Luštěniny
Pro luštěniny jsme šli ke zdroji, přímo k pěstiteli, do Řecka. Proč? Protože tyto luštěniny se pěstují v optimální nadmořské výšce a v půdě se specifickým pH, což jim dodává vynikající chuť a také se rychleji uvaří. Není nutné je předem namáčet.
Fazole a luštěniny patří mezi tradiční řecké potraviny. Tyto jednoduché a zdravé suroviny jsou již odedávna základem řecké kuchyně a představují snadný, ekonomický a výživný způsob, jak se nasytit.
Přestože Řekové konzumují mnoho různých druhů fazolí a luštěnin, nejstaršími jsou bezpochyby bob, cizrna a čočka, které se od nepaměti pěstují v celém Středomoří.
Značky

Řecká čočka od značky Geusi Vounou, pěstovaná v optimálních podmínkách nadmořské výšky...

Řecká cizrna od Geusi Vounou, pěstovaná v ideálních podmínkách nadmořské výšky a...

Bílé fazole značky Geusi Vounou, pěstované v ideálních podmínkách nadmořské výšky a...