Lískooříškové máslo cremeux obohacené o sušený MCT olej a multikolagen mix - 125 g

Za nákup Vám přičteme:
+178 Kreditů do Bonusového programuOřechové máslo z lískových oříšků Piedmont od značky Incacao je unikátní zejména díky tomu, že je obohaceno o sušený kokosový MCT olej a multikolagen mix (kolageny typu I, II, III, IV, V a X.).
Od konkurenčních ořechových másel se liší také tím, že je do něj přidané kakaové máslo, které mu dodává úžasně krémovou texturu - “cremeux”, které másla se 100% obsahem ořechů prostě nemají. Díky tomu jej snadno namažete na pečivo, zákusky, je skvělé jako dip, můžete ho používat na vaření i pečení.
Z ořechového másla si můžete umíchat například dip na jarní závitky nebo si do něj namáčet kousky zeleniny. Je skvělé do ranních kaší nebo s domácí granolou. Výborně se hodí také jako náplń nebo na promazání různých dortů zákusků, na palačinky apod. Nebo si na něm smlsněte jen tak na lžičce.
KLÍČOVÉ INGREDIENCE
LÍSKOVÉ OŘECHY: bohaté na vitamín E (100 g lískových ořechů obsahuje 15 mg vitamínu E). Tento v tucích rozpustný vitamín je nezbytný pro regenerační procesy v těle. Pomáhá také chránit sliznice a pokožku před volnými kyslíkovými radikály.
Lískové oříšky jsou taktéž bohaté na mangan, který je důležitý pro tvorbu antioxidačních enzymů. Působí protizánětlivě a podporuje zvýšení nosičů HDL cholesterolu.
MCT PRÁŠEK (70 % C8/ 30 % C10) Z KOKOSU: patří mezi triglyceridy se středním řetězcem, tzv MCT. Ty zcela obcházejí gastrointestinální trakt a jdou přímo do jater pro produkci ketonů. Díky tomu nám dodávají energii prakticky okamžitě a na dlouhou dobu.
Tento proces se jinak se také označuje jako „glukóza z tuků“. V kokosu je jedenáct různých mastných kyselin. Čtyři z nich jsou MCT: kyselina kapronová (C6), kyselina kaprylová (C8), kyselina kaprinová (C10) a kyselina laurová (C12). C12 je technicky MCT, ale tělo jej zpracovává jako mastnou kyselinu s dlouhým řetězcem.
Během půstu nebo nízkosacharidové či keto dietě začne tělo přirozeně vytvářet ketolátky v játrech. Existují 3 hlavní typy ketolátek - nejprve tělo vytvoří acetoacetát (AcAc), poté jej přemění na beta-hydroxybutyrát (BHB) a když je BHB dostatek, zbytek přetvoří na aceton, který vydechneme nebo vymočíme.
C8 je biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu. Tento typ MCT používá Incacao pouze do svých ořechových másel tak, aby obsah ořechů v produktů tvořil minimálně 80 %. S tekutým MCT by nebylo možné tohoto dosáhnout.
KOLAGEN 10 %: po vodě je nejzastoupenější živinou v našem těle. Tvoří 35 % celkového obsahu bílkovin v našem těle. Po 25. roce však jeho přirozená produkce v těle klesá, proto je potřeba jej doplňovat externě.
Je potřebný pro produkci žluči (33 % glycinu) pro metabolismus tuku i pružnost a regeneraci pokožky. Též je potřebný pro stavbu kostí. Ty jsou sice ze 60 % tvořeny minerály, ale 90 % proteinové matrice v kostech tvoří kolagen.
Současná strava je však chudá na kolagen, protože dnes hlavně jíme svalové libové maso, které má vysoký obsah aminokyseliny methionin a nízký obsah glycinu. K potlačení methioninu je zapotřebí glycin. Kolagen je bohatý na aminokyseliny glycin, prolin, hydroxyprolin.
Přečtěte si více k tématu
Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu
Objevte low carb aneb více energie, méně cukru
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechová másla a krémy |
---|---|
Proč koupit: | Jedinečné složení vhodné pro zdravý životní styl, jakoukoliv dietu, při které se chce držet správná váha nebo zhubnout. Vyvinuto slavným belgickým gastronomem, Vincentem Bulteelem. |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Paleo-Těhotné-Děti |
Položka byla vyprodána… |
Tento recept je odvozen od klasických keto brownies s tvarohem. Místo tvarohu ale použijeme jedno z keto friendly ořechových másel Incacao.
Ingredience
Na brownies:
- 8 lžic rozpuštěného másla
- 3/4 šálku alternativního sladidla erythritol
- 1/3 šálku neslazeného kakaového prášku
- 2 vejce, rozšlehaná
- 1/2 lžičky soli (Popcorn Redmond Real Salt)
- 3/4 šálku mouky (zelené banány, semena ovoce jackfruit, mandlová)
Na máslovou vrstvu:
- cca 115 g změklého žervé sýra či maskarpone
- 3 polévkové lžíce sladidla erythritolu
- 2 lžíce másla (Incacao výběr: arašídové, mandlové, pistáciové, lískové ořechy, makadamové či pekanové)
- 2 lžíce tučné smetany
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
Těsto
- Formu o rozměrech 20 x 20 cm vyložte pergamenovým papírem a dejte stranou.
- V míse smíchejte rozpuštěné máslo, alternativní sladidlo a kakaový prášek, dokud se zcela nespojí.
- Vmíchejte vejce a dobře promíchejte.
- Přidejte mouku dle vašeho výběru a sůl, dobře promíchejte. Směs bude hustá.
- Směs na brownies rozetřete do všech čtyř rohů formy na pečení, dejte stranou.
Máslová vrstva
- Do mixéru nebo kuchyňského robota přidejte žervé/ maskarpone, erythritol, ořechové máslo dle vaší volby, hustou smetanu a vanilkový extrakt a mixujte 15 sekund, seškrábněte okraje a znovu mixujte.
- Tvarohovou směs naneste po lžících na těsto a rozetřete dokonale po celé ploše a přikryjte vrstvou těsta, aby vznikla tzv. kapsa. Viz obrázek.
- Pečte 20 minut nebo dokud špejle, kterou těsto ke konci pečení propíchnete, nebude čistá.
- Nechte pořádně vychladnout, nakrájejte, a uložte do chladničky v uzavřené nádobě. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 5 dní.
NUTRIČNÍ HODNOTY | obsah ve 100 gramech |
Energie | 726Kcal, 3036kJ |
z toho celkově tuky | 70 g |
Saturované tuky | 16 g |
Karbohydráty | 4,5 g |
z toho celkově cukry | 3,8 g |
Vláknina | 8 g |
Bílkoviny | 15 g |
Sůl | 0 g |
lískové ořechy 75 %, kakaové máslo, MCT olej v prášku (kokosový olej, acacia vláknina), kolagenový komplex.
Vyrobeno v zařízení, které zpracovává také obiloviny obsahující lepek, vejce, mléko, arašídy, vlašské ořechy a sezamová semínka.
Uchovávejte nejlépe při pokojové teplotě, ne v lednici.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.