Vilmas Swedish Organic
Společnost Vilmas založili v roce 2001 dva pekaři ve Stockholmu. Začali prodávat ručně vyráběný měkký chléb se zvláštním charakterem - například chléb s fíky a mandlemi, chléb s ovčím sýrem a bazalkou. V roce 2004 začali prodávat také krekry (knäckebröd), které rychle převzaly vedení v prodeji.
Od roku 2010 pečou krekry ve Fjällbergetu u Hoforsu v Gästriklandu, nedaleko hranic s Dalernou. Všechny výrobky VILMAS se vyrábějí v malých množstvích z bio celozrnné ovesné a žitné mouky. Výsledkem jsou křupavé krekry s vysokým obsahem vlákniny, které jsou prospěšné pro vaše tělo i životní prostředí.
Krekry VILMAS nikdy nebudou v jednotlivých várkách stejné, protože ebio výrobky se liší sezónu od sezóny a podle počasí. Věříme, že to patří k životu v souladu s přírodou.
Značky
Křupavé sezamové bio krekry vyrobené z organických celozrnných surovin, posypané mákem...
Křupavé sezamové bio krekry vyrobené z organických celozrnných surovin, ozdobené...
Křupavé sezamové bio krekry vyrobené z organických celozrnných surovin, se skořicovou...
Křupavé sezamové bio krekry vyrobené z organických celozrnných surovin, ozdobené...
O značce
Filozofií značky je, že jídlo by mělo být zdravé a chutné, dobré a udržitelné pro tělo i životní prostředí. Proto Vilmas krekry pečou z místních bio celozrnných obilovin, vlastního kvásku a švédského bio másla.
Cílem značky je přispívat smysluplně k udržitelnému rozvoji, nikoliv sbírat symboly na svých obalech. Většina jejich výrobků je označena jako bio a všechny výrobky jsou pečené z bio surovin.
Všechny použité obiloviny jsou certifikované jako bezlepkové. Hotové výrobky jsou pravidelně testovány na přítomnost lepku. Mnoho takzvaných bezlepkových sušenek a křupavého pečiva je často špatnou napodobeninou skutečné komodity a jsou v nich použita levná plnidla a různé přídatné látky.
Společnost Fjällbergets Bageri místo toho používá přírodní suroviny bohaté na bílkoviny a vlákninu, jako je oves a dýňová semínka. Výsledkem je chutný bezlepkový křupavý chléb.