Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

TOSIER CHOCOLATEMAKER™

Webová stránka značky: TOSIER CHOCOLATEMAKER™

Značka Tosier Chocolate přišla na světlo veřejnosti v roce 2017 na The Aldeburgh Food & Drink festivalu v britském městě Suffolk. Její zakladatelka, Deanna Tilston, v této značce spojuje své vytříbené znalosti a vytrénované chuťové buňky z degustace různých druhů čokolád po celém světě a zároveň navazuje na tradici Thomase Tosiera, výrobce čokolád, který byl svým kulinářským uměním vyhlášený a dodával dokonce čokolády na královský dvůr a byl výrobcem čokolády přímo pro Jindřicha I., kterému každé ráno nosil osobně ke snídani šálek horké čokolády.

Čokolády Tosier jsou vyráběny v malé poctivé manufaktuře, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých dávkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality.

Tyto čokolády jsou určeny pro opravdové gurmány, kteří si dovedou vychutnat jemné rozdíly v chutích jednotlivých druhů i původu kakaových bobů. Tak jako třeba u čaje či vína se projevuje místo pěstování na jejich výsledné chuti, stejně tak je tomu i u kakaových bobů.Tosier proto nabízí čokolády ze čtyř různých druhů kakaových bobů a celkem tří různých lokalit (Acul du Nord na Haiti, Tumaco v Colombii a Belize). Díky tomu každá čokoláda chutná tak trochu jinak - má unikátní “osobnost” a jedinečný chuťový profil.

Tosier je samozřejmě součástí transparentního dodavatelského řetězce a fair trade, který zajišťuje, aby farmáři dostali spravedlivě zaplaceno.

Od kakaového bobu až po lahodnou čokoládu

Jak vůbec taková výroba vysoce kvalitní a originální čokolády probíhá?

Třídění

Kakaové boby dováží Tosier od drobných farmářů v 50-70kg jutových pytlích. Boby jsou následně ručně třízeny tak, aby se odstranily všechny nekvalitní nebo poškozené kousky a stejně tak případné kamínky, větvičky a další.

Pražení

Ke každé odrůdě je třeba přistupovat individuálně a upravit délku i teplotu pražení. Na této fázi procesu si dává Tosier maximálně záležet.

Odstranění slupek a dotřízení

Po upražení a vychladnutí se kakaové boby loupají ve speciálním přístroji a slupky jsou odstraněny pomocí sproudění vzduchu. Kousky kakaových bobů jsou následně prosety sítem, a potom ještě ručně dopřebírány od případných zbytků slupek a nekvalitních nebo nedostatečně fermentovaných bobů.

Mletí

Následně se kousky kakaových boby melou v melanžeru, speciálním mlýnku se žulovými kameny, které z nich mletím uvolní kakaové máslo a rozemelou je na pastu s hladkou texturou. A takto vypadá čokoláda ve své nejjednodušší verzi. Během tohoto 60 hodinového procesu se do melanžeru pro usnadnění mletí přidává ještě trocha kakaového másla a lehce se dosladí organickým třtinový cukrem. Poté se čokoláda konšuje a rafinuje, díky čemuž získává hedvábnou a máslovou texturu a odstraní se zbytková kyselost, která vzniká v průběhu fermentace. Před temperováním pak čokoláda 30 dní odpočívá a zraje.

Temperování

Ve chvíli, kdy je čokoláda dokonale vyzrálá, je znovu rozpuštěna a následně stabilizována tzv. temperováním. Při tomto procesu molekuly kakaového másla zkrystalizují a právě díky tomu má výsledná čokoláda krásně lesklý povrch a žádanou křehkost, takže se při zakousnutí ozve právě to charakteristické křupnutí.

Odlévání do forem

Po temperování se čokoláda nalije do forem a po ztuhnutí se ručně balí do zdobeného papíru.

Cocoa+Bean+Origins

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem
Hořká čokoláda 70% KAKAO, Tumaco, KOLUMBIE | TOSIER CHOCOLATEMAKER
71 Kč bez DPH
79 Kč
245 Kč (–67 %)

70% tmavá čokoláda z těch nejkvalitnějších kakaových bobů z top single estate v...

TCH-TC71
Hořká čokoláda 70 % kakao - Semuliki Forest, Uganda | TOSIER CHOCOLATEMAKER
71 Kč bez DPH
79 Kč
245 Kč (–67 %)

Vysokoprocentní tmavá čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů s delikátními...

TCH-SFU70
Hořká čokoláda 90 % KAKAO - Maya Mountain, Belize | TOSIER CHOCOLATEMAKER
71 Kč bez DPH
79 Kč
245 Kč (–67 %)

Vysokoprocentní tmavá čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů s delikátními tóny...

TCH-MMB90
Tosier | 80% tmavá čokoláda - Fairtrade Ekvádor - 60 g
71 Kč bez DPH
79 Kč
245 Kč (–67 %)

Vysokoprocentní tmavá čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů s delikátními...

TCH-HLE80
Horká čokoláda 70% KAKAO - HAITI | TOSIER CHOCOLATEMAKER
356 Kč bez DPH
399 Kč

Čokoládové hoblinky čisté a vysoce kvalitní čokolády, ze kterých si připravíte tu...

TCH-H225
Hořká čokoláda 70% KAKAO - Maya Mountain, BELIZE | TOSIER CHOCOLATEMAKER
71 Kč bez DPH
79 Kč
245 Kč (–67 %)

Vysokoprocentní čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů s delikátními ovocnými tóny...

TCH-MMB70
Hořká čokoláda s kolumbijskou kávou 70% KAKAO, Tumaco, KOLUMBIE | TOSIER CHOCOLATEMAKER
71 Kč bez DPH
79 Kč
259 Kč (–69 %)

Luxusní, 70% tmavá “kávová” čokoláda z těch nejkvalitnějších kakaových bobů je přesně...

TCH-TC70
Hořká čokoláda 70% KAKAO - Pisa, HAITI | TOSIER CHOCOLATEMAKER
Výprodej
71 Kč bez DPH
79 Kč
245 Kč (–67 %)

Luxusní vysokoprocentní tmavá čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů s delikátními...

TCH-PH70
Tosier | 65% tmavá fairtrade čokoláda, speciální ABOCFA boby, Ghana - 85 g
219 Kč bez DPH
245 Kč

65% hořká čokoláda ze speciálních afrických ABOCFA kakaových bobů vyniká svou plnou a...

TCH-DM65

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem