Anti-age vitamin komplex - ZinoGene+ s mořskými fukoidany, kurkuminem, quercetinem, vitamínem C a zinkem - 30 tablet
Špičkový, inovativní anti-age doplněk stravy. S obsahem mořských fukoidanů, kurkuminového extraktu, quercetinu, vitamínu C a zinku.
Proč koupit
ZinoGene+ od značky Zinzino obsahuje vysoce efektivní a inovativní kombinaci unikátního kurkuminového extraktu HydroCurc®, quercetinu z cibule a jerlínu a polysacharidů fukoidanů z hnědých mořských řas.
To vše pro zefektivnění účinků obohaceno o přírodní antioxidační vitamín C z výtažku z aceroly a protizánětlivý a silně regenerační zinek. ZinoGene+ podporuje syntézu DNA a buněčné dělení. Přispívá také k ochraně organismu před oxidačním stresem.
Klíčové složky
KURKUMINOVÝ EXTRAKT - kurkumin je charakteristický svou jasně žlutou barvou. Je produkován rostlinami druhu Curcuma longa, zástupcem čeledi zázvorníkovité. V Indii se kurkuma používá již tisíce let, a to jako koření, tak i jako součást ájurvédských tradic.
Dnes se běžně používá po celém světě v potravinových doplňcích, kosmetice, potravinových ochucovadlech a barvivech. Kurkuminový extrakt, který používá ve svých produktech Zinzino, je velmi pečlivě vybrán a obsahuje celé spektrum kurkuminoidů.
Konkrétně se jedná se o celosvětově oceňovanou složku HydroCurc®, která má nejvyšší biodostupnost. To znamená vyšší vstřebávání a díky tomu i lepší účinnost a funkčnost.
QUERCETIN - přírodní pigment přítomný v mnoha druzích ovoce, zeleniny a zrn. Má antioxidační účinky a patří do podskupiny polyfenolů zvané flavonoidy. Odhaduje se, že člověk ho zkonzumuje průměrně 10-100 mg denně z potravin, jako je cibule, jablka, kapary, lesní plody, brokolice, citrusové plody, třešně, káva, hrozny, zelený čaj a červené víno.
Množství quercetinu v potravinách však závisí na podmínkách, ve kterých byly pěstovány. Za účelem optimalizace jeho biodostupnosti a funkčnosti proto Zinzino vytvořilo svou vlastní patentovanou směs quercetinu, pro jejíž výrobu použili tři různé přísady ze dvou různých rostlinných zdrojů: jerlínu a cibule.
FUKOIDANY - jsou obsaženy v různých druzích hnědých mořských řasách. Nacházejí se v buněčných stěnách rostliny, kde ji chrání před vnějším stresem. Jedná se o nepřilnavé sloučeniny (laicky si je můžeme představit jako takovou biologickou obdobu teflonu).
Mořské řasy s obsahem fukoidanů se ve starobylých tradicích pro své pozitivní výživové vlastnosti používají tisíce let. Nejstarší záznamy o jejich využívání jsou datovány až do roku 12 000 př. n. l., podle archeologických výkopových prací v Monte Verde v Chile, které odkryly důkazy o jejich užití. Dnes se fukoidany používají jako vysoce hodnotné složky ve výživových produktech.
VITAMÍN C Z ACEROLY - Acerola neboli barbadoská třešeň obsahuje až 40x více vitamínu C než citrony. Vitamín C je naprosto nezbytný pro normální činnost imunitního systému během celého roku.
Je také nezbytnou výživovou látkou pro biosyntézu kolagenu a kofaktorem v biosyntéze katecholaminů, L-karnitinu, cholesterolu, aminokyselin a některých peptidových hormonů. Což z něj dělá silně regenerační a anti-age mikroživinu. Vitamín C patří taktéž mezi účinné antioxidanty, pomáhá chránit tělo před oxidačním stresem.
ZINEK (CHELÁT BISGLYCINÁTU ZINEČNATÉHO) - ve vysoce biologicky využitelné chelátové formě. Tento minerál je důležitý pro normální stav pokožky, vlasů a nehtů, k udržení normální hladiny testosteronu, pro normální činnost imunitního systému a taktéž pro správnou syntézu bílkovin a DNA.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vitamíny a antioxidanty |
---|---|
Země původu: | Norsko |
Výrobce: | Zinzino AB, Gothenburg, Sweden |
Vhodné pro: | Keto-Paleo-Raw-GMO Free-Bezlepková dieta |
Meet ZinoGene+
Say hello to the future - ZinoGene+
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Odpovědět
Zinzino je norská firma, která je na trhu už od roku 2005. V roce 2012 Zinzino koupilo 6% podíl v norské firmě BioActive Foods AS a získalo výhradní právo k prodeji jejích výrobků a konceptů. To byl začátek nové éry a společnost Zinzino se začala zaměřovat na péči o zdraví a tělo. Zrodil se koncept Zinzino Balance. V roce 2014 Zinzino získal 85% podíl v norské společnosti Faun Pharma AS s plně vybavenou, moderní výrobnou a cennými zkušenostmi s vývojem zdravotních přípravků, potravinových doplňků a kosmetiky. Šlo o zbrusu nové zařízení, kde začalo Zinzino zkoumat, vyvíjet a vyrábět nové produkty – efektivně a velmi kvalitně. Ve stejném roce Zinzino odkoupilo BioActive Foods a stalo se jediným vlastníkem se 100% podílem. Obchod umožnil lépe řídit rozvoj a růst konceptu Zinzino Balance.
Zinzino ve své třídě poskytuje nejlepší, nejmodernější a na míru vyráběné výživové doplňky a také produkty pro péči o pleť. Název značky vznikl během brainstormingu při zakládání firmy. Zakladatelům se líbilo, že slovo “Zinzino” zatím nenese žádný význam, takže mu ho může dodat samotná firma. Specializují se především na doplňky stravy s omega-3 (EPA a DHA) mastnými kyselinami. Vycházejí z poznatků nové vědecké disciplíny - farmakonutriční výživy, která na rozdíl od současného způsobu řešení zdravotních problémů pouze nepotlačuje příznaky, ale snaží se podpořit přirozené ochranné, obranné a regenerační procesy těla. Za jejich produkty stojí tým vědeckých odborníků a výsledky podložené testy. V tom je ostatně tato značka unikátní - před samotným užíváním doplňků si můžete udělat tzv. Balance test, díky kterému zjistíte, jaký máte v buňkách poměr omega-3 a omega-6.
Proč je vyvážený poměr omega-3 a omega-6 tak důležitý?
Omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem je souhrnné označení pro skupinu polynenasycených mastných kyselin (EPA, DHA). Omega-3 mastné kyseliny si lidské tělo nedokáže vyrobit samo, a proto je musíme dodávat jako součást stravy. Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru - omega 6 : omega 3 (3:1), je však v dnešní době takřka nemožné kvůli nedostatečnému příjmu čerstvých tučných ryb a vzhledem ke stále se zvyšující konzumaci průmyslově zpracovaných potravin. Z toho důvodu se 95% Evropanů nepodaří dostat jen s pomocí stravy na poměr omega3 a omega6 3:1. Pro vyvážení této nerovnováhy je vhodné Omega 3 suplementovat.
Nerovnováha omega 6 a omega 3 ovlivňuje tělo i mysl. Jejich vyvážený poměr je důležitý pro řady tělesných procesů a funkcí. Od činnosti mozku přes funkci svalů, ochranu před oxidačním stresem a až po normální krevní tlak a spoustu dalšího. Omega 3 sice získáváme z ryb, ale bohužel ne z těch, které koupíte v obchodě. Ryby samotné získávají Omega 3 z konzumace mořských řas a většina ryb na trhu, například lososů, pochází z uzavřených farmových chovů, kde dostávají krmné směsi. Z toho důvodu tedy v těle žádné Omega 3 nemají.
Složení té nejvyšší kvality
Zinzino produkty jsou založené na směsi rybího oleje (z celých, nezpracovaných, především volně žijících krátkověkých druhů drobných ryb, jako jsou ančovičky a sardinky), bohatého na omega-3 mastné kyseliny (EPA a DHA) a extra panenského olivového oleje ze speciální španělské odrůdy Picual, jež je vysoce bohatá na polyfenoly a další prospěšné látky. Z jejich produktů si však vyberou i vegani - v nabídce najdete i BalanceOil+ z olivového oleje a mořských řas.
Průmysl, který vyrábí potravinové doplňky s Omega 3 chrání tyto mastné kyseliny umělým přidáním vitamínu E, jakožto konzervantu. Bylo však prokázáno, že vitamín E nezabraňuje dostatečně při vstřebávání oxidaci Omega 3 mastných kyselin, ale může se stát za určitých okolností pro-oxidantem, čímž se tyto doplňky stávají nefunkčními nebo dokonce můžou organismu škodit! Proto doporučujeme, aby si každý konzument potravinových doplňků Omega 3 ověřil jejich účinnost BalanceTestem. Pokud test prokáže nedostatek Omega 3 mastných kyselin v buněčných membránách, je na zvážení každého, zda má smysl takový nefunkční doplněk stravy konzumovat.
Kdo za Zinzino stojí?
Vývoj a produkci svých výrobků opírá Zinzino o znalosti a zkušenosti vědecké rady složené z největších odborníků v oblasti výživy a péče o zdraví.
Mezi tyto odborníky patří:
Dr. Paul Clayton - průkopník v oblasti působení farmakologických účinků potravin a rostlinných přísad na naše zdraví a fyzickou výkonnost. Má titul Ph.D. v oboru neurofarmakologie, který získal na Edinburské univerzitě. Působil jako předseda Fóra zdravé výživy při Královské společnosti pro medicínu a aktuálně pracuje v Ústavu pro výživu, mozek a chování na Oxfordské univerzitě. Tato instituce zkoumá vliv potravin, výživy a stravy v na funkci mozku a chování.
Dr. Angela M. Rizzo - profesorka biochemie na Milánské univerzitě. Odbornice na biochemii lipidů.
Mr. Ola Eide - zakladatel a spoluzakladatel řady společností, mimo jiné BioActive Foods AS. Několik let působil v různých mezinárodních představenstvech a pracoval jako Director of Innovation v Mills DA či R&D Director v norských mlékárnách Tine.