Sušené listy gravioly na čaj - Soursop zdroj vitaminu C, zlepšuje zažívání, pomoc s hypertenzí, kašlem - 30 g
Listy gravioly (také známé jako Soursop) se suší na slunci a používají se jako bylinný čaj jako přírodní a holistická léčba různých onemocnění. Naše listy gravioly pochází z originálního zdroje na Srí Lance, a jsou v bio kvalitě. Kvalita a čistota zaručena, ostatně jako všechny výrobky Ceylon Kokonati.
Proč koupit
Graviola anona, česky Láhevník ostnitý, je rostlina pocházející z amazonského deštného pralesa, ale pěstuje se i v jiných tropických a subtropických oblastech světa, včetně Indie. Je to všestranná bylina, její účinky na náš organismus jsou pozitivní doslova ve všech směrech.
Velké čerstvé žlutozelené plody se používají k výrobě chutných a zdravých šťáv a džusů. Látky obsažené v rostlině (listy, kůra, plody) působí především na náš imunitní systém, který účinně posilují a dodávají tělu dostatek energie a vitality.
V naší nabídce také najdete na slunci sušené kousky tohoto ovoce, přičemž jsou zachovány veškeré nutriční hodnoty. Ovoce není sířené a není v něm přidaný cukr.
Vyzkoušejte samostatně jako chutné ovocné zobnutí nebo přidejte kousky do různých kaší, granol apod. Pro měkčí konzistenci stačí na chvilku namočit do vlažné vody. Lépe se bude žvýkat.
Jak se graviola používá?
- Listy se používají jako čaj. V karibských zemích se čaj podává dětem i dospělým před spaním - lokální obyvatelé přísahají, že funguje skvěle na spánek.
- Plody (navzdory obecnému názvu "soursop") jsou sladké, měkké a jemné.
- Ovoce poskytuje různé živiny včetně vitaminů C a B (včetně thiaminu, riboflavinu a niacinu) a také minerální látky: vápník, fosfor a železo (Zdroj: González-Stuart, 2014; Small, 2012; Duke, 1986; Morton, 1979).
Jaké má graviola benefity?
- V tradiční bylinné medicíně se plody a listy stromu používají k úlevě od zažívacích potíží (včetně průjmu), bolesti, hypertenze, zánětů, horečky, kašle a astmatu a mnoha dalších zdravotních potíží.
- Čaj z listů má údajně uklidňující a zklidňující účinky, zejména při nespavosti a nervových poruchách, ale neměl by se používat u malých dětí.
- Listy a plody obsahují přírodní sloučeniny, které by mohly být potenciálně prospěšné při léčbě prostaty i jiných druhů rakoviny, i když je třeba provést další vědecké studie.
- Některé studie prokázaly, že účinné látky rostliny mají antioxidační, protirakovinné, antikonvulzivní, antiartritické, antiparazitické, antimalarické, jaterní ochranné a antidiabetické účinky.
- Výtažky z gravioly / soursopu mají slibný potenciál pro léčbu žaludečních vředů.
- Studie ukázala, že alkoholový extrakt z gravioly má antivirovou aktivitu.
- Extrakty ze slupky plodů vykazovaly antimikrobiální aktivitu.
Zdroj: https://www.utep.edu/herbal-safety/herbal-facts/herbal%20facts%20sheet/soursop.html
Přečtěte si k tématu zdravého životního stylu
Složení
100% bio sušené listy ovocného stromu Graviola (Soursop)
Skladování
Síla a chuť listů gravioly zůstává silná, pokud jsou listy skladovány vzduchotěsně a mimo dosah slunečního světla a vlhkosti. Doba použitelnosti je dva roky od zabalení. Po otevření sáčku tedy přendejte listy do nějaké uzavřené nádoby, aby vám vydržely co nejdéle potentní.
Nežádoucí účinky
Čaj z listů gravioly by se neměl užívat zejména během těhotenství a kojení. Také proto, že snižuje krevní tlak, tlumí srdeční rytmus a rozšiřuje cévy. To znamená, že by ji neměli užívat pacienti, kteří užívají léky snižující krevní tlak a léky na srdce. Graviolu by také neměli užívat lidé s nízkým krevním tlakem.
Připravte si čaj z listů gravioly
- 1 polévková lžíce sypaných, nahrubo nakrájených suchých listů soursopu.
- 2 šálky vody
- Nepovinné: sladidlo dle vlastního výběru (např. med, cukr nebo stévie) podle chuti.
Návod k přípravě:
- Převařte vodu: V hrnci nebo v rychlovarné konvici přiveďte k varu 2 šálky vody.
- Přidejte listy soursopu: Jakmile voda dosáhne bodu varu, přidejte do vroucí vody jednu polévkovou lžíci sypkých, nahrubo nakrájených suchých listů soursopu.
- Listy povařte: Snižte teplotu na minimum a nechte listy soursopu vařit ve vodě 10 až 15 minut. Toto vaření umožní, aby se prospěšné látky z listů vylouhovaly do vody a vytvořily čaj.
- Čaj sceďte: Po povaření sundejte hrnec a čaj sceďte, abyste odstranili listy soursopu. Můžete použít jemné sítko nebo čajový nálevník. Případně čaj přelijte přes kávový filtr, abyste získali čistší čaj.
- Podle chuti oslaďte (nepovinné): V případě potřeby přidejte do scezeného čaje z listů soursopu sladidlo. Běžně se používá med, cukr nebo stévie, ale množství sladidel můžete upravit podle svých chuťových preferencí.
- Podávejte a vychutnejte si: Čaj z listů soursopu nalijte do šálku a vychutnejte si ho, dokud je ještě teplý. Pokud dáváte přednost studenému čaji, můžete jej také vychladit v lednici.
Pamatujte, že čaj z listů soursopu je obecně považován za bezpečný, pokud je konzumován s mírou. Pokud však máte nějaké základní zdravotní potíže nebo užíváte léky, před zařazením čaje z listů soursopu do svého jídelníčku se raději poraďte se zdravotníkem. Těhotné nebo kojící ženy by měly být opatrné a před konzumací bylinných čajů vyhledat lékařskou pomoc.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality.
Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí produktů tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Co je to single origin nebo-li "jediný původ"?
Toto tvrzení znamená, že surovina pochází z jedné zeměpisné oblasti (na rozdíl surovin odebraných z více zemí světa a následně smíchané dohromady = běžná praxe levných produktů od tzv. privátních značek).
Žádný z produktů Ceylon Kokonati není tzv. směsí několika různých surovin z různých částí světa, zakoupených za nejlevnější ceny. Anglicky se to nazývá 'not blended'.
Skutečnost, že suroviny/ výrobky Ceylon Kokonati jsou "single origin" pouze ze Srí Lanky, znamená, že chuťové pohárky spotřebitele mají konzistentnější a kvalitnější zážitek, a to od šarže k šarži.
Je téměř nemožné dosáhnout absolutně konzistentní chuti, aniž by se ztratila přirozená chuť suroviny. A to zejména v případě, kdy se surovina pro výrobu jednoho výrobku odebírá z různých míst a v různé kvalitě.
Navíc nemáte garanci, že se jedná opravdu o čistý a čerstvě vyrobený výrobek v bio kvalitě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čaje |
---|---|
Certifikace: | USDA Organic |
Proč koupit: | Ruční výroba, podpora nejchudších obyvatel planety, vysoká bio kvalita surovin |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Vhodné pro: | Certifikace BIO-Vegan-Raw-GMO Free |
Země původu: | Srí Lanka |
Položka byla vyprodána… |
Clever Coconut Bi Product Uses
Uses for coconut oil
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…