Wholefood resveratrol - Resvital antioxidant, imunita, cukr v krvi - nabízíme kapsle nebo prášek
Kapsle nebo prášek s raw sušeným práškem z červeného hrozna. Bohaté na resveratrol, vitamín C, chrom, draslík a ovocné kyseliny.
Kapsle a prášek Resvital od značky North American Herbs and Spice obsahují raw prášek z červených kyselých hroznů bez chemického zpracování, nejčerstvější dostupný extrakt z hroznů.
Tento na slunci sušený přípravek plný fotonové energie je bohatý na resveratrol, kyselinu jablečnou, kyselinu vinnou, vitamín C a minerální látky, jako je chrom a draslík. Pro jeho výrobu se používá celá hroznová slupka, semínka a kyselá dužina, takže se jedná o opravdu komplexní extrakt z hroznů.
- KAPSLE: V jedné dávce, dvě kapsle, se nachází 1000 mg směsi ze sušených hroznů s obsahem resveratrolu, z čehož je 31 mg draslíku a 3.3 mg vitaminu C.
- PRÁŠEK: V jedné dávce, lžička, se nachází 5000 mg směsi ze sušených hroznů, z čehož je 47 mg draslíku, 42 mcg chrómu a 5 mg vitaminu C.
Co je resveratrol?
- Resveratrol je rostlinná sloučenina, která působí jako antioxidant. Mezi jeho hlavní zdroje v potravinách patří červené víno, hrozny, některé bobuloviny a arašídy.
- Tato sloučenina bývá koncentrována především ve slupkách a semenech hroznů a bobulovin.
- Tyto části hroznů jsou součástí fermentace červeného vína, proto je v něm obzvláště vysoká koncentrace resveratrolu (zdroj).
- Většina výzkumů resveratrolu však byla provedena na zvířatech a ve zkumavkách za použití vysokých množství této sloučeniny (zdroj 1) (zdroj 2).
- Z omezeného výzkumu u lidí se většina zaměřila na doplňkové formy sloučeniny v koncentracích vyšších, než jaké lze získat potravou (zdroj).
Resveratrol a cukrovka
- Nová studie zkoumá, zda antioxidant běžně obsažený v některých druzích vína a ovoce má příznivý vliv na kardiovaskulární zdraví pacientů s cukrovkou.
- Tato sloučenina patří mezi polyfenoly, tedy mezi skupinu chemických látek rostlinného původu s antioxidačními vlastnostmi.
- Některé studie (zdroj) naznačují, že polyfenoly mohou mít ochrannou roli proti srdečním onemocněním tím, že zlepšují funkci cév a regulují zánět.
- Nový výzkum, prezentovaný na vědeckém zasedání Americké kardiologické asociace ohledně arteriosklerózy, trombózy a cévní biologie, a periferních cévních onemocnění v roce 2017 v Minnesotě, zkoumal vliv resveratrolu na tuhost tepen u lidí s cukrovkou.
Účel studie
- S přibývajícím věkem se naše tepny stávají méně pružnými.
- To může mít za následek různé nežádoucí kardiovaskulární příhody, včetně zvýšeného krevního tlaku, ischemické choroby srdeční a mrtvice.
- Jak vysvětlují autoři nové studie, pacienti s cukrovkou vykazují známky předčasného stárnutí tepen.
- Některé studie na zvířatech však ukázaly, že resveratrol může snížit tuhost aorty - hlavní tepny v lidském těle, která dopravuje krev od srdce do zbytku těla.
- Tyto studie odhalily, že resveratrol aktivuje gen zvaný SIRT1, který může zpomalit stárnutí.
- Dosavadní výzkum motivoval tým vědců - vedený doktorandkou Ji-Yao Ellou Zhang, která působí na Whitakerově kardiovaskulárním institutu na Bostonské univerzitě v Massachusetts - k tomu, aby prozkoumali, zda má resveratrol stejný účinek i u lidí.
Závěry studie
- Standardní metodou (zdroj) pro měření tuhosti aorty je test zvaný rychlost karoticko-femorální pulzové vlny (CFPWV).
- V nové studii vědci použili test CFPWV ke stanovení tuhosti aorty u 57 pacientů s diabetem 2. typu.
- Účastníkům bylo v průměru 56 let a podle standardních výpočtů indexu tělesné hmotnosti (BMI) byli považováni za obézní.
- Na začátku byly pacientům podávány denní dávky 100 miligramů resveratrolu po dobu dvou týdnů.
- Poté byla dávka zvýšena na 300 miligramů denně po dobu dalších dvou týdnů.
- Pacientům bylo rovněž podáváno odpovídající placebo bez polyfenolů po dobu celkem čtyř týdnů, přičemž mezi jednotlivými kúrami bylo dvoutýdenní vymývací období.
- V celé studijní skupině nebyly po podávání resveratrolu zjištěny žádné statisticky významné změny.
- V podskupině 23 pacientů, u kterých byla na počátku studie zjištěna vysoká tuhost tepen, však dávka resveratrolu 300 miligramů denně zřejmě snížila tuhost aorty o 9 %.
- Tento účinek navíc úměrně koreloval s dávkou: 100 miligramový denní příjem resveratrolu snížil tuhost aorty o menších 4,8 procenta.
- Naopak při užívání placeba se tuhost aorty zvýšila.
Kdo má z doplňování resveratrolu větší užitek
- Resveratrol může být více prospěšnější pro pacienty s cukrovkou než pro zdravé jedince.
- Hlavní autorka studie, Dr. Naomi M. Hamburg, komentovala význam těchto zjištění: "Závěr přispívá k novým důkazům, že mohou existovat zásahy, které mohou zvrátit abnormality cév, k nimž dochází se stárnutím a které jsou výraznější u lidí s cukrovkou 2. typu a obezitou," uvedla Hamburgová v tiskovém prohlášení.
- Dr. Hamburg, která je zároveň vedoucí sekce cévní biologie na Lékařské fakultě Bostonské univerzity v Massachusetts, však upozorňuje, že resveratrol nemusí být tak prospěšný pro lidi, kteří nemají cukrovku: "Účinek resveratrolu se může týkat spíše zlepšení strukturálních změn v aortě a méně uvolnění cév a lidé s normálnější tuhostí aorty nemusí mít takový přínos," řekla.
- K výsledkům studie se vyjádřila také její hlavní autorka: "Zjistili jsme, že resveratrol u lidí také aktivuje gen dlouhověkosti SIRT1, a to může být potenciální mechanismus, jakým doplňky stravy snižují tuhost aorty," řekla Zhang. "Změny v této malé a krátkodobé studii však nejsou důkazem. K ověření účinků každodenního užívání doplňku stravy s resveratrolem na funkci cév jsou zapotřebí studie s delší léčbou."
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bylinné doplňky stravy |
---|---|
Výrobce: | North American Herb & Spice, PO Box 4885 Buffalo Grove, IL. 60089 Tel: 800-243-5242, https://www.northamericanherbandspice.com/ |
Země původu: | Ilinois, USA |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Kojící |
What does "Whole Food" mean and why do Whole Foods matter?
Whole Food VS Synthetic Vitamins
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
North American Herb and Spice je předním světovým producentem vysoce kvalitních přírodních doplňků výživy již od 90. let minulého století. Jejich stěžejním produktem je oreganový olej P73. NAHS je v tomto směru průkopníkem a stojí za používání divokého oreganového oleje jako alternativě k nadužívání antibiotik.
Hlavním pilířem značky North American Herb and Spice je filozofie, že výživa z raw celistvých potravin je klíčem k udržení optimálního zdraví. Tuto značku založila Judy Kay Gray, MS, aby vyvíjela jedinečné produkty z přírodně silných ingrediencí. North American Herb and Spice pro výrobu svých produktů získává to nejlepší ovoce, bylinky a koření na světě, od vzdálených hor Středomoří až po údolí amazonského deštného pralesa. Základem jejich výrobků je ručně sbírané divoké koření. Konečným výsledkem jsou nejčistší a nejsilnější extrakty, vyrobené z nejlepších surovin bez pesticidů, chemikálií a rozpouštědel.
Ve všech NAHS doplňcích stravy je zachycena síla přírody. Dostane se vám jí na maximum: plnospektrální a plnohodnotné potraviny s genetickým otiskem, který poskytuje pouze příroda. Na základě rozsáhlého výzkumu jsou pak tyto složky zkombinovány tak, aby vytvořily synergii a účinnost, kterou potřebujete pro optimální zdraví.
Zakladatelka a majitelka, paní Judy Gray, dosáhla magisterského titulu v oboru vědy a výživy. Je mistryní receptury a silnou zastánkyní tradičních, udržitelných postupů. Společnost North American Herb and Spice založila proto, aby všem poskytla bezprecedentní přístup ke skutečně přírodním prostředkům z divokých rostlin.
Produkty podložené vědeckými výzkumy
Ve společnosti NAHS provedli řadu průkopnických studií o potentních účincích a síle divokého oreganového oleje P73. Tyto studie vedly k obnovení zájmu o antiseptické schopnosti divokého oreganového oleje jako přírodní alternativě k antibiotikům.
Suroviny z té nejčistší přírody
NAHS spolupracuje s obyčejnými lidmi, kteří potřebné ingredience ručně sbírají v odlehlých koutech divoké a nenarušené přírody, ať už z vysokých středomořských hor, peruánské Amazonie, dalekého severu divoké Kanady, odlehlých sibiřských lesů či dalších míst. Díky této spolupráci NAHS získává nejen ty nejčistší a nejpotentnější složky, ale také podporuje přírodní vesnice a komunitní infrastrukturu. Domorodé komunity dary, stavbou škol a otevíráním studní a také zasíláním jejich vysoce účinných přírodních doplňků stravy pro ty, kteří to potřebují.