Horúca čokoláda - 70% kakaa Fairtrade Haiti - 225 g
Čokoládové hobliny z čistej a kvalitnej čokolády, z ktorých si môžete doma pripraviť tú najluxusnejšiu a najchutnejšiu horúcu čokoládu.
70 % horká čokoláda Tosier Chocolatemaker z jediného panstva na ostrove Haiti obsahuje len čistú čokoládu nastrúhanú na jemné hoblinky, vďaka ktorým si doma ľahko pripravíte lahodný, zamatovo jemný a bohatý nápoj z horkej čokolády. Môžete ich použiť aj ako luxusnú dekoráciu na slávnostné dezerty atď. Táto luxusná čokoláda sa vyrába z najkvalitnejších kakaových bôbov z ostrova Haiti, ktoré sa zbierajú udržateľným spôsobom a za ktoré sa spravodlivo platí.
Tento druh kakaových bôbov vyniká komplexnou chuťou s ovocnými tónmi fíg, čerešní a červeného ovocia. Čokoláda neobsahuje živočíšne mlieko, takže je vhodná pre vegánov, je prirodzene bezlepková, bez zbytočných príchutí.
Čokolády Tosier sa vyrábajú z najlepšieho kakaa na svete - vyberajú sa len bôby z 5 % najlepších kakaových plantáží z celého sveta - v malej poctivej manufaktúre v Spojenom kráľovstve, kde sa všetko robí ručne - triedenie kakaových bôbov, lúpanie, mletie, konšovanie čokolády atď. Čokolády sa vyrábajú v malých sériách. Vďaka tomu dostanete vždy tú najčerstvejšiu čokoládu. Výroba v takom malom rozsahu nám navyše umožňuje starostlivo monitorovať každú fázu procesu a vyrábať čokoládu najvyššej kvality.
Zloženie
kakaové bôby, organický nerafinovaný trstinový cukor, kakaové maslo.
Dodatočné parametre
Kategória: | Čokoláda a kakao |
---|---|
Výrobce: | Tosier Luxury Chocolatemaker |
Země původu: | Velká Británie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Značka Tosier Chocolate přišla na světlo veřejnosti v roce 2017 na The Aldeburgh Food & Drink festivalu v britském městě Suffolk. Její zakladatelka, Deanna Tilston, v této značce spojuje své vytříbené znalosti a vytrénované chuťové buňky z degustace různých druhů čokolád po celém světě a zároveň navazuje na tradici Thomase Tosiera, výrobce čokolád, který byl svým kulinářským uměním vyhlášený a dodával dokonce čokolády na královský dvůr a byl výrobcem čokolády přímo pro Jindřicha I., kterému každé ráno nosil osobně ke snídani šálek horké čokolády.
Čokolády Tosier jsou vyráběny v malé poctivé manufaktuře, kde vše probíhá ručně - třídění kakaových bobů, loupání, mletí, konšování čokolády, atd. Čokolády jsou vyráběny v malých dávkách. Díky tomu se k vám dostane vždy ta nejčerstvější čokoláda. Výroba v tak malém měřítku navíc umožňuje pečlivě sledovat každou fázi procesu a vyrábět čokoládu té nejvyšší kvality.
Tyto čokolády jsou určeny pro opravdové gurmány, kteří si dovedou vychutnat jemné rozdíly v chutích jednotlivých druhů i původu kakaových bobů. Tak jako třeba u čaje či vína se projevuje místo pěstování na jejich výsledné chuti, stejně tak je tomu i u kakaových bobů.Tosier proto nabízí čokolády ze čtyř různých druhů kakaových bobů a celkem tří různých lokalit (Acul du Nord na Haiti, Tumaco v Colombii a Belize). Díky tomu každá čokoláda chutná tak trochu jinak - má unikátní “osobnost” a jedinečný chuťový profil.
Tosier je samozřejmě součástí transparentního dodavatelského řetězce a fair trade, který zajišťuje, aby farmáři dostali spravedlivě zaplaceno.
Od kakaového bobu až po lahodnou čokoládu
Jak vůbec taková výroba vysoce kvalitní a originální čokolády probíhá?
Třídění
Kakaové boby dováží Tosier od drobných farmářů v 50-70kg jutových pytlích. Boby jsou následně ručně třízeny tak, aby se odstranily všechny nekvalitní nebo poškozené kousky a stejně tak případné kamínky, větvičky a další.
Pražení
Ke každé odrůdě je třeba přistupovat individuálně a upravit délku i teplotu pražení. Na této fázi procesu si dává Tosier maximálně záležet.
Odstranění slupek a dotřízení
Po upražení a vychladnutí se kakaové boby loupají ve speciálním přístroji a slupky jsou odstraněny pomocí sproudění vzduchu. Kousky kakaových bobů jsou následně prosety sítem, a potom ještě ručně dopřebírány od případných zbytků slupek a nekvalitních nebo nedostatečně fermentovaných bobů.
Mletí
Následně se kousky kakaových boby melou v melanžeru, speciálním mlýnku se žulovými kameny, které z nich mletím uvolní kakaové máslo a rozemelou je na pastu s hladkou texturou. A takto vypadá čokoláda ve své nejjednodušší verzi. Během tohoto 60 hodinového procesu se do melanžeru pro usnadnění mletí přidává ještě trocha kakaového másla a lehce se dosladí organickým třtinový cukrem. Poté se čokoláda konšuje a rafinuje, díky čemuž získává hedvábnou a máslovou texturu a odstraní se zbytková kyselost, která vzniká v průběhu fermentace. Před temperováním pak čokoláda 30 dní odpočívá a zraje.
Temperování
Ve chvíli, kdy je čokoláda dokonale vyzrálá, je znovu rozpuštěna a následně stabilizována tzv. temperováním. Při tomto procesu molekuly kakaového másla zkrystalizují a právě díky tomu má výsledná čokoláda krásně lesklý povrch a žádanou křehkost, takže se při zakousnutí ozve právě to charakteristické křupnutí.
Odlévání do forem
Po temperování se čokoláda nalije do forem a po ztuhnutí se ručně balí do zdobeného papíru.