Omega 3 kyseliny s vit. D3 - Essent+ Premium 1 dávka: 600 mg DHA, 1 080 mg EPA a 20 mcg vitamínu D3 - 60 kapslí
Přírodní doplněk stravy, rybí olej, v želatinových kapslích zajišťující rovnováhu polyfenolů a omega kyselin. Je bohatý na polyfenoly z oliv, mastné kyseliny omega-3 a vitamín D3. Vhodný pro ty, kteří nemají rádi rybí olej v tekuté formě nebo často cestují.
Výživový doplněk Essent+ Premium od značky Zinzino je vhodný pro všechny, kteří z nějakého důvodu nechtějí užívat olej a raději si svou denní dávku omega 3 mastných kyselin dají v kapslích.
3 softgel tobolky obsahují 600 mg DHA, 1 080 mg EPA a 20 mcg vitamínu D3. Přípravek pomáhá chránit buňky před poškozením oxidací a bezpečně upravuje nerovnováhu mezi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami v těle.
S nerovnováhou mezi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami souvisí celá řada zdravotních problémů. Správný poměr omega-6 a omega-3 je velice důležitý zejména v těhotenství a v období kojení, protože nároky na vývoj dětského mozku a nervového systému vyžadují vyšší příjem omega-6 a omega-3, samozřejmě ve vyváženém poměru.
V dnešní době klesá výživová hodnota potravin a naše současná strava obsahuje až 15x vyšší převahu prozánětlivých omega 6 z obilovin a některých rostlinných olejů. Obecné doporučení je, aby poměr mastných kyselin omega-6 : omega-3 ve stravě byl nižší než 5:1. Ideálně však 3:1. Toho je ale v dnešní době opravdu těžké dosáhnout a to i v případě zdravého a pestrého stravování. Proto je vhodné pro vyvážení poměru omega 3 suplementovat.
Jaký máte poměr omega-3 a omega-6 přímo vy, můžete snadno zjistit jednoduchým testem z pohodlí vašeho domova.
ROVNOVÁHA OMEGA-3 A OMEGA-6 MASTNÝCH KYSELIN PODPORUJE:
- duševní zdraví
- nervové funkce
- zdravé srdce
- oběhový systém
- žaludek, střeva, plíce a pokožku
- zvyšuje kognitivní výkon
PROBLÉMY SOUVISEJÍCÍ S NEROVNOVÁHOU OMEGA 3 A OMEGA 6:
- špatná propustnost a vstřebatelnost živin
- nedostatečná látková výměna, oslabené detoxikační procesy
- vznik chronického zánětu v těle
- potíže při učení, zhoršená paměť
- výkyvy nálad
- osteoporóza
- artróza
- artritida
- vysoký krevní tlak, ateroskleróza – kornatění tepen, křečové žíly, hemeroidy)
- neurodegenerativní nemoci: Alzheimer, Parkinson
- postižení tkání (nádorové buňky, metastáze, rakovina)
- zrychlené stárnutí
- ADHD
ÚČINNÉ LÁTKY
Rybí olej
Zinzino do svých produktů používá pouze oleje, které jsou extrahovány z celých, nezpracovaných ryb. Primárně se k tomuto účelu používají volně žijící, krátkověké drobné druhy ryb, jako jsou ančovičky nebo sardinky. Pro společnost Zinzino vyrábí rybí olej společnost LYSI, která má certifikovaný systém kvality, splňuje požadavky normy ISO 9001, GMP/API a BRC Global standard (globální standard) pro bezpečnost potravin. Jeho certifikace zaručuje nepřítomnost těžkých kovů a jiných toxinů. Společnost LYSI je také členem Friends of the Sea (Přátelé moře) pro udržitelný rybolov.
Extra panenský olivový olej
Zinzino používá pro výrobu svého olivového oleje ručně sbírané olivy ze speciální španělské odrůdy Picual, které jsou charakteristické vysokým obsahem kyseliny omega-9 a mají také vysoký obsah antioxidantů polyfenolů. Polyfenoly zajišťují ochranu před oxidací nejen samotného přípravku, ale také buněk ve vašem těle. Většina přípravků s omega 3 totiž používá vitamín E jako ochranu proti oxidaci přípravku před zkonzumováním. Problém je, že přípravek většinou zoxiduje až po konzumaci v těle. Zinzino proto kromě vitamínu E své přípravky obohatil o polyfenoly z panenského oleje.
Vitamín D3
Essent je obohacený o přírodní vitamín D3 (cholekalciferol), který se vyrábí z lanolinu (tuk z ovčí vlny).
NUTRIČNÍ HODNOTA
Nutriční hodnota a obsah v: |
2 želatinové tobolky |
3 želatinové tobolky |
---|---|---|
Rybí olej |
1600 mg |
2400 mg |
Mastné omega-3 kyseliny |
1120 mg |
1680 mg |
z toho EPA |
720 mg |
1080 mg |
z toho DHA |
400 mg |
600 mg |
Olivový olej |
340 mg |
510 mg |
Kyselina olejová (omega-9) |
255 mg |
383 mg |
Polyfenoly |
18.3 mg |
27.4 mg |
z toho hydroxytyrozol |
5.8 mg |
8.7 mg |
Skvalen |
1.3 mg |
1.9 mg |
Vitamin D3 (268%*, 402%** of RV*) |
13.4 ug* |
20.1 ug** |
*RV = referenční hodnota |
|
|
SLOŽENÍ
rybí oleje*, obal tobolky (rybí želatina, glycerol), extra panenský olivový olej lisovaný za studena, zahušťovadlo (včelí vosk), prášek z kakaových bobů, emulgátor (slunečnicový lecitin, extrakt z oliv (Olea europaea),vitamín D3 (cholekalciferol). *Původ mimo EU.
DOPORUČENÉ UŽÍVÁNÍ
1 tobolka softgel na cca 30 kilogramů tělesné hmotnosti. Dávku upravte podle tělesné hmotnosti.
Například:
Dospělí s tělesnou hmotností 50–60 kg: 2 tobolky denně.
Dospělí s tělesnou hmotností 80–90 kg: 3 tobolky denně.
Maximálně 5 tobolek softgel denně.
Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Doplňky stravy nenahrazují vyváženou a pestrou stravu.
SKLADOVÁNÍ
Skladujte na suchém místě při pokojové teplotě nebo v lednici. Uchovávejte mimo dosah dětí.
UPOZORNĚNÍ
Pokud užíváte léky na ředění krve nebo máte-li zdravotní problémy a omezení, poraďte se před použitím přípravku ESSENT se svým lékařem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vitamíny a antioxidanty |
---|---|
Země původu: | Island |
Výrobce: | Zinzino AB, Gothenburg, Sweden |
Vhodné pro: | Keto-Paleo-Raw-GMO Free-Bezlepková dieta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Odpovědět
Zinzino je norská firma, která je na trhu už od roku 2005. V roce 2012 Zinzino koupilo 6% podíl v norské firmě BioActive Foods AS a získalo výhradní právo k prodeji jejích výrobků a konceptů. To byl začátek nové éry a společnost Zinzino se začala zaměřovat na péči o zdraví a tělo. Zrodil se koncept Zinzino Balance. V roce 2014 Zinzino získal 85% podíl v norské společnosti Faun Pharma AS s plně vybavenou, moderní výrobnou a cennými zkušenostmi s vývojem zdravotních přípravků, potravinových doplňků a kosmetiky. Šlo o zbrusu nové zařízení, kde začalo Zinzino zkoumat, vyvíjet a vyrábět nové produkty – efektivně a velmi kvalitně. Ve stejném roce Zinzino odkoupilo BioActive Foods a stalo se jediným vlastníkem se 100% podílem. Obchod umožnil lépe řídit rozvoj a růst konceptu Zinzino Balance.
Zinzino ve své třídě poskytuje nejlepší, nejmodernější a na míru vyráběné výživové doplňky a také produkty pro péči o pleť. Název značky vznikl během brainstormingu při zakládání firmy. Zakladatelům se líbilo, že slovo “Zinzino” zatím nenese žádný význam, takže mu ho může dodat samotná firma. Specializují se především na doplňky stravy s omega-3 (EPA a DHA) mastnými kyselinami. Vycházejí z poznatků nové vědecké disciplíny - farmakonutriční výživy, která na rozdíl od současného způsobu řešení zdravotních problémů pouze nepotlačuje příznaky, ale snaží se podpořit přirozené ochranné, obranné a regenerační procesy těla. Za jejich produkty stojí tým vědeckých odborníků a výsledky podložené testy. V tom je ostatně tato značka unikátní - před samotným užíváním doplňků si můžete udělat tzv. Balance test, díky kterému zjistíte, jaký máte v buňkách poměr omega-3 a omega-6.
Proč je vyvážený poměr omega-3 a omega-6 tak důležitý?
Omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem je souhrnné označení pro skupinu polynenasycených mastných kyselin (EPA, DHA). Omega-3 mastné kyseliny si lidské tělo nedokáže vyrobit samo, a proto je musíme dodávat jako součást stravy. Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru - omega 6 : omega 3 (3:1), je však v dnešní době takřka nemožné kvůli nedostatečnému příjmu čerstvých tučných ryb a vzhledem ke stále se zvyšující konzumaci průmyslově zpracovaných potravin. Z toho důvodu se 95% Evropanů nepodaří dostat jen s pomocí stravy na poměr omega3 a omega6 3:1. Pro vyvážení této nerovnováhy je vhodné Omega 3 suplementovat.
Nerovnováha omega 6 a omega 3 ovlivňuje tělo i mysl. Jejich vyvážený poměr je důležitý pro řady tělesných procesů a funkcí. Od činnosti mozku přes funkci svalů, ochranu před oxidačním stresem a až po normální krevní tlak a spoustu dalšího. Omega 3 sice získáváme z ryb, ale bohužel ne z těch, které koupíte v obchodě. Ryby samotné získávají Omega 3 z konzumace mořských řas a většina ryb na trhu, například lososů, pochází z uzavřených farmových chovů, kde dostávají krmné směsi. Z toho důvodu tedy v těle žádné Omega 3 nemají.
Složení té nejvyšší kvality
Zinzino produkty jsou založené na směsi rybího oleje (z celých, nezpracovaných, především volně žijících krátkověkých druhů drobných ryb, jako jsou ančovičky a sardinky), bohatého na omega-3 mastné kyseliny (EPA a DHA) a extra panenského olivového oleje ze speciální španělské odrůdy Picual, jež je vysoce bohatá na polyfenoly a další prospěšné látky. Z jejich produktů si však vyberou i vegani - v nabídce najdete i BalanceOil+ z olivového oleje a mořských řas.
Průmysl, který vyrábí potravinové doplňky s Omega 3 chrání tyto mastné kyseliny umělým přidáním vitamínu E, jakožto konzervantu. Bylo však prokázáno, že vitamín E nezabraňuje dostatečně při vstřebávání oxidaci Omega 3 mastných kyselin, ale může se stát za určitých okolností pro-oxidantem, čímž se tyto doplňky stávají nefunkčními nebo dokonce můžou organismu škodit! Proto doporučujeme, aby si každý konzument potravinových doplňků Omega 3 ověřil jejich účinnost BalanceTestem. Pokud test prokáže nedostatek Omega 3 mastných kyselin v buněčných membránách, je na zvážení každého, zda má smysl takový nefunkční doplněk stravy konzumovat.
Kdo za Zinzino stojí?
Vývoj a produkci svých výrobků opírá Zinzino o znalosti a zkušenosti vědecké rady složené z největších odborníků v oblasti výživy a péče o zdraví.
Mezi tyto odborníky patří:
Dr. Paul Clayton - průkopník v oblasti působení farmakologických účinků potravin a rostlinných přísad na naše zdraví a fyzickou výkonnost. Má titul Ph.D. v oboru neurofarmakologie, který získal na Edinburské univerzitě. Působil jako předseda Fóra zdravé výživy při Královské společnosti pro medicínu a aktuálně pracuje v Ústavu pro výživu, mozek a chování na Oxfordské univerzitě. Tato instituce zkoumá vliv potravin, výživy a stravy v na funkci mozku a chování.
Dr. Angela M. Rizzo - profesorka biochemie na Milánské univerzitě. Odbornice na biochemii lipidů.
Mr. Ola Eide - zakladatel a spoluzakladatel řady společností, mimo jiné BioActive Foods AS. Několik let působil v různých mezinárodních představenstvech a pracoval jako Director of Innovation v Mills DA či R&D Director v norských mlékárnách Tine.