Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

BIOptimizers - síla vědy a výzkumu

 

„Vědění je síla, ale nadšení je jiskrou.“ [1] – ani jedno nechybí americké firmě BIOptimizers. Ta se zaměřuje na výrobu doplňků stravy. Nejedná se ale o žádné amatéry, nýbrž špičky ve svém oboru společně se specialisty, vědci a odborníky na výživu. Velké množství kapitálu investují do neustálého rozvoje a výzkumu, aby se neustále zlepšovali a posouvali své výrobky vysoko na trhu co do kvality a účinnosti. Pokud tedy toužíte posunout přístup ke svému zdraví, rozhodně by jejich produkty neměly uniknout vaší pozornosti!

 

Příběh firmy BIOptimizers

Bioptimizers_Wade Bioptimizers_MattVe vedení firmy založené roku 2004 stojí dva pánové – Wade Lightheart a Matt Galant. Wade zažil jednu z největších lidských bolestí – kvůli rakovině přišel o svou sestru. V takovýchto chvílích člověk víc než kdy dřív pozná, že zdraví je ten největší dar. Matt byl zase svědkem radostné události – pomohl svému příteli zhubnout cca 87 kg, což mu přineslo nejen rapidní zlepšení zdravotního stavu, ale potkal díky tomu i svou lásku. Oba dva si tedy prožili něco, co je přivedlo k tomu, aby jejich cíl byl pomoci co nejvíce lidem. A tak vzniklo BIOptimizers. [2] 

 

Proč je tato firma top firmou ve své kategorii?

Protože neusnuli na vavřínech. Neustále vyvíjejí nejen nové produkty, ale zkoumají, testují a aktualizují již vytvořené produkty, protože zítra můžeme vědět mnohem víc než dnes.

Protože spolupracují s lidmi, kteří se řadí k top odborníkům ve svých oborech. V jejich týmu najdeme např. jednoho z nejlepších odborníků na čínské bylinky, nejlepší vědce a formulátory enzymů. Uvědomují si, že výzkum je to, co je důležité, a proto úzce spolupracují s bosenskou Burch University.

 

Pojďme ale k tomu nejzajímavějšímu – a to k jejich jedinečným produktům. Pro lepší orientaci si jejich nabídku můžeme rozdělit do několika oddílů:

  1. Podpora trávení
  2. Celková podpora zdraví
  3. Podpora spánku
  4. Podpora kognitivních funkcí
  5. Podpora ženského zdraví

 

1. PODPORA TRÁVENÍ

MASSZYMES – síla enzymů podporujících trávení v jedné kapsli

Bioptimizers_MasszymesTento přípravek je vytvořen na základě jedinečné receptury, která obsahuje 15 různých trávicích enzymů v kombinaci s vitaminem D3. Enzymy jsou získané z hub a ananasu. Tento produkt je výjimečný tím, že obsahuje 158 000 HUT proteáz v jedné kapsli – HUT je zkratka pro anglické Hemoglobin Unit on tyrosinase basis a udává se pro kyselé proteázy.

Proteázy jsou v našem těle důležité proto, že tyto enzymy štěpí peptidové vazby v jiných proteinech. [3] Jedná se tedy o proces, který našemu tělu pomáhá štěpit různé druhy bílkovin. Naše tělo si je produkuje slinivkou a potřebuje je pro spoustu různých fyziologických procesů. Usnadňují trávení bílkovin, které štěpí na jednodušší formy, které tělo poté snadno vstřebá. Díky dobrému trávení se zvyšuje vstřebávání živin, které přijímáme z potravy. Aminokyseliny, které pochází z těchto bílkovin, jsou nezbytné pro růst svalové tkáně, případně pro její opravu. Tím můžeme buď podpořit nárůst svalové hmoty, nebo pomoci k její regeneraci, pokud jsme po nějaké operaci nebo zákroku. [4]

Ananas, který je použit v tomto výrobku, obsahuje především bromelain, je známý pro své trávicí a protizánětlivé vlastnosti. Podílí se na podpoře zdravého trávení, ale pomáhá také tlumit různé zánětlivé reakce. [4]

V současné době probíhají různé vědecké studie, které se zaměřují na vliv protézy v boji proti rakovinovým buňkám (např. Proteases: Role and Function in Cancer, Proteases in Cancer: Evette S. Radisky).

Pro koho jsou Masszymes vhodné?

Dle našeho skromného názoru pro většinu lidí v naší společnosti. Protože ruku na srdce, kdo z nás nemá občas trávicí potíže? Jako takové si např. uveďme:

  • nevolnost po jídle
  • pocit diskomfortu po jídle nebo tlak v horní části břicha
  • říhání nebo naopak nadměrná plynatost
  • kyselá pachuť v ústech
  • pálení žáhy

Tyto symptomy ukazují na špatné zdraví střev. V dnešní hektické době plné stresu, nezdravého stravování (ale nemusí se jednat jen o vyloženě o fastfood, škodí i nadmíra polotovarů zakoupených v obchodech) jsou střeva jedním z prvních signálů, který by nás měl varovat, že něco není v pořádku.

Jako účinný se často jeví níže uvedená doporučení:

  • Zařaďte do své suplementace trávicí enzymy a doporučujeme zařadit i betain hydrochlorid (zkráceně betain HCl). Betain HCl pomůže podpořit trávicí systém a díky němu dochází k lepší absorpci živin. Je doporučeno užívat tyto dvě látky po každém jídle, obzvlášť, pokud jíme hůře stravitelná jídla (těžší jídla,
  • Jezte pomalu, soustřeďte se na jídlo (tedy žádná televize, žádný mobil, žádné čtení při jídle) a každé sousto dostatečně rozžvýkejte (uvádí se cca 30x žvýkat/sousto).
  • Po jídle si nechoďte lehnout, ležením se automaticky zpomaluje trávení, což v tomto případě nechceme. Lepší variantou je, když si po jídle dáte lehkou procházku – mírné tempo, žádný spěch, stačí 15–20 minut. Pohyb pomáhá správnému trávení.
  • Omezte kouření, alkohol, a snižte spotřebu kofeinu. [5]

 

P3-OM – objevte účinné spojení probiotik a probiotik

Bioptimizers_P3_OMP3-OM je zkratkou pro Powerful Proteolytic Probiotics – jedná se o tzv. synbiotika, tedy jak probiotika, tak probiotika. Jejich cíl je správný rozklad bílkovin ve střevech – zlepší se trávení, celkový zdravotní stav, a tím i samozřejmě imunita.

Tento produkt je založen na patentovaném procesu zvaným „hydrolyzované proteiny“ – dochází k rozkladu probiotik na menší, biologicky dostupnější molekuly. Proto jsou potom účinněji vstřebávané a jejich využití ve střevech je mnohem efektivnější.

 

MICROBIOME BREAKTHROUGH – čokoládové či vanilkové pohlazení nejen pro vaše trávení

Bioptimizers_MicrobiomeI zde vám ke správnému trávení napomůže směs probiotik a probiotik doplněná o kvalitní bílkoviny z hovězího masa. Vaše mikroflóra bude posílená, bude obnovena její optimální rovnováha.

Tento produkt má za cíl ještě i snížení střevní propustnosti, střevních zánětů a odstranění nepříjemných projevů, které doprovázejí špatné trávení (např. plynatost či nadýmání).

V tomto produktu najdeme speciální látky nazvanou IgY MAX®. Tato látka působí jako ochranná bariéra v našich střevech, podporuje přirozenou detoxikaci organismu, podporuje růst dobrých bakterií ve střevě a další.

Tento produkt je nabízen ve dvou variantách, které jsou velmi lahodné pro užívání – jedná se totiž o prášek s příchutí vanilky či čokolády, který se pouze rozmíchá v teplé vodě. Pak stačí jen vypít, přičemž doporučená denní doba je ráno nalačno.

 

V nabídce najdeme ještě spoustu dalších produktů, které jsou již spíše zaměřené na nějakou oblast trávení:

  • VEGZYMES – směs 17 trávicích enzymů čistě rostlinného původu, které vám opět pomohou dosáhnout zdravého trávení a celkově podpořit organismus.
  • GLUTEN GUARDIAN – zde najdete směs 6 rostlinných proteolytických enzymů, které pomáhají štěpit škroby a cukry. Pokud potřebujete podpořit zažívání potravin obsahujících lepek nebo kasein (tedy produkty s pšenicí nebo mléčné výrobky), sáhněte právě po tomto produktu.
  • BLOOD SUGAR BREAKTHROUGH – je oproti předcházejícímu zase zaměřen na trávení sacharidů. Pokud potřebujete stabilizovat hladinu krevního cukru, podpořit energetickou rovnováhu a spalování tuků, bude toto produkt přesně pro vás.
  • KAPEX – uzavírá předcházející výčet tím, že se zaměřuje na trávení tuků a bílkovin. V první řadě pomáhá lidem, kteří se stravují keto dietou, paleo dietou nebo nízkosacharidovou dietou. Pokud je tedy vaše strava více zaměřena na tuky, vaše trávení vám za užívání kapexu bude vděčné.

 

2. CELKOVÁ PODPORA ZDRAVÍ

MAGNESIUM BREAKTHROUGH – hořčík jako tajný spojenec proti stresu a únavě

Asi už každý, kdo se zajímá o podporu zdraví a zdravý životní styl, slyšel o tom, jak je důležité mít dostatek hořčíku. Na trhu najdeme stovky produktů, bohužel v mnoha a mnoha případech jen vyhazujeme peníze za neúčinné tabletky. Tak jak si vybrat ten, který bude účinný? Jdeme na to!

Proč je hořčík nezbytný?

Přestože má hořčík zásadní význam pro fungování našeho těla, 60–80 % populace ho nemá dostatek.[6] Zda máte, či nemáte dostatek hořčíku, si můžete nechat zjistit – a nestojí to žádné velké peníze (např. zde za test chtějí 22 Kč).

Hořčík potřebuje naše tělo z mnoha důvodů: pro zdravý spánek (rychleji usínáme, spíme tvrdším spánkem), pomáhá nám vypořádávat se se stresem, posiluje zdravou imunitní reakci našeho těla, podílí se na spoustě základních fyziologických procesů v těle, ale je potřeba např. i pro zdravé a silné a kosti.[8]

Hořčík potřebujeme i kvůli správné hladině hormonů, ať už inzulínu, kortizolu, hormonů štítné žlázy, nebo i pohlavních hormonů (estrogen, progesteron, testosteron). [7]

Proč je tento hořčíkový komplex nejlepší?

O hořčíku jsme již psali zde v tomto článku. Toto téma je tak obsáhlé, že další články ještě chystáme. Ale protože Magnesium Breakthrough je jedním z nejprodávanějších produktů od BIOptimizers, řekněme si, alespoň krátce, co v tomto jedinečném přípravku najdete.

Magnesium Breakthrough v sobě ukrývá 7 hlavních forem hořčíku:

  • Citrate (česky citrát hořečnatý) – je to jedna z nejdostupnějších forem hořčíku, která se snadno vstřebává do našeho těla. Pokud potřebujete zvýšit hladinu hořčíku, je tato forma právě pro vás. Umí také pomoci s problémy při zácpě. Umí také pomoci našemu tělu srovnávat se s následky obezity. [8]
  • Bisglycinate (česky hořčík bysglycinát) – tato forma pomáhá při žaludečních nevolnostech, pálení žáhy nebo při jiných poruchách trávení. [8]
  • Malate (česky hořčík malát) – přirozeně se vyskytuje v ovoci, která má poté kyselou chuť. Může nám pomoci při migrénách či jiných chronických bolestech a uplatňuje se také v boji proti depresi. [8]
  • Oxide (česky oxid hořečnatý) – lidem se podává jako antacidum (prostředek pro zmírnění pálení žáhy či při překyselení žaludku). Jedná se ale o hůře vstřebatelnou formu hořčíku.
  • Taurate (česky taurát hořečnatý) – je nejvíce nápomocný při problémech se srdcem. [8] Zároveň dle výzkumů pomáhá při udržovaní zdravé hladiny cukru a podporuje správný krevní tlak.[9]
  • Phosphate (česky fosforečnan hořečnatý) – síla tohoto druhu hořčíku je v tom, že nám pomáhá udržovat energii a snižovat únavu. Podílí se na tvorbě zdravých kostí, zubů, ale i nervů a svalů. [8]
  • Ascorbate (česky askorbát hořečnatý) – jedná se o kombinaci hořčíku a vitaminu C. Tato kombinace posiluje imunitní systém, pomáhá snižovat záněty a podílí se na podpoře kardiovaskulárního systému. [8]

Každý typ hořčíku je důležitý pro jiné tkáně a orgány. Magnesium Breakthrough je zacílené tak, aby s maximálním efektem podpořilo vaše zdraví a bojovalo proti nízkým hladinám hořčíku ve vašem těle. Navíc je zde zastoupena forma vitaminu B6, což poté podporuje duševní zdraví a pomáhá tělu bojovat proti negativním následkům stresu.

 

MAGNESIUM BREAKTHROUGH – inovace aneb zkuste hořčík vypít

Jak jsme říkali v úvodu, BIOptimizers se neustále snaží pracovat na vývoji svých produktů – snaží se vylepšovat složení svých produktů, ale snaží se také přinášet něco nového, zajímavého, revolučního. A to je právě případ rozpustné verze hořčíku s příchutí. Mnozí z nás hledají i jiné formy suplementace, než je braní tabletek. BIOptimizers přišlo s nápadem, jak doplnit hořčík „zábavnější“ formou i pro nás dospělé, a tak si můžeme obohatit náš jídelníčkem i zajímavým „pitíčkem“, aniž bychom uškodili svému zdravému životnímu stylu. 😊

V nabídce najdete tři druhy – banán a mango, maliny či ovocný punč. Zde najdete 8 forem hořčíku, ale i elektrolyty (tedy minerály, které nám pomáhají udržovat rovnováhu mezi tekutinami uvnitř buněk a vně buněk). Vše je slazeno extraktem z ovoce katemfe, které obsahuje sladký protein thaumatin. Thaumatin je 2000–3000krát sladivější než sacharóza. [10]

 

STRESS GUARDIAN – pomoc pro všechny v boji se stresem

Pokud ve vašem životě stres zaujímá vysokou pozici, ať už máte velmi stresové zaměstnání, nebo si třeba procházíte těžkým životním obdobím, podpořte odolnost svého organismu pomocí Stress Guardian.

Nejen že pomůže tělu se stresu účinněji bránit, ale celkově vám pomůže posílit zdraví – dochází ke zlepšení spánku, podpoří celkovou pohodu organismu, pomůže udržovat optimální kognitivní funkce a cirkadiánní rytmus i během stresových situací.

Složení tohoto přípravku je založeno na 14 tradičních bylinách, které pomáhá se správným nastavením HPA osy. HPA osa je označení pro tři oblasti našeho těla, jejichž spolupráce je pro naše tělo klíčová – hypothalamus, hypofýza a nadledviny. [12] Vlivem stresu je tato osa v našem těle značně přetížená, což samozřejmě znamená, že nefunguje správně. Tento produkt však pomáhá navrátit ji do rovnováhy.

 

3. PODPORA SPÁNKU

SLEEP BREAKTHROUGH – dopřejte svému tělu nejlepší odpočinek

Spánek je pro naše tělo klíčová činnost. V dnešní době ho bohužel mnoho z nás ale podceňuje, zvládneme často s hektolitry kafe fungovat i s minimem prospaných hodin. Proto jsme spánku věnovali už také speciální článek, kde si můžete přečíst, co všechno dělat, aby vaše tělo přes noc správně regenerovalo. Zde vám přinášíme další tip, jak si ke zdravému spaní pomoci – revoluční produkt Sleep Breakthrough. Obsahuje směs vitaminů a minerálů, která vám umožní kvalitní spánek, optimalizuje tělesné i mozkové procesy tak, aby byl spánek kvalitní, efektivní, hluboký.

Bioptimizers nabízejí dvě varianty – jedna varianta obsahuje nižší množství GABA, druhý produkt je bez této kyseliny. GABA je zkratka pro kyselinu amino-máselnou. Spousta produktů určených pro lepší spánek ji obsahuje, protože zpomaluje aktivitu mozku a má zklidňující účinek. BIOptimizers mají v zásobě ještě jednu „posilu“ – magnóliovou kůru. Kůra magnólie je tradiční bylina využívaná v čínské medicíně. Moderní výzkum nám ukazuje, že ji můžeme využít při léčbě úzkosti, která je způsobená stresem, při problémech se spánkem a také při zažívacích problémech. [11] To, že Sleep Breakthrough využívá právě sílu této bylinky, z něj činí perfektního pomocníka založeného na přírodních složkách. Můžete si tedy vybrat – buď vyzkoušíte zcela přírodní produkt bez GABA, nebo můžete sáhnout po variantě, která obsahuje 75 mg této aminokyseliny.

Účinné složení obou produktů vám pomůže rychleji usnout, poté spát hluboce a také pomáhá se zvyšováním snové aktivity. Během spánku tedy tělo může regenerovat, mozek dostává potřebný odpočinek, dochází ke správné regulaci hormonů a ke spalování tuků. Po probuzení se budete cítit svěží, vaše myšlení bude bystré a pohotové, budete mít energii na celý den.

 

4. PODPORA KOGNITIVNÍCH FUNKCÍ

MUSHROOMS BREAKTHROUGH – síla medicinálních hub s kolagenem

Znáte medicinální houby? Pokud jste o nich ještě neslyšeli, mrkněte na náš článek pod tímto odkazem. Jsme přesvědčeni, že již dávno přišel jejich čas, bohužel u nás nejsou mezi lidmi ještě tak známé – a proto hned teď objevte pomocníky, které jsou v čínské medicíně využívané již tisíce let.

BIOptimizers zkombinovali základní vitální houby – lví hříva, čaga, cordyceps a reishi. K nim pak přidali kolagen (hovězí i mořský) pro ještě větší prospěch našemu organismu.

Stačí, když smícháte 2 odměrky se 180ml vody/mandlového mléka (či jiné, vámi preferované tekutiny – kávy, čaje, smoothie aj.) a dostanete ranní nápoj, který vás doslova vystřelí do daného dne.

Budete se cítit plní energie – ale pozor, nemusíte se obávat energetického propadu (jako např. po kávě), ba naopak. Tělo bude oplývat energií po celý den, vaše mysl bude bystrá a pohotová. Nebudete zapomínat. Kolagen podpoří vaše zdraví (ať už zdravé kosti a klouby, tak i krásnou pleť, vlasy a nehty).

A aby v BIOptimizers potěšily všechny chuťové pohárky, najdete tento nápoj ve třech variantách – čokoláda, slaný karamel a příchuť chai (obsahuje extrakt z listů čaje oolong, skořici, kardamom a muškátový ořech).

 

COGNIBIOTICS – propojení střevo-mozek-mikrobiom

Ve většině případů, pokud chceme podpořit své kognitivní funkce, se zaměříme pouze na podporu mozku. Pojďme to ale pozvednout na vyšší úroveň tím, že se zaměříme ještě na jednu oblast, která je při problém s pamětí neméně důležitá – a to střeva a střevní mikrobiom.

 

5. PODPORA ŽENSKÉHO ZDRAVÍ

CYCLE CARE – podpora ženského těla každý jeden den cyklu

V BIOptimizers si uvědomují, že žena potřebuje speciální zacházení i v podobě suplementů. Proto na trh přinesli jedinečný komplex 15 čínských bylin, které podpoří ženský cyklus ve všech jeho fázích. Díky tomu se potom ženy cítí vyrovnaně, energicky a plné života. 😊Pokud tedy nechcete mít doma x přípravků pro různé fáze, Cycle Care je vhodný přípravek přesně pro vás.

Cycle care pomůže zmírnit typické příznaky PMS (např. únava, přecitlivělost, nadýmaní nebo nespavost), pomáhá bojovat s nekontrolovanými chutěmi, zlepšuje náladu, ale i koncentraci.

 

 

Závěrem bychom vás rádi upozornili na stránky výrobce – ať už Facebook, Instagram, YouTube nebo přímo webové stránky. Všude totiž naleznete nepřeberné množství materiálů, které vám pomohou se zorientovat v těch oblastech, o které máte zájem v souvislosti s jejich produkty.

Všechny stránky nabízí spoustu popisných obrázků, vysvětlujících videí, zajímavých rozhovorů s osobnostmi, se kterými firma úzce spolupracuje.

Pokud si tedy chcete prohloubit znalosti a dostat se věci na kloub, jak u nás říkáme, věříme, že tady byste mohli být úspěšní ve svém snažení. :-) 

 

 

Dle nařízení EU nelze z blogu odkazovat na webové stránky s propagovaným produktem. Produkty ale pochopitelně najdete na našem webu Pravé Bio.

 

Zajímá vás víc? Přečtěte si i další související články:

Vše, co potřebujete vědět o kanabinoidech, CBD a CBG

Vegetology – revoluční veganské doplňky stravy

Orgánová výživa aneb znovuobjevené zdraví

 

Použité zdroje:

[1] citát Iverna Balla, dadaického básníka a spisovatele

[2] BIOptimizers – About us

[3] Proteiny systému proteáz a antiproteáz

[4] Proteázy (Trypsin, Bromelain, Papain)

[5] 7 Symptoms of Poor Gut Health and What You Can Do About Them

[6] Food, Supplement And Lifestyle Factors That Deplete Magnesium

[7] Magnesium For Women’s Hormones

[8] Magnesium Breakthrough

[9] 10 Types of Magnesium (and What to Use Each For)

[10] Přírodní náhradní sladidla

[11] What Are the Health Benefits of Magnolia Bark

[12] hypothalamo-hypofýzo-nadledvinová osa | NZIP

 

LinkedIN Instagram