kontrolu vysokého krevního tlaku a metabolismus cukru.
- Fosfor spolupracuje s vápníkem při stavbě kostí a usnadňuje tělu využití dalších živin.
- Železo je důležité pro tvorbu červených krvinek a má zásadní význam pro tvorbu buněčné energie.
- Měď, jedna ze složek při tvorbě červených krvinek, je minerál, který rovněž napomáhá vstřebávání železa.
- Hořčík je důležitý pro funkci nervů a svalů a je nezbytný pro všechny hlavní biologické procesy v těle.
Kokosový ocet může také napomáhá při špatném trávení, protože je vlastně přírodním prebiotikem.
Pokud máte s trávením potíže, podívejte se na naše produkty, které jsme speciálně vybrali od expertních značek z celého světa. Nejedná se o privátní značky s výrobky, které jsou vyrobené v nějaké laboratoři dle univerzálního receptu, a kterých je trh s doplňky stravy přeplněn, ale vývojáře a odborníky na tento obor.
Ve zkratce
- Tento kokosový ocet se vyrábí z kokosové vody. Nechává se v lahvích přirozeně zrát a fermentovat 8-12 měsíců.
- Tento speciální ocet ve své konečné podobě neobsahuje žádnou přidanou cukrovou třtinu, droždí, umělé okyselovací látky ani vylepšovače chuti.
- Skvěle se hodí jako zálivka do jakýchkoliv salátů, k přidání do salátových dresinků nebo jen tak samostatně.
- Kokosový ocet je považován za funkční "superpotravinu", protože má účinky přesahující jeho nutriční obsah.
- Kokosový ocet a kokosová voda mají dle mnoha expertů přes výživu větší účinnost než jablečný ocet.
- Kokosový ořech je zdroj, který má přirozeně vyšší obsah minerálů a dalších fytonutrientů než jablka.
- Je 100% bez chemikálií, vyroben pouze z jedné super kvalitní, fermentované suroviny. To je vše.
Příchuť
Vůně a chuť je typicky octová. Je ale jemnější a ovocnější než kokosový ocet Toddy z nektaru kokosových květů - proto se hojně využívá jako tonik/ šťáva do obyčejné vody, kterou obohatí o elektrolyty a dodá jí svěží příchuť. Stačí přidat takové množství jaké vám bude chutnat.
V závislosti na sklizni a ročním období se každá šarže octa může lišit barvou a v menší míře i chutí.
Jedná se totiž o přírodní domácí produkt, při jehož výrobě se nepoužívají žádné chemické rafinace, přísady ani konzervační látky ke standardizaci produktu jako u velkoprodukčně standardizovaného octa.
Speciální ruční výroba rodiny de Fonseka
- Bio ocet z kokosové vody se vyrábí z kokosové vody, která zbyla po rozbití kokosového ořechu a jádra byla již využita k vylisování kokosového oleje.
- Kokosová voda zraje v dřevěných kádích s přirozeně se vyskytujícím matečným octem z kokosové šťávy po dobu 8 až 12 měsíců.
- Poté se ocet bleskově pasterizuje a ihned stáčí do lahví.
- Po stáčení do lahví se vytvoří pramínkový ocet, což je normální vzhledem k nerafinované povaze octa.
Kokosové octy KOKONATI jsou 100% přírodní s přirozenou exotickou kyselostí a bohaté na živiny z kokosových palem, které rostou na sopečných půdách Cejlonu bohatých na živiny.
Složité umění sběru mízy z kokosových palem a výroba kokosového octa a amino omáček se na Srí Lance tradičně předává z generace na generaci.
Výrobce amino omáček a octů je už pátou generací rodiny de Fonseka
- Zakladatelem firmy byl cejlonský filantrop Charles David de Fonseka.
- V roce 1896 zdědil likérku, v níž se k výrobě alkoholu používala šťáva z kokosových ořechů.
- Jako zbožný buddhista začal místo toho vyrábět kokosový ocet.
Během první světové války byl Charlesův podnik zdrojem zásob kokosového octa; nápoje pro okamžitou výdrž a antibakteriální tekutiny, která pomáhala léčit zraněné vojáky. Charles za svůj přínos získal britský certifikát uznání.
Není to super, když můžete podpořit rodinný podnik založený na kvalitě a dobrých činech?
Ve svých originálních dubových sudech šťáva odborně zraje 8 až 12 měsíců s prababičkou všech octů - 120 let starou matkou!!! Poté je ocet Kokonati stáčen do lahví a odeslán k vám, přičemž se 100% zachovávají jeho přirozené prebioteické účinky.
V čele současné generace stojí Dilanga, který dolaďuje zkušenosti svých předků intenzivním výzkumem a neutuchajícím pracovním nasazením. Zároveň smysluplně přispívá k lepšímu životu obyvatel na venkově ve své místní komunitě.
Certifikovaná bio produkce s nulovým odpadem, eticky sklízející bohatství cejlonského kokosového octa, je určena pro další generace.
Využití
- Kokosový ocet využijete k přípravě salátových zálivek, dipů, zavařeninových láků, nakládání (pickling) a k alkalizaci pitné vody.
- Kokosový ocet lze použít jako prostředek k oplachování vlasů a jako přírodní tonikum na pleť.
- Přírodní prostředek proti hnidám ve vlasech - obzvláště užitečný, protože jej lze bezpečně aplikovat na dětské vlasy bez škodlivých vedlejších účinků.
- Díky své 5% kyselosti je všeobecně známý jako netoxický čistič v domácnosti, obzvláště při použití na povrchy.
- Po zředění s vodou jej lze použít také jako herbicid, fungicid nebo pesticid namísto chemicky zatížených alternativ.
Přečtěte si naše články, zabývající se životosprávou
Recept na typické indické kari s kokosovým octem
Koupí této značky podpoříte přímo práci nejchudších obyvatel naší planety
Platíte za kvalitu ne kvantitu
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti.
Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky.
Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ocet |
---|---|
Proč koupit: | Jednoduché přírodní složení, balené u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan. |
Vhodné pro: | Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bez lepku-Soy Free-Low Carb |
Země původu: | Srí Lanka |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
The difference between coconut and apple cider vinegars
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…