Bio zelené olivy bez pecek - Halkidiki bohaté na přírodní vitamín E - 340 g
Stejně jako extra panenský olivový olej, jsou i olivy jednou z nejchutnějších a nejzdravějších potravin na světě, která kombinuje božskou chuť s obsahem vysoce ochranných živin. Kvalitní olivy oživí jakýkoliv jídelní stůl nebo party.
Proč právě tyto řecké olivy?
Zelené olivy značky ACAIA v certifikované BIO kvalitě pochází z odrůdy oliv zvané Halkidiki, která roste téměř výhradně na poloostrově Chalkidiki v centrální Makedonii v Řecku. Halkidiki olivy se běžně sklízejí, zatímco jsou ještě lehce nezralé.
Obvykle se zpracovávají pomocí tzv. brine curing, což je nakládací/ konzervační proces, kdy se olivy namočí do solného roztoku složeného z vody, soli, octa a dalších přísad, které olivě dodají její typicky lesklý/ hebký vzhled.
Tento způsob konzervace dodá olivám masitou texturu, kterou oceníte na skus, když to jakoby křupne a v ústech se rozlije jejich lahodná chuť.
Olivy obecně jsou bohaté na vitamín E a nenasycené mastné kyseliny. Halkidiki olivy jsou velké a oválné druhy, které jsou natolik velké, že do nich můžete vložit kousky jiné zeleniny, jakmile je vypeckujete - jsou proto skvělé pro další zpracování v kuchyni.
Mají plnou, kořenitou a ovocnou chuť, bez náznaku olejnatosti. Tyto olivy neobsahují pecky.
Říká se, že pravidelná konzumace může pomoci snížit riziko kardiovaskulárních chorob a hladinu zlého chlesterolu.
Všechny ACAIA olivy se dodávají ve skleněných nádobách o hmotnosti 340 g. Tyto olivy neobsahují pecky.
Proč jíst olivy
- Olivy jsou bohaté na vitamín E, který zabíjí volné radikály.
- Tvrdí se, že pomáhají s udržením mladistvého vzhledu pokožky.
- Olivy poskytují mononenasycené tuky, o kterých se tvrdí, snižují riziko aterosklerózy. Kromě toho jsou olivy, stejně jako oleje z nich vynikajícím zdrojem dobrého cholesterolu.
- Receptům se meze nekladou... a fantazii už vůbec ne! Z oliv toho můžete vykouzlit opravdu spoustu, přidejte je například do salátů společně s řeckými olivovými oleji značky ACAIA či OOTOPIA a mořskou solí Redmont RealSalt, nebo z nich vykouzlete skvělý tapas večer s dobrým řeckým vínem!
- Zabalte si je s sebou na túru nebo na kempování, jsou skvělou a rychlou svačinou a zároveň také doplňkem energie!
- Receptům se meze nekladou... mrkněte na video, kde arméská kuchařka z neochucených oliv udělá absolutní delikatesu, která se bude hodit k dlouhým večerům u TV. Chutná skvěle s dobrým alkoholem... (:
Složení
BIO Halkidiki olivy 58,80%, voda, sůl, ocet, extra panenský olivový olej, regulátor kyselosti: kyselina citronová.
Nutriční hodnoty
100 g: Energie 612kJ/ 149kcal
- Fat 16g
- Saturated Fat 2,3g
- Carbohydrate <0.5g
- of which sugars <0.5g
- Protein 1.1g
- Salt 1.6g
Přečtěte si více k tématu
Dobrý olivový olej nekoupíte v supermarketu
Unikátní olivové oleje s polyfenoly
Objevte low carb aneb více energie, méně cukru
Vegetariánská a veganská strava
Upozornění
- Není ve výrobcových silách garantovat, že všechny pecky byly odstraněny.
- Skladujte v suchu a mimo světlo.
- Po otevření, uchovejte v lednici a spotřebujte co nejdříve - vždy používejte čistou lžičku/ vidličku, aby nedošlo ke kontaminaci a obsah nezačal chytat plíseň.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Olivy a tapenády |
---|---|
Země původu: | Řecko |
Výrobce: | Hellenic Agricultural Enterprises, 45 Grigoriou Lambraki Street, Lykovrissi 141 23, Greece |
Vhodné pro: | Vegan-Vegetarián-Raw-GMO Free-Certifikace BIO |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Proč HAE?
Od svého založení v roce 2013 se společnosti Hellenic Agricultural Enterprises (HAE) podařilo stát se jedním z nejlepších výrobců olivového oleje na světě a zároveň nabízet stále širší sortiment chutných, výživných a udržitelně pěstovaných potravin pro náročné spotřebitele.
- Jejich olivová odrůda Kolovi byla v roce 2021 a 2022 rankovaná jako nejlepší na světě.
- V roce 2022 byla firma HAE rankovaná mezi top deseti nejlepšími výrobci čistého extra panenského olivového oleje na světě.
- V roce 2021 byla firma HAE rankovaná jako 5. nejlepší výrobce ochucených extra panenských olivovových olejů na světě.
- V roce 2022 byla firma HAE rankovaná jako 2. nejlepší výrobce v celém Řecku.
S tímto výrobcem spolupracujeme od roku 2018 a stále rozšiřujeme nabídku, protože kvalita a dobrá cena jsou zaručeny. Tato značka za své působení obdržela 130 mezinárodních cen. V nabídce má momentálně 40 různých výrobků.
Naše vize
Naší vizí je stát se předním výrobcem a vývozcem vysoce kvalitních řeckých potravinářských výrobků s využitím značně nevyužitého potenciálu Řecka v oblasti výroby a vývozu kvalitních potravin.
I když Lesbos zůstává naší pevnou základnou, uvažujeme o všech regionech Řecka, které mohou nabídnout svébytné výrobky náročným zákazníkům za hranicemi naší země.
Naše poslání
Naším posláním je nabízet všem spotřebitelům, kteří mají zájem zlepšit své stravování, nejrůznější chutné, inovativní a vysoce výživné potravinářské výrobky vyrobené na ostrově Lesbos a v dalších částech Řecka.
Zavazujeme se udržovat nejvyšší standardy kvality s využitím vybraných surovin a tradičních postupů a zároveň dodržovat naše základní hodnoty, kterými jsou kvalita, spravedlivé ceny a ekologická udržitelnost.
Naše logo
Naše logo představuje erb předků naší rodiny, na němž je zobrazena holubice sedící na zeměkouli a nesoucí v zobáku olivovou ratolest.
Kromě toho, že znázorňuje naše rodinné dědictví, jsme si ji vybrali jako naši reprezentaci, protože vyjadřuje ideál celosvětového míru a také symbolizuje duchovní a materiální význam oliv jako potravy pro mysl a tělo, která přesahuje kultury celého světa.
O ostrově Lesbos
Lesbos je třetí největší řecký ostrov v severní části Egejského moře. Kromě hojnosti olivovníků se na něm nachází také množství ovocných sadů, aromatických bylin a další flóry, což z něj činí botanický ráj. Ne nadarmo jej Osmané nazývali "zahradou Egejského moře".
Zde je domov naší rodiny a zde začíná historie naší společnosti s výrobou prvotřídního extra panenského olivového oleje, který využívá jedinečných organoleptických vlastností původní odrůdy oliv Kolovi.
Lesbos má dlouhou historii výroby olivového oleje. Při vykopávkách byl objeven lis na olivy z doby bronzové, datovaný do období 2800-2000 př. n. l. Rozsáhlé plochy olivových hájů na terasovitých kopcích pokrývají téměř 30 % ostrova ve východní a jižní části a téměř 80 % orné půdy ostrova.
S více než jedenácti miliony stromů a přibližně 90 000 obyvateli má Lesbos zdaleka největší počet olivovníků na obyvatele na světě. Mnohé z těchto stromů jsou staré stovky let, o čemž svědčí jejich silné a zkroucená kmeny. Pěstování olivovníků a výroba olivového oleje jsou proto jednou z nejdůležitějších hospodářských činností na Lesbu.
Lesbos je také známý svými přírodními krásami, hojností slunečního svitu, živými ekosystémy, které zahrnují nejen flóru, ale i faunu, a také velmi rozmanitou krajinou, od svěží zeleně na východě a jihu až po divoký sopečný západ se zkamenělým lesem, který patří k největším na světě.
Zdravotní tvrzení
Olivový olej obsahuje (antioxidační) polyfenoly, které přispívají k ochraně krevních lipidů před oxidačním stresem.
Vychutnejte si zdraví prospěšné účinky olivového oleje při denní konzumaci 1½ polévkové lžíce (20 g) v rámci pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
V souladu s nařízením EU 432/2012. Extra panenský olivový olej ACAIA je certifikován katedrou chemie Národní a Kapodistrijské univerzity v Aténách pro vyšší obsah polyfenolů (>250 mg/Kg) než průměrné olivové oleje.