Fermentovaná ašvaganda sexuální výkon, vitalita, hormony - 60 kapslí
Ašvaganda, česky vitánie snodárná, je omlazující tonikum, které je v ajurvédské medicíně využíváno za účelem podpory obnovení rovnováhy. Ašvaganda je dokonalý adaptogen, který si po fermentaci zachovává svůj holistický záměr a zároveň rozšiřuje své nutriční schopnosti.
Living Nutrition využívá pro výrobu tohoto adaptogenního doplňku stravy prastaré metody trojité fermentace, která aktivuje a zvyšuje pozitivní vlastnosti této byliny.
Proč užívat fermentovanou ašvagandu?
Ašvaganda je v tradiční ájurvédské medicíně považována za "rasajánu" neboli tonikum. Používá se při různých druzích onemocnění, nejčastěji však jako nervové tonikum.
Living Nutrition Organic Fermented Ashwagandha kapsle obsahují živiny, enzymy a sloučeniny, které vytvářejí bylinný adaptogen, jenž dokáže navodit rovnováhu a harmonii v těle během náročných období.
Ašvaganda znamená "koňský zápach", a to nejen kvůli jejímu silnému zápachu, ale také proto, že se má za to, že tato bylina dodává sílu a mužnost tomu, kdo ji konzumuje! Podle země svého původu je také známá jako "indický ženšen".
Pomocí starobylého umění fermentace aktivujeme a posilujeme silné adaptogenní vlastnosti ašvagandy a zároveň zachováváme její původní energetický záměr. Vzniká tak přirozeně vylepšený doplněk stravy, který je živou synergií bohatou na prospěšná biotika a enzymy.
Jedna dávka (2 kapsle) obsahuje 600 mg vitánie snodárné, fermentovanou charakteristickým kefírovo-kombuchovým procesem po dobu několika týdnů, poté pečlivě usušenou mrazem tak, aby se zachovaly všechny jedinečné živiny.
Doplněk je následně zapouzdřený do unikátních bio fermentovaných tapiokových kapslí, díky čemuž se stává 100% bio uvnitř i navenek.
Shrnutí výhod
- Směs bio aktivních super-potravin na bázi kefírovo-kombuchové fermentace.
- 600 mg fermentované ašvagandhy v jedné dávce, 2 kapsle.
- Účinné látky: Ašvagandha obsahuje skupinu bioaktivních látek zvaných "withanolidy".
- Plné spektrum withanolidů.
- Podpora spánku a redukce stresu, u mužů vzbuzuje 'mužnost'.
- Nejvyšší bio-dostupnost* díky unikátní trojité fermentaci dle asijské receptury - tělo dokonale vstřebá obsažené živiny.
- Living Nutrition se liší od jiných značek tím, že používají patentovanou kefírovo-kombuchovou fermentaci.
- Kvašení s 35-ti druhy mikro-organismů včetně všech kmenů Lactobacillů a Bifidobakterií.
- Vyvinuto jako živý potravinový systém (living food matrix).
- Šetrně lyofilizované potraviny- sušené mrazem pro zachování veškerých živin.
- Složení vyvinuto britským kvalifikovaným výživovým poradcem a znalcem aktivních hub.
- Bez lepku, raw, a 100% certifikované bio - bohatý na enzymy a mikroby.
- Všechny doplňky zdravé výživy Living Nutrition jsou certifikovány bio od prestižní a přísné britské asociace kontrolovaného zemědělství, Soil Association Organic.
*míra v jaké specifická tkáň nebo orgán vstřebá látku po orálním požití, aby pak tato látka měla na tělo žádaný efekt.
Proč fermentované přípravky Living Nutrition
Fermentací aktivované kapsle od Living Nutrition představují špičku v oblasti doplňků stravy díky unikátnímu procesu, který zajišťuje maximální využití aktivních složek.
Fermentace aktivuje vitální látky v bylinách a houbách, čímž umožňuje jejich lepší vstřebatelnost a zajišťuje, že tělo může využít jejich pozitivní účinky na maximum. Díky tomuto procesu si byliny i houby zachovávají svou přirozenou synergii, zatímco jsou koncentrovanější a biologicky dostupnější než běžné extrakty.
Fermentované byliny a houby jsou navíc bohaté na prospěšné mikroby, enzymy a specifické signální molekuly, které vznikají výhradně během fermentačního procesu. Tato jedinečná kombinace podporuje nejen samotné účinky těchto složek, ale také zdraví střev a imunitního systému.
Každá kapsle obsahuje bio směs bylin a hub, které byly fermentovány po delší dobu metodou kefír-kombucha, charakteristickou pro společnost Living Nutrition.
Tento proces zajišťuje komplexní zachování živin, které jsou poté stabilizovány šetrným mrazovým sušením. Byliny a houby jsou zapouzdřeny do bio fermentované tapiokové kapsle, což zajišťuje, že celý produkt je 100% bio – jak uvnitř, tak zvenku.
Kdo stojí za výrobou?
Výživový doplněk stravy je formulován uznávaným anglickým nutričním terapeutem, Grahamem Botfieldem, za účelem dosažení správné synergie živin, ve které se každé jídlo a bylina dokonale doplňují. Používají se pouze ty nejlepší bio přísady pro jejich čerstvost a vitalitu. Fermentační výrobní proces (podrobnosti v záložce pod názvem Fermentační proces) je také navržen a kontrolován Grahamem.
Na výrobu každé směsi v této produktové řadě je dohlíženo individuálně, protože každá směs má jiné složení, požadavky a účel. Všechny fermentované směsi jsou jemně sušené mrazem, aby se zachovala jejich čerstvost a zachytilo nejvyšší možné množství aktivních živin.
Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy, včetně společnosti New Chapter, jejíž zakladatel a mistr bylinkář Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s dalším kolegou, odborníkem na mikrobiologii, Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.
Grahamovou velkou vášní je kromě fermentace také vzdělávání. Svůj výzkum v Living Nutrition využívá k přednáškám o přínosech kvašených rostlin pro moderní zdravotní stavy. Ve společnosti Living Nutrition se i nadále inspirují Grahamovým výzkumem při vytváření produktů, které fungují v souladu s přirozenou ekologií těla.
Co jsou to adaptogeny
Adaptogeny se využívají v situaci, kdy dojde například k vyvolání stresu, pocitu útkosti, fyzickému vypětí. V ten moment dochází k plnému přizpůsobení organismu (vzniku nespecifické rezistence), která umožňuje fyziologicky zvládnout psychicky a fyzicky zátěžové situace, stres, úzkost, zvýšenou fyzickou zátěž, atp.
Zkrátka, vaše tělo se v mžiku přizpůsobí vzniklé situaci a řeší ji tzv. v klidu. Adaptogenní látky zvyšují odolnost organismu v psychicky náročném období. Naše tělo je silnější a vitálnější.
Adaptogeny jsou látky, které zvyšují odolnost organismu v psychicky náročném období.
- Všeobecně se rozeznávají dva druhy adaptogenů, uklidňující a stimulační.
- Kromě bazalky posvátné mezi uklidňující adaptogeny patří i ašvaganda.
- Mezi stimulační adaptogeny patří kořen rozchodnice, kořen maky nebo žen-šenu.
Adaptogeny mají navíc tu schopnost působit tam, kde to naše tělo zrovna vyžaduje, čímž stabilizuje všechny funkční systémy v těle.
Upozornění
Dr. Josh Axe tvrdí, že adaptogeny jsou obvykle určeny pro krátkodobé užívání, přibližně na šest až dvanáct týdnů, což je doba, během které se jejich plné účinky většinou projeví.
Po této době mohou lidé, kteří zaznamenají pozitivní výsledky, jako je lepší zvládání stresu, zvýšená energie nebo větší odolnost, pokračovat v užívání adaptogenů v udržovací dávce, přejít na jiný adaptogen, nebo si dát přestávku, aby tělo mělo čas na reset.
Důležité je však zdůraznit, že adaptogeny nevytvářejí fyzickou závislost. Nepracují jako látky, které by narušovaly chemii mozku nebo vytvářely návykové vzorce, jako je tomu například u kofeinu nebo nikotinu.
Pokud se doporučuje užívání adaptogenů přerušit, jde pouze o optimalizaci jejich účinnosti a prevenci tzv. návyku na jejich pravidelné užívání v psychologickém smyslu, nikoli o skutečnou závislost.
Pokud adaptogeny nefungují podle očekávání, je vhodné přehodnotit jejich výběr, dávkování, konzistenci užívání nebo životní styl, který může jejich účinnost ovlivnit.
Některé adaptogeny jsou například vhodnější pro specifické potřeby – ashwagandha uklidňuje a pomáhá při stresové únavě, zatímco rhodiola je energizující a hodí se pro náročné situace.
Zároveň hraje zásadní roli kvalita a způsob zpracování adaptogenů. Produkty, jako jsou fermentované adaptogeny od Living Nutrition, nabízí vyšší biologickou dostupnost a účinnost díky šetrným metodám zpracování.
Pokud ani poté nedojde ke zlepšení, může být na vině jiný zdravotní problém, například hormonální nerovnováha nebo chronický stres, které vyžadují odborné vyšetření a širší přístup ke zdraví.
Přečtěte si více k tématu
Pozor na to jaké medicinální houby jíte a proč
Nakopněte imunitu pomocí divoce rostoucích bylin a hub
Jak předejít vánočnímu přejídání nebo jak zmírnit jeho následky
Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?
Detoxikace organismu aneb odlehčete svému tělu po zimních měsících
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fermentované adaptogeny |
---|---|
Certifikace: | Soil Association Organic |
Výrobce: | Living Planet Distribution ltd. |
Země původu: | Velká Británie |
Vhodné pro: | Sugar Free-Lactose Free-Nut Free-GMO Free-Vegan-Certifikace BIO-Vhodné pro kojící-Vhodné pro těhotné |
Obal: | Tmavé sklo a papírová krabička |
Proč koupit: | Jediný doplněk stravy na trhu, který je třikrát fermentován a certifikován bio. |
Lekarnik.online: Ašvagandha/ Vitánie snodárná
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Living Nutrition je britská společnost, kterou v roce 2014 založil nutriční terapeut Graham Botfield. Základem všech jejich výrobků je speciálně vyvinutý proces kefírovo-kombuchové fermentace, který aplikují na organické byliny a potraviny tak, aby vytvořili “živé” doplňky stravy. Vše se ručně vyrábí ve své na míru postavené laboratoři a osobně dohlíží na to, aby se jejich rostlinné produkty vyvíjely do optimálně vitálního stavu.
Poslání Living Nutrition
Jako lídři nového paradigmatu rostlinné fermentované výživy vytváří tato značka jedinečně aktivní doplňky stravy, které pracují v harmonii s tělem a podporují živé zdraví. Protože se vždy LIving Nutrition vždy drží těch nejvyšších standardů, vytvořili řadu produktů, které nemají z hlediska živé vitality a hojnosti živin obdoby.
Zásady Living Nutrition:
Vitalita prostřednictvím přírody - každá složka a každý proces jsou 100% přírodní. Příroda je vždy vůdčí inspirací, která propojuje s lepším pochopením principů rovnováhy a vitality, z nichž vychází práce LN. Pouze úplným dodržováním přírodních principů můžeme dosáhnout dokonalých výsledků.
Bez kompromisů - LN tvoří s vědomím a vždy usiluje o dokonalost. Zaručují, že nikdy nebudou z jakéhokoli důvodu šetřit nebo dělat kompromisy v tomto přístupu. Velice dobře rozumí tomu, co je v sázce - vaše zdraví a jejich hodnoty.
Podložené výzkumy - produkty Living Nutrition jsou zkoumány a analyzovány v nejmodernějším výzkumném a vývojovém centru v Dunsfold Parku v Surrey.
Vzdělávání a inspirace - LN poskytuje vzdělávací platformu pro tuto klíčovou oblast fermentované výživy, včetně výzkumu a pravidelných webových seminářů. Prostřednictvím společného výzkumu chtějí inspirovat k obnovení důvěry a pochopení přírody jako nezbytného základu lidského zdraví.
Produkty Living Nutrition jsou:
100% rostlinné - všechny obsažené složky jsou z celých rostlin, bez lepku a vhodné pro vegany.
100% čisté - bez pomocných látek, pojiv, umělých sloučenin nebo přídatných látek.
Mrazem sušené - pro zachování čerstvosti a vitality živin.
100% bio - vždy z ekologického a biodynamického zemědělství, pokud je to možné.
Světově první - speciálně vyvinutý proces fermentace kefíru a kombuchy.
V čistých kapslích - bio, unikátních fermentovaných kasplích bez rozpouštědel, které se velmi snadno polykají.
100% bez GMO - GMO složky jsou zakázány v jakékoliv části výrobního procesu LN.
Raw - každý výrobek je živí díky mrazem sušeným složkám a fermentací získaným prospěšným mikrobům a enzymům.
100% bez plastů - LN zásadně nepoužívá ve svých obalech plasty.
Historie Living Nutrition
2014
Začátky společnosti LN byly velice skromné. Tehdy se vše řídilo z jediné místnosti v Grahamově domě v Sussexu za částečné pomoci dcery Elly. Produktová řada byla nejprve uvedena na trh pouze s jedním produktem Your Flora a bylinnou řadou Signature.
2016
Díky rostoucí popularitě a nadšeným ohlasům, které se dostaly do celé Evropy, začal Graham vyvíjet a přidávat další výrobky. Kvůli zvládnutí logistiky přešla Living Nutrition pod společnost Living Planet Distribution, aby se Graham mohl více soustředit na receptury a výzkum.
2019
Tento rok byl pro společnost Living Nutrition klíčový. Jejich popularita výrazně vzrostla díky zpětné vazbě od zákazníků a zájmu o naši fermentaci. LN získalo několik ocenění, včetně ceny Natural and Organic za nejlepší nový bylinný produkt za jejich fermentovanou ashwagandhu. Rozhodli se udělat velký krok a převést fermentaci do vlastních rukou.
To jim umožnilo zavést některé inovace, včetně použití systému Flaska pro "restrukturalizaci" vstupní vody a některých nových metod pro zvýšení účinnosti a rozmanitosti mikrobů v jejich fermentačním procesu. Ve spolupráci s výzkumnými institucemi nyní mohli studovat účinky naší fermentace pro různé podmínky.
2021
V dubnu představilo LN druhou generaci produktů s novými ekologickými obaly bez plastů a ještě účinnější řadou fermentovaných produktů.
Zakladatel Living Nutrition
Zakladatel Graham Botfield je nutriční terapeut a výzkumník, který se specializuje na trávicí mikrobiom a tradiční používání bylin. Spolupracoval s uznávanými značkami doplňků stravy včetně New Chapter, jejíž zakladatel a mistr botanik Paul Schulick měl velký vliv na Grahamův přístup k vývoji doplňků stravy inspirovaných přírodou. Spolu s odborníkem mikrobiologem Graham neustále vyvíjí nové fermentované přípravky a zkoumá jejich přínosy.
"Pokud změníme náš přístup k medicíně z boje proti nemocem na vytváření zdraví, přejdeme od megadávkování inertních živin k jemnějším léčivým prvkům, které se nacházejí v přírodě. Pak si budeme vážit rostlin pro jejich přirozenou inteligenci, která dodává informace našim mnoha buněčným smyslům a podporuje tak uzdravení. Fermentace je alchymie přírody, která vyvíjí rostliny na vyšší úroveň vitality a výživy, a vytváří sloučeniny, které sdělují rovnováhu a harmonii našemu tělu na všech úrovních."
Graham Botfield
Unikátní fermentační proces Living Nutrition
Krok č. 1
Na počátku tohoto procesu stojí pečlivý výběr těch nejčerstvějších organických surovin (pokud možno biodynamických). Také použitá voda je dvakrát filtrována a restrukturalizována pomocí specializovaného systému Flaska.
Krok č. 2
Vysoce koncentrované a aktivní inokulum je vytvářeno pomocí hybridu organických kefírových zrn a organické kombuchy.
Krok č. 3
K organickým bylinám a potravinám je přidáné inokulum, celá směs je následně fermentována v malých 10litrových dávkách za optimálních podmínek.
Krok č. 4
Po mnoha týdnech péče včetně každodenního míchání a testování je kvašení konečně dokončeno.
Krok č. 5
Poté jsou fermenty pečlivě usušené mrazem, aby byla odstraněna veškerá voda a byly zachovány všechny jemné živiny, enzymy a mikroby.
Krok č. 6
Hotový produkt je nakonec uzavřen do bio rostlinné kapsle zabalen do jantarové skleněné lahve a 100% bezplastového obalu.