100% čokoláda na vaření a pečení Grand cru de Sambirano boby - 1 kg
Luxusní čokoláda na vaření a přípravu cukrářských laskomin. Vyrobená z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších Grand Cru kakaových bobů přímo na Madagaskaru.
Hořká cukrářská čokoláda se 100% obsahem kakaa ze single origin Grand Cru (Criollo-Trinitario-Forastero) kakaových bobů z údolí Sambirano. V chuti této tmavé čokolády se prolínají tóny citrusového ovoce, svařeného vína s jemnou nahořklou chutí kakaa. Čokoláda má dlouhý finiš, ve kterém se postupně odhalují její jednotlivé chuťové tóny.
Výživové hodnoty
Výživové hodnoty pro 100 g:
- Energie: 2466kj/596 kcal
- Tuk: 48 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 29 g - Celkový obsah sacharidů včetně vlákniny: 32 g
z toho cukry: 0,5 g - Bílkoviny: 14 g
- Sůl: 0,03 g
Profil
- Paleta: ovocná, s tóny rozinek a citrusů. Jemná textura. Dlouhý závěr.
- Academy of Chocolate - Světový vítěz Golden Bean - nejvyšší možné ocenění v cukrářství.
- Barva: červenohnědá.
- Jemná chuť kakaa - Criollo-Trinitario-Forastero.
- Terroir původu kakaa - Grand cru de Sambirano, severozápadní Madagaskar.
- Čerstvě vyrobeno na Madagaskaru.
- Bez přidaných aromat.
- Žádné chemické zpracování.
- Bez alkalizace.
- Vegan.
- Použití: Pro čokoládovny, čokoládové cukrovinky, čokoládové nápoje, cukrářské výrobky, glazé.
- Teplota: Teplota tání v Bain-Marie nebo mikrovlnné troubě 45 - 50°C . Teplota krystalizace: 27°C. Indikovaná teplota použití: 32 - 33°C.
- Složení: Madagaskarské kakaové boby. 100% kakaová sušina min.
- Rozměry balení 180 mm X 180 mm X 50 mm.
- Čistá hmotnost 1 kg ( 10 X 100 g).
Hodnocení z Amazon.co.uk
'Tuto čokoládu jsem doslova obdržela teprve před třemi hodinami, ale musela jsem spěchat rovnou na tuto stránku a ohodnotit ji. Je to jednoduše nejlepší 100% čokoláda, jakou jsem kdy měla. Vůbec. Tato čokoláda *skutečně* chutná jako hladká hořká čokoláda. Kdybych to nevěděla, myslela bych si, že je to maximálně 70% čokoláda... a plná cukru. Naštěstí je to 100% čistá čokoláda a má tomu odpovídající makra. Ideální pro keto/low-carb. V jednom gramu je víc vlákniny než sacharidů, takže čistá sacharidová zátěž je záporná! Upřímně nemůžu uvěřit, že jsem našla něco, co chutná tak dobře a co můžu jíst bez pocitu viny denně. Dříve bych za 40 g Willieho 100% Wonky utratila pokaždé 2 libry. Tahle věc chutná lépe a za ty peníze dostanu 2,5x tolik. Skvělé!'
'Pokud máte rádi hořkou čokoládu, budete s tímto výrobkem velmi spokojeni. Chuť, struktura a vůně jsou velmi příjemné. Pokud máte rádi sladkou čokoládu, pak tuto čokoládu rozpusťte a přidejte sladidlo, například xylitol nebo podobné. Pokud dáváte přednost mléčné čokoládě, pak přidejte smetanu a sladidlo. S touto čokoládou nemůžete udělat chybu, zvláště pokud budete experimentovat.'
Čokoláda má světle hnědou až načervenalou barvu, sametovou, velmi jemmou texturu < 20um. Je bohatá na flavonoidy a antioxidanty. Snadno se rozpouští a temperuje a zůstává dlouho čerstvá. Funguje jako luxusní a vysoce kvalitní “čokoláda na vaření”. Je skvělá pro výrobu různých čokoládových polev na dorty, zákusky, na výrobu domácích pralinek apod. Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko, takže je vhodná i pro vegany. 100% přírodní produkt - bez chemického zpracování, bez přidaných aromat a konzervačních látek.
Mezinárodní ocenění
Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.
- Golden Bean Award, 2017
Výroba tree to bar čokolády
Celá výroba čokolád značky Chocolat Madagascar - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru - jedná se o tzv. tree to bar výrobu. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě. Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Díky tomuto způsobu výroby je také maximálně podpořena místní ekonomika a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot. Značka Chocolat Madagascar povýšila pojem fair trade na raise trade.
Co je to raise trade
Pojem 'raise trade' znamená, že čokoláda se vyrábí úplně celá v zemi, kde se kakao pěstuje. Většina čokolád (tradičních a fairtradových) dováží kakao, které se nadále zpracovává v zemích s bohatou ekonomikou ve srovnání se zemí původu kakaa. Cirka 3% hodnoty je v rozvojové zemi, která je pěstitelem kakaa, a 97% je v zemi zpracování - obrovský nepoměr pro ekonomiku rozvojové země a obyvatel, kteří na pěstitelství jako hlavní obživu spoléhají na 100%. Chocolat Madagascar je jediná čokoláda na tomto africkém ostrově, která raise trade aktivně aplikuje v praxi již od roku 1940.
Skladování pravé nebo-li 'fine' čokolády
- Mimo dosah přímého slunečního světla.
- Stálá teplota v rozmezí 12-20 stupňů Celsia.
(57,2 -68 stupňů Celsia). - Prostředí bez zápachu / skladování ve vzduchotěsném obalu.
- Nízká vlhkost vzduchu ( relativní vlhkost max. 70 %).
Proč?
Takže... my na Madagaskaru jsme vypěstovali to nejlepší kakao a co nejdříve z něj čerstvě vyrobili tzv. fine čokoládu. Čerstvou čokoládu jsme přepravili k našim distributorům čokolády po celém světě pomocí dopravy s řízenou teplotou a bez zápachu. A co teď, když ji koupíte vy?
Jak víte, čokoláda se snadno rozpouští v ústech, protože naše tělesná teplota se pohybuje kolem 37°C. Proto musíme čokoládu skladovat při teplotě výrazně nižší. Pokud teplota skladování překročí 24°C (75F), může dojít k roztavení a oddělení kakaového másla, které se objeví na povrchu a způsobí bělavý výkvět čokolády. Čokoláda je však stále vhodná ke konzumaci, ale nebude vypadat tak pěkně jako dříve.
Sluneční světlo a vzduch mohou způsobit, že mléčná a bílá čokoláda oxiduje snadněji než tmavá čokoláda. Oxidace mění původní chutě, zatímco hořká čokoláda je mnohem odolnější, protože obsahuje více antioxidantů. Podobně jako dobré víno se i hořká čokoláda může stářím skutečně zlepšit, pokud je skladována ve vzduchotěsné nádobě při teplotě 14-20°C.
Kakaové máslo, tuk z kakaových bobů, snadno absorbuje jiné vůně, takže pro zachování integrity fine čokolády ji uchovávejte v dostatečné vzdálenosti nebo uzavřenou od jiných zdrojů pachů.
Vlhkost má na svědomí pocit dusna a páry, který zažíváte v některých letních dnech. Udává, kolik vody je ve vzduchu, takže 100% vlhkost znamená, že vzduch je zcela nasycen vodní párou a nemůže pojmout více. Čokoláda je směs tuku (z kakaového másla) a suchých částic (kakaa a cukru).
Když se rozpuštěná čokoláda dostane do kontaktu s vodou, suché částice zvlhnou a začnou se slepovat, čímž rychle vytvoří zrnitou, drsnou hmotu čokolády.
Karlík a továrna na čokoládu neexistuje
Možná nevíte, že koupí čokolády ze supermarketu, kterou vlastní konglomerát typu Nestlé, Unilever nebo Kraft podporujete dětské otroctví v Africe nebo kdekoliv jinde, kde se čokoláda pěstuje. Podívejte se na zadní stranu vašeho obalu čokolády a zjistěte, kdo ji doopravdy vyrábí a komu vaše těžce vydělané penize putují. Levná čokoláda rovná se nekvalitní a neetická čokoláda. Zvolte raději čokoládu od výrobce jako je Chocolat Madagascar.
Pokud chcete vyzkoušet čokolády i z jiných koutů světa, máme pro vás ultra high-end značky Tosier Chocolatemaker (VB) nebo InCacao (Belgie), kde je kladen důraz na fairtrade produkci a především používání nejkvalitnějšího kakaa, které je na světě dostupné (obě značky nakupují kakao pouze od nejlepších kakaových farem na světě - top 5%).
Podívejte se na graf níže, kde je jasně vidět rozdíl ve velikosti čokoládového trhu - tzv. fine flavour čokoláda versus certifikovaná masová čokoláda versus obyčejná masová čokoláda, která stojí 50 Kč. High-end fine čokoládu (v modré barvě) ani nejde na grafu vidět, jak malinké procento jí patří. Tu nabízíme v našem e-shopu právě od značek Tosier Chocolatemaker a InCacao. Jejich koupí si nejenom užijete tu pravou chuť čokolády, ale hlavně podpoříte chudé farmáře, kteří pracují velmi tvrdě, namísto bohatých korporátních manažerů, TV reklamu a marketing. Dávejme své peníze tam, kde učiní nějaký rozdíl. Děkujeme.
Porovnejte typické složení běžné mléčné levné čokolády ze supermarketu versus Chocolat Madagascar.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Výrobce: | Chocolat Madagascar |
Země původu: | Madagaskar |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto |
Proč koupit: | Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování. |
Položka byla vyprodána… |
About Chocolat Madagascar
Growing fine cacao and freshly crafting dark chocolate in Madagascar
Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar
Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar
Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair
Seed to Tree to Cacao to Chocolat in Madagascar - Dark Chocolate 100% Cocoa
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.
V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?
Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.
Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.
Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.
Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.