Přírodní vláknina - Zinobiotic+ sleva: min. datum trvanlivosti 09.2024 na balení 15 x 12 g
Sada obsahuje Zinobiotic, což je směs 8 přírodních vláknin, které metabolizují v tračníku, podporují růst přátelských bakterií a zdravou funkci střev, snižují pocit nadýmání a vyrovnávají hladinu cholesterolu.
ZinoBiotic+ od značky Zinzino je vyladěná směs 8 přírodních zdrojů vlákniny.1 Tato vláknina je metabolizována v tlustém střevě, kde podporuje růst zdravých bakterií. ZinoBiotic+ pomáhá regulovat tvorbu cukru v krvi po jídle2 a udržovat zdravou hladinu cholesterolu.3 Vláknina podporuje mnoho zdravých funkcí střeva.4
ZinoBiotic+ metabolizuje v tračníku a je zaměřen na podporu hned jeho několika funkcí. Podporuje růst střevní mikroflóry, čistí střeva a díky tomu zlepšuje i detoxikační procesy.
Vláknina přispívá k normální hladině cholesterolu v krvi a také zpomaluje vstřebávání cukru do krve. Díky tomu pomáhá zajistit také stabilnější hladiny energie v průběhu dne. Prodlužuje také pocit sytosti a přispívá k pravidelnému vyprazdňování.
Hlavní výhody
- Potravinová vlákninová směs1
- Zdravá střeva
- Vyvážený cholesterol3
- Snížení hladiny cukru v krvi po jídle2
- Zdravé funkce střev a pravidelnost 4
- Vyvážený mikrobiom
- Čištění střev5
- Více informací o produktu v českém jazyce a také schválená tvrzení úřadem EFSA (body 1, 2, 3, 4, 5) najdete v záložce SOUBORY, kde si stáhnete pdf dokument, který lze vytisknout.
Potravinová vláknina
Ostatní produkty s vlákninou obvykle obsahují pouze jednu nebo dvě potravinové vlákniny, což pro vaši každodenní potřebu příjmu vlákniny nestačí. ZinoBiotic+ obsahuje významné množství osmi dietních vláken. Tento přístup zajišťuje přínos pro celé tlusté střevo. Rezistentní škrob, inulin, beta glukany z ovsa, fruktooligosacharidy (FOS) a plevy psylia jsou fermentovány v tlustém střevě a ovlivňují několik funkcí střev, například rezistentní škrob přispívá ke snížení jinak normální hladiny cukru v krvi po jídle.2
Zdravá střeva
Vlákniny v ZinoBiotic+ stimulují množení prospěšných bakterií v tlustém střevě. V lidském tlustém střevě je více než 100 bilionů bakterií a zatímco některé jsou pro naše zdraví prospěšné, jiné jsou méně žádoucí. Prospěšné bakterie využívají jako palivo potravinové vlákniny, což jim umožňuje vyrůst a vytlačit méně žádané bakterie. Prospěšné bakterie přispívají k mnoha důležitým tělesným funkcím, jako je rozvoj našeho imunitního systému. Jsou také spojeny s lepší náladou, vytrvalostí a zdravím obecně. Zdravé střevo je nezbytné pro zdravé tělo.
Vlákniny také přispívají k pocitu sytosti (což může pomoci zvládat chuť k jídlu), ale současně snižují nadýmání. Na krátkou dobu může dojít k přizpůsobení, během níž vláknina začne zvyšovat bakteriální populaci. Jedná se však o zanedbatelný a přechodný proces vedoucí k lepšímu zdravotnímu stavu.
Normální hladiny cholesterolů
Jednou z osmi vláknin jsou beta glukany z ovsa. Mají za úkol udržování normální hladiny cholesterolu v krvi.3
Bez lepku
ZinoBiotic+ obsahuje speciální beta glukany z ovsa, které jsou bez lepku a nejsou kontaminovány ostatními zrny.
Další složky
ZinoBiotic+ obsahuje pouze aktivní složky. Produkt neobsahuje žádné pomocné látky.
Výživa
Nutriční hodnota ve 2 odměrkách/ 1 sáček: | 12 g |
---|---|
Rezistentní škrobová směs* | 4,9 g |
Beta-glukany z ovsa* | 1,0 g |
Inulin | 1,8 g |
Fructooligosaccharides | 0,2 g |
Plevy psylia | 0,5 g |
Guarová guma | 0,24 g |
Složení
Použití
Smíchejte 12 g prášku (2 odměrky/ 1 sáček) s 200 ml vody v shakeru, nebo ho přimíchejte do již hotového nápoje podle vašeho výběru např. LeanShake, ovocné smoothie. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Doplňky stravy neslouží jako náhrada pestré a vyvážené stravy
Voda: Při konzumaci potravinové vlákniny se důrazně doporučuje pít hodně tekutin. Voda brání zažívacím problémům, jako je zácpa.
Skladování: Uchovávejte na suchém a chladném místě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Synbiotika, probiotika, prebiotika |
---|---|
Země původu: | Norsko |
Výrobce: | Zinzino AB, Gothenburg, Sweden |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Těhotné-Kojící-Děti |
The Science behind Zinzino’s ZinoBiotic+
Zinzino BalanceOil Immune Boosting Smoothie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zinzino je norská firma, která je na trhu už od roku 2005. V roce 2012 Zinzino koupilo 6% podíl v norské firmě BioActive Foods AS a získalo výhradní právo k prodeji jejích výrobků a konceptů. To byl začátek nové éry a společnost Zinzino se začala zaměřovat na péči o zdraví a tělo. Zrodil se koncept Zinzino Balance. V roce 2014 Zinzino získal 85% podíl v norské společnosti Faun Pharma AS s plně vybavenou, moderní výrobnou a cennými zkušenostmi s vývojem zdravotních přípravků, potravinových doplňků a kosmetiky. Šlo o zbrusu nové zařízení, kde začalo Zinzino zkoumat, vyvíjet a vyrábět nové produkty – efektivně a velmi kvalitně. Ve stejném roce Zinzino odkoupilo BioActive Foods a stalo se jediným vlastníkem se 100% podílem. Obchod umožnil lépe řídit rozvoj a růst konceptu Zinzino Balance.
Zinzino ve své třídě poskytuje nejlepší, nejmodernější a na míru vyráběné výživové doplňky a také produkty pro péči o pleť. Název značky vznikl během brainstormingu při zakládání firmy. Zakladatelům se líbilo, že slovo “Zinzino” zatím nenese žádný význam, takže mu ho může dodat samotná firma. Specializují se především na doplňky stravy s omega-3 (EPA a DHA) mastnými kyselinami. Vycházejí z poznatků nové vědecké disciplíny - farmakonutriční výživy, která na rozdíl od současného způsobu řešení zdravotních problémů pouze nepotlačuje příznaky, ale snaží se podpořit přirozené ochranné, obranné a regenerační procesy těla. Za jejich produkty stojí tým vědeckých odborníků a výsledky podložené testy. V tom je ostatně tato značka unikátní - před samotným užíváním doplňků si můžete udělat tzv. Balance test, díky kterému zjistíte, jaký máte v buňkách poměr omega-3 a omega-6.
Proč je vyvážený poměr omega-3 a omega-6 tak důležitý?
Omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem je souhrnné označení pro skupinu polynenasycených mastných kyselin (EPA, DHA). Omega-3 mastné kyseliny si lidské tělo nedokáže vyrobit samo, a proto je musíme dodávat jako součást stravy. Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru - omega 6 : omega 3 (3:1), je však v dnešní době takřka nemožné kvůli nedostatečnému příjmu čerstvých tučných ryb a vzhledem ke stále se zvyšující konzumaci průmyslově zpracovaných potravin. Z toho důvodu se 95% Evropanů nepodaří dostat jen s pomocí stravy na poměr omega3 a omega6 3:1. Pro vyvážení této nerovnováhy je vhodné Omega 3 suplementovat.
Nerovnováha omega 6 a omega 3 ovlivňuje tělo i mysl. Jejich vyvážený poměr je důležitý pro řady tělesných procesů a funkcí. Od činnosti mozku přes funkci svalů, ochranu před oxidačním stresem a až po normální krevní tlak a spoustu dalšího. Omega 3 sice získáváme z ryb, ale bohužel ne z těch, které koupíte v obchodě. Ryby samotné získávají Omega 3 z konzumace mořských řas a většina ryb na trhu, například lososů, pochází z uzavřených farmových chovů, kde dostávají krmné směsi. Z toho důvodu tedy v těle žádné Omega 3 nemají.
Složení té nejvyšší kvality
Zinzino produkty jsou založené na směsi rybího oleje (z celých, nezpracovaných, především volně žijících krátkověkých druhů drobných ryb, jako jsou ančovičky a sardinky), bohatého na omega-3 mastné kyseliny (EPA a DHA) a extra panenského olivového oleje ze speciální španělské odrůdy Picual, jež je vysoce bohatá na polyfenoly a další prospěšné látky. Z jejich produktů si však vyberou i vegani - v nabídce najdete i BalanceOil+ z olivového oleje a mořských řas.
Průmysl, který vyrábí potravinové doplňky s Omega 3 chrání tyto mastné kyseliny umělým přidáním vitamínu E, jakožto konzervantu. Bylo však prokázáno, že vitamín E nezabraňuje dostatečně při vstřebávání oxidaci Omega 3 mastných kyselin, ale může se stát za určitých okolností pro-oxidantem, čímž se tyto doplňky stávají nefunkčními nebo dokonce můžou organismu škodit! Proto doporučujeme, aby si každý konzument potravinových doplňků Omega 3 ověřil jejich účinnost BalanceTestem. Pokud test prokáže nedostatek Omega 3 mastných kyselin v buněčných membránách, je na zvážení každého, zda má smysl takový nefunkční doplněk stravy konzumovat.
Kdo za Zinzino stojí?
Vývoj a produkci svých výrobků opírá Zinzino o znalosti a zkušenosti vědecké rady složené z největších odborníků v oblasti výživy a péče o zdraví.
Mezi tyto odborníky patří:
Dr. Paul Clayton - průkopník v oblasti působení farmakologických účinků potravin a rostlinných přísad na naše zdraví a fyzickou výkonnost. Má titul Ph.D. v oboru neurofarmakologie, který získal na Edinburské univerzitě. Působil jako předseda Fóra zdravé výživy při Královské společnosti pro medicínu a aktuálně pracuje v Ústavu pro výživu, mozek a chování na Oxfordské univerzitě. Tato instituce zkoumá vliv potravin, výživy a stravy v na funkci mozku a chování.
Dr. Angela M. Rizzo - profesorka biochemie na Milánské univerzitě. Odbornice na biochemii lipidů.
Mr. Ola Eide - zakladatel a spoluzakladatel řady společností, mimo jiné BioActive Foods AS. Několik let působil v různých mezinárodních představenstvech a pracoval jako Director of Innovation v Mills DA či R&D Director v norských mlékárnách Tine.