Rybí olej pro děti - Tutti Frutti skvělý zdroj Omega 3 se sladkou příchutí - 300 ml
Vysoce kvalitní potravinový doplněk pro nastavení rovnováhy polyfenolů a omega kyselin v těle. Je bohatý na olivové polyfenoly, mastnou kyselinu omega-3 a vitamín D3.
BalanceOil Tutti fruti od značky Zinzino nemá žádnou rybí pachuť, takže bude chutnat i opravdu malým dětem. Tento tybí olej bezpečným způsobem reguluje a zachovává hladiny kyselin EPA a DHA i vyvážený poměr kyselin omega-6 a omega-3 ve vašem těle, přičemž zároveň chrání vaše buňky před oxidací. Je bohatý na polyfenoly, omega-3 mastnou kyselinu a vitamín D3. Je založen na směsi olejů z volně žijících drobných ryb a speciální, na polyfenoly mimořádně bohaté odrůdy oliv.
S nerovnováhou mezi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami souvisí celá řada zdravotních problémů. Správný poměr omega-6 a omega-3 je velice důležitý zejména v těhotenství a v období kojení, protože nároky na vývoj dětského mozku a nervového systému vyžadují vyšší příjem omega-6 a omega-3, samozřejmě ve vyváženém poměru.
V dnešní době klesá výživová hodnota potravin a naše současná strava obsahuje až 15x vyšší převahu prozánětlivých omega 6 z obilovin a některých rostlinných olejů. Obecné doporučení je, aby poměr mastných kyselin omega-6:omega-3 ve stravě byl nižší než 5:1. Ideálně však 3:1. Toho je ale v dnešní době opravdu těžké dosáhnout a to i v případě zdravého a pestrého stravování. Proto je vhodné pro vyvážení poměru omega 3 suplementovat.
Klíčové benefity
- obsažený extra panenský olivový olej přispívá k normálnímu růstu a vývoji dětí, protože je zdrojem esenciálních mastných kyselin.
- přispívá k normálnímu vývoji mozku, protože denní dávka obsahuje 285 mg DHA
- přispívá k normální funkci imunitního systému u dětí, protože denní dávka obsahuje 8,3 µg vitaminu D3 (160 % NRV)
- pomáhá udržovat dostatečnou hladinu EPA a DHA v těle, protože výrobek je bohatý na omega-3 mastné kyseliny
- pomáhá udržovat optimální hladinu omega-6:3 v těle, protože výrobek je bohatý na omega-3 mastné kyseliny
- podporuje normální vývoj zraku , protože denní dávka obsahuje 285 mg DHA
- přispívá k normálnímu růstu a vývoji kostí u dětí, protože denní dávka obsahuje 8,3 μg vitaminu D3
Klíčové složky
Unikátní směs olejů z ryb - rybí olej použitý v BalanceOil Tutti Frutti je selektivně získaný rybí olej třídy 20/10 EPA/DHA (oproti průmyslovému standardu 18/12) s jedinečným profilem esenciálních mastných kyselin jak Omega-3 (EPA, DHA, DPA), tak Omega-7 (POA, VA). Použité rybí oleje pocházejí z krátkověkých, volně žijících, malých pelagických ryb. Především se jedná o ančovičky, ale použity jsou také sardinky a makrely. Všechny Zinzino oleje pocházejí z rybářských oblastí certifikovaných organizací Friend of the Sea pro udržitelný rybolov v neznečištěných vodách, což je z ekologického hlediska nezbytné a zásadní, pokud jde o získání vysoce kvalitního oleje bez těžkých kovů, PCB a dalších toxinů.
Ryby se pečlivě vaří v páře (v žádné fázi tohoto procesu se nepoužívají žádné chemikálie ani rozpouštědla) a poté se celá ryba vylisuje, aby se z ní získal olej (přibližně 3-5 % ryby). Stejně jako u všech rybích olejů musí být olej rafinován čtyřstupňovým procesem. Tento proces provádí výrobce, společnost LYSI na Islandu, a odstraňují se při něm příchutě, pachy a veškeré nečistoty z prostředí, které by jinak mohly zkazit kvalitu výrobku. Zinzino rybí olej proto splňuje všechny požadavky EFSA, FDA a dalších přísných předpisů, které se vyskytují po celém světě. Společnost LYSI splňuje všechny požadavky na kvalitu stanovené předpisy a je držitelem certifikátu GMP pro potravinářské a farmaceutické výrobky. Výrobky BalanceOil Tutti Frutti jsou tedy rovněž certifikovány podle GMP.
Španělský, extra panenský olivový olej - BalanceOil Tutti Frutti je vyroben z extra panenského olivového oleje ze španělských oliv Picual, který je vybrán kvůli tomu, že je bohatý na omega-9 a má velmi vysoký obsah antioxidantů. Olivy jsou v předsklizňové kvalitě a při procesu se odstraňují pecky a za studena se lisují pouze plody, čímž vzniká extra panenský olej bohatý na omega-9 (kyselinu olejovou) s velmi vysokým obsahem antioxidantů zvaných polyfenoly (nad 750 mg/kg). Polyfenoly chrání nejen olej BalanceOil Tutti Frutti v lahvi, ale především vaše buňky.
Fytonutriční profil extra panenského olivového oleje
- Olivové Polyphenoly 750 mg/kg
- Hydroxytyrosol & Tyrosol 330 mg/kg
- Oleocanthal + Oleacein 490 mg/kg
- Oleuropein 64 mg/kg
- Squalene 4230 mg/kg
- Vitamín E 300 mg/kg
- Maslinic acid 100 mg/kg
Přírodní tokoferoly - smíšené tokoferoly jsou antioxidanty běžně používané v potravinových doplňcích. Používané přírodní tokoferoly jsou vyráběny z destilátů vysoce rafinovaného oleje z non GMO sojových bobů. Tyto destiláty procházejí další rafinací, a neobsahují proto žádné sójové proteiny. Díky tomu nezpůsobují žádné alergické reakce. Typická skladba je: alfa-, beta-, gama- a delta-tokoferoly.
Čistý vitamín D3 - přírodní vitamin D3 vyrobený z lanolinu, což je přirozeně se vyskytující tuk obsažený v ovčí vlně. Vitamin D3 se vyrábí rozpouštěním prekurzoru vitaminu D3 z lanolinu. Ten je poté chemicky upraven a aktivován působením ultrafialového (UV) záření. Tento chemický proces je srovnatelný s procesem, který probíhá v lidské kůži při tvorbě vitaminu D3 působením slunečního záření.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rybí olej |
---|---|
Země původu: | Island |
Výrobce: | Zinzino AB, Gothenburg, Sweden |
Vhodné pro: | Keto-Paleo-Raw-GMO Free-Bezlepková dieta-Těhotné-Kojící-Děti |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zinzino je norská firma, která je na trhu už od roku 2005. V roce 2012 Zinzino koupilo 6% podíl v norské firmě BioActive Foods AS a získalo výhradní právo k prodeji jejích výrobků a konceptů. To byl začátek nové éry a společnost Zinzino se začala zaměřovat na péči o zdraví a tělo. Zrodil se koncept Zinzino Balance. V roce 2014 Zinzino získal 85% podíl v norské společnosti Faun Pharma AS s plně vybavenou, moderní výrobnou a cennými zkušenostmi s vývojem zdravotních přípravků, potravinových doplňků a kosmetiky. Šlo o zbrusu nové zařízení, kde začalo Zinzino zkoumat, vyvíjet a vyrábět nové produkty – efektivně a velmi kvalitně. Ve stejném roce Zinzino odkoupilo BioActive Foods a stalo se jediným vlastníkem se 100% podílem. Obchod umožnil lépe řídit rozvoj a růst konceptu Zinzino Balance.
Zinzino ve své třídě poskytuje nejlepší, nejmodernější a na míru vyráběné výživové doplňky a také produkty pro péči o pleť. Název značky vznikl během brainstormingu při zakládání firmy. Zakladatelům se líbilo, že slovo “Zinzino” zatím nenese žádný význam, takže mu ho může dodat samotná firma. Specializují se především na doplňky stravy s omega-3 (EPA a DHA) mastnými kyselinami. Vycházejí z poznatků nové vědecké disciplíny - farmakonutriční výživy, která na rozdíl od současného způsobu řešení zdravotních problémů pouze nepotlačuje příznaky, ale snaží se podpořit přirozené ochranné, obranné a regenerační procesy těla. Za jejich produkty stojí tým vědeckých odborníků a výsledky podložené testy. V tom je ostatně tato značka unikátní - před samotným užíváním doplňků si můžete udělat tzv. Balance test, díky kterému zjistíte, jaký máte v buňkách poměr omega-3 a omega-6.
Proč je vyvážený poměr omega-3 a omega-6 tak důležitý?
Omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem je souhrnné označení pro skupinu polynenasycených mastných kyselin (EPA, DHA). Omega-3 mastné kyseliny si lidské tělo nedokáže vyrobit samo, a proto je musíme dodávat jako součást stravy. Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru - omega 6 : omega 3 (3:1), je však v dnešní době takřka nemožné kvůli nedostatečnému příjmu čerstvých tučných ryb a vzhledem ke stále se zvyšující konzumaci průmyslově zpracovaných potravin. Z toho důvodu se 95% Evropanů nepodaří dostat jen s pomocí stravy na poměr omega3 a omega6 3:1. Pro vyvážení této nerovnováhy je vhodné Omega 3 suplementovat.
Nerovnováha omega 6 a omega 3 ovlivňuje tělo i mysl. Jejich vyvážený poměr je důležitý pro řady tělesných procesů a funkcí. Od činnosti mozku přes funkci svalů, ochranu před oxidačním stresem a až po normální krevní tlak a spoustu dalšího. Omega 3 sice získáváme z ryb, ale bohužel ne z těch, které koupíte v obchodě. Ryby samotné získávají Omega 3 z konzumace mořských řas a většina ryb na trhu, například lososů, pochází z uzavřených farmových chovů, kde dostávají krmné směsi. Z toho důvodu tedy v těle žádné Omega 3 nemají.
Složení té nejvyšší kvality
Zinzino produkty jsou založené na směsi rybího oleje (z celých, nezpracovaných, především volně žijících krátkověkých druhů drobných ryb, jako jsou ančovičky a sardinky), bohatého na omega-3 mastné kyseliny (EPA a DHA) a extra panenského olivového oleje ze speciální španělské odrůdy Picual, jež je vysoce bohatá na polyfenoly a další prospěšné látky. Z jejich produktů si však vyberou i vegani - v nabídce najdete i BalanceOil+ z olivového oleje a mořských řas.
Průmysl, který vyrábí potravinové doplňky s Omega 3 chrání tyto mastné kyseliny umělým přidáním vitamínu E, jakožto konzervantu. Bylo však prokázáno, že vitamín E nezabraňuje dostatečně při vstřebávání oxidaci Omega 3 mastných kyselin, ale může se stát za určitých okolností pro-oxidantem, čímž se tyto doplňky stávají nefunkčními nebo dokonce můžou organismu škodit! Proto doporučujeme, aby si každý konzument potravinových doplňků Omega 3 ověřil jejich účinnost BalanceTestem. Pokud test prokáže nedostatek Omega 3 mastných kyselin v buněčných membránách, je na zvážení každého, zda má smysl takový nefunkční doplněk stravy konzumovat.
Kdo za Zinzino stojí?
Vývoj a produkci svých výrobků opírá Zinzino o znalosti a zkušenosti vědecké rady složené z největších odborníků v oblasti výživy a péče o zdraví.
Mezi tyto odborníky patří:
Dr. Paul Clayton - průkopník v oblasti působení farmakologických účinků potravin a rostlinných přísad na naše zdraví a fyzickou výkonnost. Má titul Ph.D. v oboru neurofarmakologie, který získal na Edinburské univerzitě. Působil jako předseda Fóra zdravé výživy při Královské společnosti pro medicínu a aktuálně pracuje v Ústavu pro výživu, mozek a chování na Oxfordské univerzitě. Tato instituce zkoumá vliv potravin, výživy a stravy v na funkci mozku a chování.
Dr. Angela M. Rizzo - profesorka biochemie na Milánské univerzitě. Odbornice na biochemii lipidů.
Mr. Ola Eide - zakladatel a spoluzakladatel řady společností, mimo jiné BioActive Foods AS. Několik let působil v různých mezinárodních představenstvech a pracoval jako Director of Innovation v Mills DA či R&D Director v norských mlékárnách Tine.