V decembri sme pre vás pripravili rôzne vianočné akcie, ktoré nájdete v záložke ZĽAVY. Naše tipy na darčeky pre vašich blízkych nájdete v záložke VIANOCE 2023. Prajem vám krásne Vianoce a nakupujte to, čo má zmysel pre vaše zdravie a pohodu.

70% tmavá čokoláda - Kolumbia Sleva: min. dat. trvanlivosti 07/2022 - 60 g

70 % horká čokoláda vyrobená z najlepších kakaových bôbov z jediného najlepšieho panstva v Kolumbii je to pravé pre milovníkov čokolády s vysokým podielom kakaa.

Využite neuveriteľné zľavy na takú kvalitnú čokoládu od zrna po tabuľku - to sa už nebude opakovať.

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Vypredané
Možnosti doručenia
€9,74 –67 % €3,14 / ks €52,33 / 1 kg
70% tmavá čokoláda - Kolumbia Sleva: min. dat. trvanlivosti 07/2022 - 60 g
Hořká čokoláda 70% KAKAO, Tumaco, KOLUMBIE | TOSIER CHOCOLATEMAKER
€9,74 –67 %

tumaco 70 % horká čokoláda od malej britskej značky Tosier Chocolatemaker je vyrobená z najlepších kakaových bôbov, ktoré pochádzajú z jediného panstva v kolumbijskom Tumaco a ako vždy sa pri ich výrobe uplatňuje spravodlivý obchod.

Má bohatú orechovú chuť s kvetinovými tónmi a nádychom ovocia. Čokoláda je prirodzene bezlepková a vegánska.

OCENENIE AKADÉMIE ČOKOLÁDY 2020 - BRONZ

Výrobca

  • Čokolády Tosier sa vyrábajú z najkvalitnejšieho kakaa na svete - vyberajú sa len bôby z 5 % najlepších kakaových plantáží na celom svete.
  • Vyrába sa v malej poctivej manufaktúre na anglickom vidieku, kde sa všetko robí ručne - triedenie kakaových bôbov, lúpanie, mletie, konšovanie čokolády atď.
  • Čokolády sa vyrábajú v malých sériách a výrobca sa rozhodol, že ich minimálna trvanlivosť bude len jeden rok.
  • Ide o to, aby ste jedli čo najčerstvejšiu čokoládu, ktorá však nestratí nič zo svojej chuti, ani keď ju budete jesť po uplynutí jej trvanlivosti.
  • Kvalitné kakaové bôby sa správajú úplne inak ako tie v lacných čokoládach. Musíte ho ochutnať, aby ste pochopili, o čo ide.
  • Výroba v takom malom rozsahu nám navyše umožňuje starostlivo monitorovať každú fázu procesu a vyrábať čokoládu najvyššej kvality.

Podobne ako pri víne má každá úroda a odroda kakaových bôbov úplne jedinečnú chuť, ktorá sa potom zvýrazní starostlivo vybranými profilmi praženia.

Spoločnosť Tosier zvyčajne vyrába svoje čokolády s najmenej 70 % kakaa z jednej konkrétnej odrody, aby ste mohli ochutnať a porovnať jemné a výrazné chute a rozdiely medzi jednotlivými odrodami kakaa.

Okrem toho vyrábajú svoje čokolády len v 24-kilogramových mikrovlnných rúrach, takže z každej úrody sa vyrobí len obmedzené množstvo čokolád. Vychutnajte si túto jedinečnú a exkluzívnu čokoládu pre seba!

Zloženie

kakaové bôby (70 %), organický nerafinovaný cukor, organické kakaové maslo.

Dodatočné parametre

Kategória: Horká čokoláda
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: 07/ 2022 - čokoláda v naprostém pořádku
Výrobce: Tosier Luxury Chocolatemaker
Země původu: Velká Británie
Vhodné pro: Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb
Mezinárodní ocenění: ACADEMY OF CHOCOLATE AWARD 2020 - BRONZ.
Položka bola vypredaná…
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
A Avatar autora | 1.10.2023
Lahodná hořká čokoláda, kdy opravdu stačí kousek na chuť.
P Avatar autora pravebio.cz (Administrátor) 1.10.2023
Děkujeme za krásnou recenzi!
5
VV Avatar autora | 17.2.2023
Ke kvalitní čokoládě nás náhodně dovedl článek o alkalizaci kakaa. Neměli jsme tušení, že na kvalitě a původu čokolády opravdu tak záleží a že se to da dělat i o 200% líp. Chtělo by to více osvěty! Tato čokoláda je také dobrá, ale více hořká, bez ovocných tónů.
J Avatar autora Jana Č. (Administrátor) 18.2.2023
Čokoláda jako vše je, co je dobré, je um vyrobit bez přísad a dochucovadel, které maskují špatné boby a výrobu. Bude trvat než se percepce v ČR ohledně kvalitní čokolády změní, a jestli někdy vůbec...):

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Značka Tosier Chocolate přišla na světlo veřejnosti v roce 2017 na The Aldeburgh Food & Drink festivalu v britském městě Suffolk. Její zakladatelka, Deanna Tilston, v této značce spojuje své vytříbené znalosti a vytrénované chuťové buňky z degustace různých druhů čokolád po celém světě a zároveň navazuje na tradici Thomase Tosiera, výrobce čokolád, který byl svým kulinářským uměním vyhlášený a dodával dokonce čokolády na královský dvůr a byl výrobcem čokolády přímo pro Jindřicha I., kterému každé ráno nosil osobně ke snídani šálek horké čokolády.

Čokolády Tosier jsou vyráběny v malé poctivé manufaktuře, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých dávkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality.

Tyto čokolády jsou určeny pro opravdové gurmány, kteří si dovedou vychutnat jemné rozdíly v chutích jednotlivých druhů i původu kakaových bobů. Tak jako třeba u čaje či vína se projevuje místo pěstování na jejich výsledné chuti, stejně tak je tomu i u kakaových bobů.Tosier proto nabízí čokolády ze čtyř různých druhů kakaových bobů a celkem tří různých lokalit (Acul du Nord na Haiti, Tumaco v Colombii a Belize). Díky tomu každá čokoláda chutná tak trochu jinak - má unikátní “osobnost” a jedinečný chuťový profil.

Tosier je samozřejmě součástí transparentního dodavatelského řetězce a fair trade, který zajišťuje, aby farmáři dostali spravedlivě zaplaceno.

Od kakaového bobu až po lahodnou čokoládu

Jak vůbec taková výroba vysoce kvalitní a originální čokolády probíhá?

Třídění

Kakaové boby dováží Tosier od drobných farmářů v 50-70kg jutových pytlích. Boby jsou následně ručně třízeny tak, aby se odstranily všechny nekvalitní nebo poškozené kousky a stejně tak případné kamínky, větvičky a další.

Pražení

Ke každé odrůdě je třeba přistupovat individuálně a upravit délku i teplotu pražení. Na této fázi procesu si dává Tosier maximálně záležet.

Odstranění slupek a dotřízení

Po upražení a vychladnutí se kakaové boby loupají ve speciálním přístroji a slupky jsou odstraněny pomocí sproudění vzduchu. Kousky kakaových bobů jsou následně prosety sítem, a potom ještě ručně dopřebírány od případných zbytků slupek a nekvalitních nebo nedostatečně fermentovaných bobů.

Mletí

Následně se kousky kakaových boby melou v melanžeru, speciálním mlýnku se žulovými kameny, které z nich mletím uvolní kakaové máslo a rozemelou je na pastu s hladkou texturou. A takto vypadá čokoláda ve své nejjednodušší verzi. Během tohoto 60 hodinového procesu se do melanžeru pro usnadnění mletí přidává ještě trocha kakaového másla a lehce se dosladí organickým třtinový cukrem. Poté se čokoláda konšuje a rafinuje, díky čemuž získává hedvábnou a máslovou texturu a odstraní se zbytková kyselost, která vzniká v průběhu fermentace. Před temperováním pak čokoláda 30 dní odpočívá a zraje.

Temperování

Ve chvíli, kdy je čokoláda dokonale vyzrálá, je znovu rozpuštěna a následně stabilizována tzv. temperováním. Při tomto procesu molekuly kakaového másla zkrystalizují a právě díky tomu má výsledná čokoláda krásně lesklý povrch a žádanou křehkost, takže se při zakousnutí ozve právě to charakteristické křupnutí.

Odlévání do forem

Po temperování se čokoláda nalije do forem a po ztuhnutí se ručně balí do zdobeného papíru.

Cocoa+Bean+Origins

Podobné produkty

Chocolat Madagascar | 70% raw čokoláda s kakaovými boby - 75 g
Výpredaj
€6 bez DPH
€6,72
€9,34 (–28 %)

"Exkluzívna 70% raw čokoláda Mava z Madagaskaru je luxusnou pochúťkou pre všetkých...

CHM-RCM70