Fermentovaná symbiotika - Sensitive s mátou peprnou a meduňkou pro citlivé zažívání vlivem stresu - 60 kapslí
Fermentovaná synbiotika s kefírem a kombučou dalece přesahují funkci probiotik. Vytváří přirozený, rozmanitý ekosystém s více než 100 kmeny prospěšných mikrobů a živin, které vyživují trávicí mikroflóru. Nejde o to, kolik miliard CFU bakterií do sebe dostanete samostatně, ale jaký terén vytvoříte pro tvorbu vlastních bakterií.
Proč koupit
Symbiotika představují novou účinnější generaci doplňků výživy, ve které se spojují pozitivní účinky prebiotik s probiotiky. Proč název symbiotika? Symbióza představuje blízký vztah různých organismů uvnitř ekosystému, které se harmonicky doplňují ku vzájemnému prospěchu.
V případě YOUR FLORA se jedná o prebiotické nosiče v podobě sušeného ovoce a zeleniny, a probiotické kultury v podobě 35 kmenů Lactobacillů a Bifidobakterií - Kefi-soya™.
Výsledný pozitivní efekt této symbiózy umožňuje živým bakteriím lépe přežít v lidském střevě a správně jej kolonizovat, protože lidský organismus nedokáže střevní mikroflóru dostatečně obnovit sám.
Její populace se navíc snižuje s přibývajícími roky, stresem, nevhodným stravováním, konzumací alkoholu a drog, kouřením či léky typu antibiotika a chemoterapeutika.
Tyto kombinované přípravky pomáhají při různých střevních a zažívacích potížích spojených s užíváním antibiotik, při průjmu či zácpě, a obecně přispívají ke zlepšení celkové imunity a zdraví.
- Doplněk stravy bohatý na enzymy a mikroorganismy, s obsahem bio máty peprné a bio meduňky lékařské pro pomoc s citlivostí při zažívání, uvolnění od zažívacího stresu a regulaci symptomů poruch trávení.
- Doporučujeme užívat před nebo s jídlem
- Nejvyšší bio-dostupnost* díky této unikátní fermentaci - tělo dokonale vstřebá obsažené živiny
- Šetrně lyofilizované potraviny- vakuově sušené mrazem pro zachování veškerých živin
- Složení vytvořeno britským kvalifikovaným výživovým poradcem
- V žádných Living Nutrition výrobcích se nikdy nepoužívají žádná plniva, pojiva, pomocné látky, aditiva nebo umělé přísady
- Celý výrobní proces je kontrolován britskou Soil Association Organic, která celý sortiment certifikovala bio
*míra v jaké specifická tkáň nebo orgán vstřebá látku po orálním požití, aby pak tato látka měla na tělo žádaný efekt.
Popis výrobku Your Flora Sensitive
- Unikátní a účinná symbiotika Kefi-soya™ fermentovaná s 35 kmeny lactobacilů.
- Obsahuje více jak 1 miliardu živých probiotických bakterií (CFU) v době výroby.
- Kefírový styl kvašení po malých dávkách po dobu jednoho měsíce.
- Zajišťuje kompletní eko-systém celostních potravin, bohatý na biodostupné živiny a enzymy.
- Kvašené sójové potraviny jako jsou miso, tempeh nebo natto se konzumují po staletí a jsou považované za cenný zdroj přírodních biotik a bílkovin pro vegetariány a vegany.
- Složení vytvořeno britským kvalifikovaným výživovým poradcem a znalcem léčivých hub.
Symbiotická směs YOUR FLORA dodává tělu kompletní žijící ekosystém mikroorganismů a živin = tělo tak získává maximální množství aktivované výživy bez kompromisů.
Your Flora SENSITIVE (česky citlivý) byl vyvinut jako výživový doplněk stravy pro ty z vás, které trápí citlivé zažívání/ podrážděné střevo.
Pro nejlepší výsledek je vhodné jej požít zhruba půl hodiny před jídlem.
Aby se vašemu střevu dobře dařilo a trávení nebylo problematické, je nutné dodržovat pár základních pravidel při stravování. Jíst vyváženě a pestře se spoustou syrové zeleniny a ovoce, zahrnout do stravy fermentované výrobky, jíst pomalu a pořádně žvýkat.
Důležité je se hýbat, tzn. chodit, dělat břišní cviky a podobné aktivity, které střeva tzv. rozhýbají. Také je důležité pít hodně vody.
Pro podrážděné střevo jsou charakteristické bolesti břicha, které po stolici zmizí. Často jsou to také průjmy doprovázené bolestmi, nafouknuté břicho, kdy se vzduch hromadí hlavně ve střevech, nebo také hleny ve stolici.
Co jsou symbiotika Living Nutrition
- Kefírový styl kvašení po malých dávkách po dobu jednoho měsíce.
- Vyrobeno s 35-ti kmeny důležitých mikroorganismů.
- Obsahuje více jak 1 miliardu živých probiotických bakterií (CFU) v době výroby.
- Zajišťuje kompletní eko-systém celostních potravin.
- Bohatý na biodostupné živiny a enzymy.
- Kvašené sójové potraviny jako jsou miso, tempeh nebo natto se konzumují po staletí a jsou považované za cenný zdroj přírodních biotik a bílkovin pro vegetariány a vegany.
Symbiotika představují novou účinnější generaci doplňků výživy, ve které se spojují pozitivní účinky prebiotik s probiotiky. Proč název symbiotika? Symbióza představuje blízký vztah různých organismů uvnitř ekosystému, které se harmonicky doplňují ku vzájemnému prospěchu.
V případě YOUR FLORA se jedná o prebiotické nosiče v podobě sušeného ovoce a zeleniny, a probiotické kultury v podobě 35 kmenů Lactobacillů a Bifidobakterií - Kefi-soya™.
Výsledný pozitivní efekt této symbiózy umožňuje živým bakteriím lépe přežít v lidském střevě a správně jej kolonizovat, protože lidský organismus nedokáže střevní mikroflóru dostatečně obnovit sám. Její populace se navíc snižuje s přibývajícími roky, stresem, nevhodným stravováním, konzumací alkoholu a drog, kouřením či léky typu antibiotika a chemoterapeutika.
Tyto kombinované přípravky pomáhají při různých střevních a zažívacích potížích spojených s užíváním antibiotik, při průjmu či zácpě, a obecně přispívají ke zlepšení celkové imunity a zdraví.
Symbiotická směs YOUR FLORA dodává tělu kompletní žijící ekosystém mikroorganismů a živin = tělo tak získává maximální množství aktivované výživy bez kompromisů.
Věděli jste, že...?
Bakterie se mohou rozdělovat každých 15-20 minut, pokud jsou podmínky ve střevě příznivé. V nepříznivých podmínkách bakterie pravděpodobně buď hibernují, nebo zemřou.
- 1 bakterie se v příznivém a podporovaném prostředí po 12 hodinách rozmnoží na 64 miliard.
- 100 miliard bakterií se v toxickém prostředí po 1 hodině stane nulou.
Střeva představují největší styčnou plochou těla s okolním prostředím. A jsou tudíž zodpovědná za 70-80 % imunitního systému a potažmo našeho zdraví.
Nenechte se zmást tvrzením, že více dobré bakterie v jedné kapsli znamená lepší účinnost pro vás. Faktem zůstává, že veškeré živé organismy potřebují zdravé prostředí, aby mohly přežít a vzkvétat.
Pro dobré bakterie a vaši střevní mikroflóru je důležitější správné prostředí než pouhý počet obsažených bakterií.
Strašák jménem sója
Výzkum prokázal, že fermentované sójové potraviny jsou tím nejlepším zdrojem výživy pro zdravou střevní mikroflóru (mikrobiom). V posledních letech získala samotná sója smíšenou pověst a to hlavně díky způsobu jakým je pěstována, zpracovávána a konzumována.
Na co se ale zapomíná je, že sója ve své fermentované podobě, v potravinách jako jsou miso, tempeh nebo natto, je vysoce výživná a nesmírně prospěšná pro zdravé střevní prostředí. Fermentací zcela změní svou původní strukturu, která má spíše negativní pověst.
Dvě studie provedené na Univerzity of Illinois (UI) dokazují, že fermentace sóji a produktů z ní může dramaticky snížit pravděpodobnost vzniku alergické reakce.
Více informací o fermentaci ZDE.
Přečtěte si více k tématu
- Pozor na to jaké medicinální houby jíte a proč
- Nakopněte imunitu pomocí divoce rostoucích bylin a hub
- Jak předejít vánočnímu přejídání nebo jak zmírnit jeho následky
- Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?
- Detoxikace organismu aneb odlehčete svému tělu po zimních měsících
- Jak mít zdravá střeva a tak celý organismus?
'Mikrob není nic. Prostředí je všechno.'
Louis Pasteur (Francouzský biolog, mikrobiolog a chemik)
Váš trávicí mikrobiom je navržen tak, aby reagoval na potraviny, ne na megadávky syntetických látek.
Proč volit symbiotika namísto probiotik
Symbiotika představují novou účinnější generaci doplňků výživy, ve které se spojují pozitivní účinky prebiotik s probiotiky. Symbióza představuje blízký vztah různých organismů uvnitř ekosystému, které se harmonicky doplňují ku vzájemnému prospěchu.
V případě Your Flora se jedná o prebiotické nosiče v podobě sušeného ovoce a zeleniny, a probiotické kultury v podobě 35 kmenů Lactobacillů a Bifidobakterií - Kefi-soya™.
Výsledný pozitivní efekt této symbiózy umožňuje živým bakteriím lépe přežít v lidském střevě a správně jej kolonizovat, protože lidský organismus nedokáže střevní mikroflóru dostatečně obnovit sám.
Její populace se navíc snižuje s přibývajícími roky, stresem, nevhodným stravováním, konzumací alkoholu a drog, kouřením či léky typu antibiotika a chemoterapeutika.
Tyto kombinované přípravky pomáhají při různých střevních a zažívacích potížích spojených s užíváním antibiotik, při průjmu či zácpě, a obecně přispívají ke zlepšení celkové imunity a zdraví.
Rozdíl mezi prebiotiky, probiotiky a symbiotiky
Prebiotika jsou v podstatě nestravitelné složky stravy a představují „substrát“ pro tělu prospěšné střevní bakterie, tj. navozují specifické změny ve složení a aktivitě střevní flóry, zejména pak podporují růst a množení těchto přátelských bakterií, čímž jsou přínosné pro svého hostitele. Prebiotiky se rozumí zejména vláknina, a to především na bázi oligosacharidů, které jsou přítomny v obilovinách, v ovoci a zelenině.
V případě produktů symbiotické řady YOUR FLORA každý výrobek obsahuje určitý druh ovoce, zeleniny nebo bylin pro své jedinečné vlastnosti při zažívání. Najdete mezi nimi mimo jiné například banán, heřmánek, aloe vera nebo mátu peprnou.
Probiotika jsou živé mikroorganismy, jinými slovy tělu prospěšné bakterie, žijící ve střevech. V případě YOUR FLORA se jedná o 35 druhů těchto živých kultur, s příznivými účinky na zdraví hostitele v případě, že jsou podávány v odpovídajících množstvích.
Náš zažívací trakt obsahuje obrovské množství různých bakterií. Z hlediska zdraví je však žádoucí, aby byl zažívací trakt osídlen správnými bakteriemi, s převahou Lactobacillů a Bifidobakterií. Tyto bakterie totiž chrání organismus před patogeny, které mají negativní vliv na lidský organismus.
Symbiotika jsou takové přípravky, které obsahují probiotikum i prebiotikum současně. Příznivé účinky obou uvedených skupin se tak vzájemně doplňují.
Dávkování
- Nejlépe se užívá s jídlem, ale vyhněte se užívání s horkými jídly nebo nápoji, které by mohly poškodit jemné živiny.
- Pohodlné a přenosné bez nutnosti uchovávání v chladničce.
- Dospělí: Užívejte 1 kapsli dvakrát denně s jídlem. V případě potřeby zvyšte dávku na 2 kapsle dvakrát denně.
- Užívejte před jídlem pro stimulaci trávicích šťáv. Lze užívat i mezi jídly ke snížení nadýmání nebo zažívacích potíží.
- Vyhněte se užívání s horkými jídly nebo nápoji, které by mohly poškodit choulostivé živiny.
- Váš přípravek Flora Sensitive lze kombinovat s dalšími produkty Living Nutrition.
- Pohodlné a přenosné bez nutnosti uchovávání v chladu
Výživové hodnoty
2 kapsle poskytují:
-
Living Culture Symbiotic™ Kefír-kombucha fermentovaná organická naklíčená sója (Glycine max) - 300mg.
-
Organický list máty peprné (Mentha piperita) - 200mg.
-
Organická meduňka lékařská (Melissa officinalis) list - 200mg.
- Bez přídavných látek a konzervantů.
- Produkt neobsahuje pšenici, lepek, mléčné stopy a sóju.
- Vhodné pro vegetariány a vegany.
Složení
Living Culture Symbiotic™ Kefír-kombucha fermentovaná organická naklíčená sója (Glycine max), organická máta peprná (Mentha piperita) list, organická meduňka lékařská (Melissa officinalis) list, rostlinná celulózová kapsle (hydroxypropylmethylcelulóza).
Alergeny viz tučně vyznačené složky
Upozornění
Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Produkt není vhodný jako náhrada pestré stravy a náhrada vyvážené diety. Jste-li v ošetřování (nemocní), těhotná nebo plánující těhotenství, konzultujte užívání výrobku s léčitelem.
Proč fermentované přípravky Living Nutrition
Fermentací aktivované kapsle Living Nutrition nabízí špičkovou úroveň aktivních složek. Díky fermentaci se tyto vitální složky aktivují a lidské tělo je tak schopno je vstřebat a využít jejich pozitivní účinky na maximum. Fermentované houby si zachovávají svou holistickou synergii, přičemž jsou mnohem koncentrovanější a biologicky dostupné.
Díky fermentačnímu procesu jsou navíc bohaté na prospěšné mikroby, enzymy a obsahují řadu signálních molekul, specifických pro fermentační proces.
Každá kapsle obsahuje bio směs hub fermentovaných po delší dobu metodou kefír-kombucha, která je charakteristická pro společnost Living Nutrition, a poté pečlivě sušená mrazem, aby se zachovaly všechny jedinečné živiny. Poté jsou houby zapouzdřeny do bio fermentované tapiokové kapsle, takže jsou skutečně 100% bio uvnitř i navenek.
Kdo stojí za výrobou?
Výživový doplněk stravy je formulován uznávaným anglickým nutričním terapeutem, Grahamem Botfieldem, za účelem dosažení správné synergie živin, ve které se každé jídlo a bylina dokonale doplňují.
Používají se pouze ty nejlepší bio přísady pro jejich čerstvost a vitalitu. Fermentační výrobní proces (podrobnosti v záložce pod názvem Fermentační proces) je také navržen a kontrolován Grahamem.
Na výrobu každé směsi v této produktové řadě je dohlíženo individuálně, protože každá směs má jiné složení, požadavky a účel. Všechny fermentované směsi jsou jemně sušené mrazem, aby se zachovala jejich čerstvost a zachytilo nejvyšší možné množství aktivních živin.
Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy, včetně společnosti New Chapter.
Její zakladatel a mistr bylinkář Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s dalším kolegou, odborníkem na mikrobiologii, Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.
Grahamovou velkou vášní je kromě fermentace také vzdělávání. Svůj výzkum v Living Nutrition využívá k přednáškám o přínosech kvašených rostlin pro moderní zdravotní stavy. Ve společnosti Living Nutrition se i nadále inspirují Grahamovým výzkumem při vytváření produktů, které fungují v souladu s přirozenou ekologií těla.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Synbiotika, probiotika, prebiotika |
---|---|
Certifikace: | Soil Association Organic |
Vhodné pro: | Sugar Free-Lactose Free-Nut Free-GMO Free-Vegan-Certifikace BIO-Vhodné pro kojící-Vhodné pro těhotné |
Výrobce: | Living Planet Distribution ltd. |
Země původu: | Velká Británie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Living Nutrition je britská společnost, kterou v roce 2014 založil nutriční terapeut Graham Botfield. Základem všech jejich výrobků je speciálně vyvinutý proces kefírovo-kombuchové fermentace, který aplikují na organické byliny a potraviny tak, aby vytvořili “živé” doplňky stravy. Vše se ručně vyrábí ve své na míru postavené laboratoři a osobně dohlíží na to, aby se jejich rostlinné produkty vyvíjely do optimálně vitálního stavu.
Poslání Living Nutrition
Jako lídři nového paradigmatu rostlinné fermentované výživy vytváří tato značka jedinečně aktivní doplňky stravy, které pracují v harmonii s tělem a podporují živé zdraví. Protože se vždy LIving Nutrition vždy drží těch nejvyšších standardů, vytvořili řadu produktů, které nemají z hlediska živé vitality a hojnosti živin obdoby.
Zásady Living Nutrition:
Vitalita prostřednictvím přírody - každá složka a každý proces jsou 100% přírodní. Příroda je vždy vůdčí inspirací, která propojuje s lepším pochopením principů rovnováhy a vitality, z nichž vychází práce LN. Pouze úplným dodržováním přírodních principů můžeme dosáhnout dokonalých výsledků.
Bez kompromisů - LN tvoří s vědomím a vždy usiluje o dokonalost. Zaručují, že nikdy nebudou z jakéhokoli důvodu šetřit nebo dělat kompromisy v tomto přístupu. Velice dobře rozumí tomu, co je v sázce - vaše zdraví a jejich hodnoty.
Podložené výzkumy - produkty Living Nutrition jsou zkoumány a analyzovány v nejmodernějším výzkumném a vývojovém centru v Dunsfold Parku v Surrey.
Vzdělávání a inspirace - LN poskytuje vzdělávací platformu pro tuto klíčovou oblast fermentované výživy, včetně výzkumu a pravidelných webových seminářů. Prostřednictvím společného výzkumu chtějí inspirovat k obnovení důvěry a pochopení přírody jako nezbytného základu lidského zdraví.
Produkty Living Nutrition jsou:
100% rostlinné - všechny obsažené složky jsou z celých rostlin, bez lepku a vhodné pro vegany.
100% čisté - bez pomocných látek, pojiv, umělých sloučenin nebo přídatných látek.
Mrazem sušené - pro zachování čerstvosti a vitality živin.
100% bio - vždy z ekologického a biodynamického zemědělství, pokud je to možné.
Světově první - speciálně vyvinutý proces fermentace kefíru a kombuchy.
V čistých kapslích - bio, unikátních fermentovaných kasplích bez rozpouštědel, které se velmi snadno polykají.
100% bez GMO - GMO složky jsou zakázány v jakékoliv části výrobního procesu LN.
Raw - každý výrobek je živí díky mrazem sušeným složkám a fermentací získaným prospěšným mikrobům a enzymům.
100% bez plastů - LN zásadně nepoužívá ve svých obalech plasty.
Historie Living Nutrition
2014
Začátky společnosti LN byly velice skromné. Tehdy se vše řídilo z jediné místnosti v Grahamově domě v Sussexu za částečné pomoci dcery Elly. Produktová řada byla nejprve uvedena na trh pouze s jedním produktem Your Flora a bylinnou řadou Signature.
2016
Díky rostoucí popularitě a nadšeným ohlasům, které se dostaly do celé Evropy, začal Graham vyvíjet a přidávat další výrobky. Kvůli zvládnutí logistiky přešla Living Nutrition pod společnost Living Planet Distribution, aby se Graham mohl více soustředit na receptury a výzkum.
2019
Tento rok byl pro společnost Living Nutrition klíčový. Jejich popularita výrazně vzrostla díky zpětné vazbě od zákazníků a zájmu o naši fermentaci. LN získalo několik ocenění, včetně ceny Natural and Organic za nejlepší nový bylinný produkt za jejich fermentovanou ashwagandhu. Rozhodli se udělat velký krok a převést fermentaci do vlastních rukou.
To jim umožnilo zavést některé inovace, včetně použití systému Flaska pro "restrukturalizaci" vstupní vody a některých nových metod pro zvýšení účinnosti a rozmanitosti mikrobů v jejich fermentačním procesu. Ve spolupráci s výzkumnými institucemi nyní mohli studovat účinky naší fermentace pro různé podmínky.
2021
V dubnu představilo LN druhou generaci produktů s novými ekologickými obaly bez plastů a ještě účinnější řadou fermentovaných produktů.
Zakladatel Living Nutrition
Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy včetně New Chapter, jejíž zakladatel a mistr botanik Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s odborníkem mikrobiologem Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.
"Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávkování inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jejich přirozenou inteligenci, která dodává informace našim mnoha buněčným smyslům a podporuje tak uzdravení. Fermentace je alchymie přírody, která vyvíjí rostliny na vyšší úroveň vitality a výživy, a vytváří sloučeniny, které sdělují rovnováhu a harmonii našemu tělu na všech úrovních."
Graham Botfield
Unikátní fermentační proces Living Nutrition
Krok č. 1
Na počátku tohoto procesu stojí pečlivý výběr těch nejčerstvějších organických surovin (pokud možno biodynamických). Také použitá voda je dvakrát filtrována a restrukturalizována pomocí specializovaného systému Flaska.
Krok č. 2
Vysoce koncentrované a aktivní inokulum je vytvářeno pomocí hybridu organických kefírových zrn a organické kombuchy.
Krok č. 3
K organickým bylinám a potravinám je přidáné inokulum, celá směs je následně fermentována v malých 10litrových dávkách za optimálních podmínek.
Krok č. 4
Po mnoha týdnech péče včetně každodenního míchání a testování je kvašení konečně dokončeno.
Krok č. 5
Poté jsou fermenty pečlivě usušené mrazem, aby byla odstraněna veškerá voda a byly zachovány všechny jemné živiny, enzymy a mikroby.
Krok č. 6
Hotový produkt je nakonec uzavřen do bio rostlinné kapsle zabalen do jantarové skleněné lahve a 100% bezplastového obalu.