Sušená fialová kukuřice - CornMILK Maiz Morado - pro přípravu nápoje s mlékem - 110 g
Připravte si lahodný mléčný nápoj z mletých sušených zrn populární vitamínové bomby zvané Maiz Morado, nebo-li fialové kukuřice původem z Peru. Sušený nápoj je oslazen namletou sušenou jakonovou hlízou - velmi zdravý druh dietního přírodního sladidla.
Nápoje ze sušené kukuřice se v Peru používají od dob Aztéků. Zrna mají svou typicky sytou fialovou barvu díky vysokému obsahu antioxidačních pigmentů známých jako antokyany.
Zabiják volných radikálů
Fialová kukuřice je nejbohatším zdrojem antokyanů na světě, obsahuje jich až 10x více než borůvky. Testy také prokázaly, že tato kukuřice je mnohem lepším 'zabijákem' volných radikálů než ovoce.
Nejvíce zastoupeným antokyanem je C3G (cyanidin-3-glucoside), který se nachází také v ostružinách a krvavých pomerančích. C3G je tak silný, že napomáhá blokovat volné radikály v těle poté, co bylo vystaveno nebezpečným chemickým látkám.
V jedné studii tento pigment zastavil v játrech pokusných zvířat chemicky vyvolané poškození.
Proč sušená forma rozpustná v mléku
Sušený mléčný nápoj je ideálním způsobem jak získat veškeré výhody fialové kukuřice, protože v mléčném základu se barviva lépe rozpouštějí a vážou na tuk v mléce obsažený, což zase ústí v snadnější vstřebatelnost do krve a lymfy.
Zde tyto barviva splňují důležitou funkci v boji proti toxickým formám kyslíku. Dále pronikají do buněk, aby zničily volné radikály, které stojí za předčasným stárnutím organismu. Z tohoto důvodu je pravidelná konzumace kukuřičného nápoje velmi přínosná pro celkové zdraví a také preventativní proti degeneraci organismu způsobené stárnutím.
Veškeré vážné zdravotní stavy jsou nějak spojeny s oxidativním poškozením/ toxickými volnými radikály. V podstatě výzkum ukazuje, že fialová kukuřice je neocenitelná v podpoře zdravé odezvy organismu proti zánětům a nerovnováze krevního cukru.
NAHS kukuřičný prášek je fortifikován sušeným mletým kořenem fialové macy, společně s práškem z kořene jakonu, což z něj činí opravdu rozmanitý a mocný Peruánský nápoj z pohoří And. Proto si jej denně užívejte a získejte tak super infúzi bohatou na živiny a antioxidanty.
Proč konzumovat fialovou kukuřici
VELMI MOCNÝ ANTIOXIDANT
Studie z roku 2004 zveřejněná v „The Journal of Nutrition“ zjistila, že jeden konkrétní antokyan nalezený ve fialové kukuřici - CG3 - má potenciál bojovat proti obezitě a cukrovce. Uvádí se, že CG3 je jedním z nejsilnějších existujících antioxidantů - při testování proti 13 jiným antokyanům v testu ORAC (kapacita absorbce kyslíkových radikálů), který testuje antioxidační aktivitu, jasně vedl.
Dalším silným antioxidantem ve fialové kukuřici, působící rozruch v nutriční výživě, je kyselina hydroxybenzoová - protocatechuová kyselina.
PROTIZÁNĚTLIVÁ
Ve studii provedené na Tokai Gakuen University v Japonsku bylo potvrzeno, že došlo k protizánětlivé reakci na CG3. Další tvrzení založená na výsledcích těchto studií dále dosvědčují, že „je možné, že tento rostlinný pigment může potlačit zánětlivé reakce u onemocnění. které se vyznačují záněty.“
REDUKCE KREVNÍHO TLAKU
Podle Americké kardiologické asociace (anglicky: American Heart Association) může neléčený vysoký krevní tlak vést k poškození ledvin, srdečních chorob, ztrátě paměti, ztrátě zraku a mrtvici. Journal of Nutritional Science and Vitaminology (Žurnál Nutriční Vědy a Vitaminologie) z roku 2007 uvedl, že antokyany ve fialové kukuřici snižovaly krevní tlak a srdeční frekvenci u hypertenzních potkanů.
ZDRAVÍ LEDVIN
Vědci z Hallym univerzity v Koreji zjistili, že antioxidační vlastnosti extraktu z fialové kukuřice byly schopny zabránit ztvrdnutí krevních cév v ledvinách - procesu zvanému „glomerulosclerosis“ - který je často spojován s diabetem. Pokud se tento stav včas nezjistí, může to způsobit selhání ledvin.
ZDRAVÍ OČÍ
Dva další důležité antioxidanty nalezené ve fialové kukuřici jsou lutein a zeaxathinin. Tyto sloučeniny jsou využívány téměř výhradně očima a vysoká hladina těchto antioxidantů byla spojena se sníženou šancí na rozvoj vážných očních chorob, jako je katarakta nebo makulární degenerace.
Návod k použití
Recept na Kukuřičný nápoj 1
-
1 nebo více lžiček této směsi
-
1 šálek bio mléka vaší volby (rostlinné či zvířecí)
-
Oslaďte dle potřeby buď raw medem nebo jakonovým sirupem
Mléko ohřejte na mírném ohni, přidejte směs kukuřičného nápoje, a šlehejte dokud se směs zcela nerozpustí. Můžete konzumovat horké, teplé či studené.
Recept na Kukuřičný nápoj 2
1 lžička této směsi
240ml horké vody
1/4 lžičky kokosového oleje
1/4 lžičky RAW medu
Vše smíchejte.
Složení
Bio fialový kukuřičný prášek, bio prášek yacon, bio fialový prášek maca a prášek cejlonské skořice. Bez GMO.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené a instantní nápoje |
---|---|
Země původu: | Ilinois, USA |
Výrobce: | North American Herb & Spice, PO Box 4885 Buffalo Grove, IL. 60089 Tel: 800-243-5242, https://www.northamericanherbandspice.com/ |
Vhodné pro: | Raw-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
North American Herb and Spice je předním světovým producentem vysoce kvalitních přírodních doplňků výživy již od 90. let minulého století. Jejich stěžejním produktem je oreganový olej P73. NAHS je v tomto směru průkopníkem a stojí za používání divokého oreganového oleje jako alternativě k nadužívání antibiotik.
Hlavním pilířem značky North American Herb and Spice je filozofie, že výživa z raw celistvých potravin je klíčem k udržení optimálního zdraví. Tuto značku založila Judy Kay Gray, MS, aby vyvíjela jedinečné produkty z přírodně silných ingrediencí. North American Herb and Spice pro výrobu svých produktů získává to nejlepší ovoce, bylinky a koření na světě, od vzdálených hor Středomoří až po údolí amazonského deštného pralesa. Základem jejich výrobků je ručně sbírané divoké koření. Konečným výsledkem jsou nejčistší a nejsilnější extrakty, vyrobené z nejlepších surovin bez pesticidů, chemikálií a rozpouštědel.
Ve všech NAHS doplňcích stravy je zachycena síla přírody. Dostane se vám jí na maximum: plnospektrální a plnohodnotné potraviny s genetickým otiskem, který poskytuje pouze příroda. Na základě rozsáhlého výzkumu jsou pak tyto složky zkombinovány tak, aby vytvořily synergii a účinnost, kterou potřebujete pro optimální zdraví.
Zakladatelka a majitelka, paní Judy Gray, dosáhla magisterského titulu v oboru vědy a výživy. Je mistryní receptury a silnou zastánkyní tradičních, udržitelných postupů. Společnost North American Herb and Spice založila proto, aby všem poskytla bezprecedentní přístup ke skutečně přírodním prostředkům z divokých rostlin.
Produkty podložené vědeckými výzkumy
Ve společnosti NAHS provedli řadu průkopnických studií o potentních účincích a síle divokého oreganového oleje P73. Tyto studie vedly k obnovení zájmu o antiseptické schopnosti divokého oreganového oleje jako přírodní alternativě k antibiotikům.
Suroviny z té nejčistší přírody
NAHS spolupracuje s obyčejnými lidmi, kteří potřebné ingredience ručně sbírají v odlehlých koutech divoké a nenarušené přírody, ať už z vysokých středomořských hor, peruánské Amazonie, dalekého severu divoké Kanady, odlehlých sibiřských lesů či dalších míst. Díky této spolupráci NAHS získává nejen ty nejčistší a nejpotentnější složky, ale také podporuje přírodní vesnice a komunitní infrastrukturu. Domorodé komunity dary, stavbou škol a otevíráním studní a také zasíláním jejich vysoce účinných přírodních doplňků stravy pro ty, kteří to potřebují.