Kokosová amino omáčka - glazé koncentrovaná verze do salátů a marinád - 250 ml
Vynikající koncentrovaná kokosová amino omáčka dotáhne každý váš pokrm k dokonalosti. Multifunkční pomocník ve studené i teplé kuchyni.
Proč koupit
Raw kokosová amino glazé omáčka od značky Ceylon Kokonati má unikátní texturu i chuť. Je vyrobena pouze ze dvou vysoce kvalitních bio ingrediencí, má sladkokyselou chuť s lehkými tóny balzamikového koření.
Díky nízkému glykemickému indexu (cca 35) představuje výbornou alternativu i pro diabetiky. Má také velmi nízký obsah kalorií a zvyšuje pocit sytosti, takže ji ocení i ti, co si hlídají váhu.
Funguje také jako alternativa klasické sójové omáčky, takže je skvělá i pro alergiky na sóju.
Využití v kuchyni
- Glazé můžete použít jako marinádu jakékoliv potraviny, tj. maso, ryba. tofu apod.
- Glazé je skvělé pro restování rýže i zeleniny.
- Glazé je nepostradatelný pomocník pro grilování a pro dodání karamelové barvy grilovaným i pečeným pokrmům.
- S glazé vykouzlíte tzv. ďábelská vejce, tentokrát však v asijském stylu!
- Smíchejte glazé s jedním z našich olivových olejů a budete mít nejlepší dresing na světě. Se solí potom už jen velmi opatrně, aby nebylo jídlo přesolené.
Grilování: Doporučujeme toto glazé také zkombinovat s kořením na grilované maso a mořskou solí Real Salt™, kde máme na výběr cibulovou, česnekovou nebo bylinkovou příchuť. Taková skvělá kombinace doslova dotáhne Váš pokrm k dokonalosti a zcela uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky.
Přečtěte si náš článek o tom, jak si připravit tu správnou grilovačku
Benefity kokosové amino glazé omáčky
- Vyrobena z kokosové mízy, která je bohatá na aminokyseliny (obsahuje 16 druhů aminokyselin), ty jsou důležité pro budování svalové tkáně, nervový i imunitní systém a stabilní hladinu energie.
- Kokosová míza obsahuje také 65 různých druhů minerálů a mikroživin, jako je fosfor, draslík, železo, hořčík, síra, bór, zinek, mangan a měď.
- Je taktéž bohatá na probiotika a prebiotika.
Ruční sběr a rodinná výroba od minulého století!
Složité umění sběr mízy z kokosových palem a výroba kokosového octa a amino omáček se na Srí Lance tradičně předává z generace na generaci.
Kokosové glazé se vyrábí z kokosové mízy a mořské soli, které prochází zráním v dřevěných kádích a následně se nechá přebytečná tekutina odpařit, takže vznikne hustější a koncentrovanější verze klasické amino omáčky.
NEOBSAHUJE SULFÁTY jako jeho kolegové ze supermarketu, kde se výrobky prodávají pod názvem balsamico glazé a jsou z hroznů.
Sběrači tuto cennou mízu dováží čerstvou do 125 let staré továrny Ceylon Kokonati, kde se pak následně spolu s dalšími přísadami nechá 8-12 měsíců v dřevěných kádích uzrát.
Výrobce je už pátou generací výrobců těchto skvělých dochucovadel, kam patří jak glazé, tak amino omáčky z kokosu (lepší a zdravější alternativa sójové omáčky) tak octy.
Jeho prapradědeček Charles dodával jejich unikátní kokosový ocet jako antibakteriální tekutinu pro zraněné vojáky za druhé světové války a za jeho přínos mu byl dokonce udělen britský děkovný certifikát.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti.
Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky.
Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Omáčky a ochucovadla |
---|---|
Proč koupit: | Naprosto unikátní produkt, který nemá na místním trhu obdoby. Je to vylepšená verze glazé z balzamika, s obsahem jen dvou ingrediencí. |
Vhodné pro: | Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bez lepku-Soy Free-Low Carb |
Země původu: | Srí Lanka |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…