Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Čokoládový krém s kolagenem obohacený o MCT a makamadiový olej, ghí a tahitskou vanilku - 125 g

Lahodný krém s úžasnou chutí kvalitní čokolády a dokonalou hladkou konzistencí, na kterém si však můžete pochutnat bez výčitek. Má totiž nízký glykemický index, neobsahuje cukr a je tak vhodný i pro keto či low carb dietu.

Dostupnost Skladem (>3 ks)
Můžeme doručit do:
30.12.2024
Možnosti doručení
185 Kč –15 % 157 Kč / ks 1 256 Kč / 1 kg
Čokoládový krém s kolagenem obohacený o MCT a makamadiový olej, ghí a tahitskou vanilku - 125 g
INCACAO | Čokoládový krém s kolagenem - 125 g
Akce
185 Kč –15 %

Proč koupit

Dekadentní čokoládový krém od značky Incacao nezatíží vaše zažívání a navíc perfektně zapadne do vašeho keto nebo low carb dietního plánu.

Jednu z klíčových složek tvoří kyselina kaprylová z kokosu (MCT) - o MCT benefitech pro vaše  zdraví si přečtěte zde, dále přepuštěné ghí máslo, bohaté na vitamíny rozpustné v tucích, omega 3 a kyselinu linolovou, a makadamiový olej (bohatý na omega 7).

Krém je navíc obohacen o kolagenový komplex. Je skvělá na pečivo, jako náplň do různých zákusků, jako sladký dip i jen tak na lžičku, když vás bude honit mlsná.

  • Čokoládovou chuť krému dodává pravá raw čokoláda, žádná umělá příchuť.
  • Raw čokoláda patří díky bohatému obsahu minerálních látek a antioxidantů mezi tzv. superpotraviny.
  • Krém neobsahuje žádnou glukózu ani fruktózu. Jemně ho doslazuje kombinace přírodních sladidel - thaumatinu, D-ribózy a erythritolu.

Hlavní složky

KYSELINA KAPRYLOVÁ (C8) ODVOZENÁ Z KOKOSU 10 %: patří mezi triglyceridy se středním řetězcem, tzv MCT. Ty zcela obcházejí gastrointestinální trakt a jdou přímo do jater pro produkci ketonů. Díky tomu nám dodávají energii prakticky okamžitě a na dlouhou dobu. Tento proces se jinak se také označuje jako „glukóza z tuků“.

V kokosu je jedenáct různých mastných kyselin. Čtyři z nich jsou MCT: kyselina kapronová (C6), kyselina kaprylová (C8), kyselina kaprinová (C10) a kyselina laurová (C12).

C12 je technicky MCT, ale tělo jej zpracovává jako mastnou kyselinu s dlouhým řetězcem. Během půstu nebo nízkosacharidové či keto dietě začne tělo přirozeně vytvářet ketolátky v játrech.

Existují 3 hlavní typy ketolátek - nejprve tělo vytvoří acetoacetát (AcAc), poté jej přemění na beta-hydroxybutyrát (BHB) a když je BHB dostatek, zbytek přetvoří na aceton, který vydechneme nebo vymočíme.

C8 je biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.

KOLAGEN 10 %: po vodě je nejzastoupenější živinou v našem těle. Tvoří 35 % celkového obsahu bílkovin v našem těle. Po 25. roce však jeho přirozená produkce v těle klesá, proto je potřeba jej doplňovat externě.

Je potřebný pro produkci žluči (33 % glycinu) pro metabolismus tuku i pružnost a regeneraci pokožky. Též je potřebný pro stavbu kostí. Ty jsou sice ze 60 % tvořeny minerály, ale 90 % proteinové matrice v kostech tvoří kolagen.

Současná strava je však chudá na kolagen, protože dnes hlavně jíme svalové libové maso, které má vysoký obsah aminokyseliny methionin a nízký obsah glycinu. K potlačení methioninu je zapotřebí glycin. Kolagen je bohatý na aminokyseliny glycin, prolin, hydroxyprolin.

GHÍ 10 %: Incacao do svých produktů používá vlastní kultivované ajurvédské ghí, které dobře snáší i osoby s citlivostí na laktózu nebo kasein. Je plné vitamínů rozpustných v tucích (A,D,E,K2), omega 3 (DHA a EPA) a konjugované kyseliny linolové (CLA), což je přírodní transmastný tuk.

Kyselina linolová je důležitá pro udržení normální hmotnosti a snížení tukové hmoty. Je taktéž nejbohatším zdrojem mastné kyseliny s krátkým řetězcem „butyrátu“, která vyživuje prospěšné střevní bakterie.

MAKADAMIOVÝ OLEJ: obsahuje 85 % mononenasycených mastných kyselin (MUFA) a asi 24 % z toho tvoří kyselina palmitolejová.

Omega 7 (kyselina palmitolejová) je lipokin (král mezi tuky) funguje ve spojení s omega 3 a prakticky kontroluje, co omega 3 v těle dělají.

  • Kyselina palmitolejová podporuje díky obsaženému cholecystokininu (hormon sytosti) snížení chuti k jídlu.
  • Zlepšuje také celkovou inzulínovou senzitivitu (lepší využití sacharidů) tím, že zabraňuje apoptóze beta inzulínových buněk (buňky, které pracují s inzulínem, neumírají) a lepší využití inzulínu, takže se sacharidy neukládají tolik jako tuk.
  • Pomáhá také svalovým buňkám lépe využívat inzulín. To znamená, že jsou sacharidy ve svalech využívány produktivněji a lépe komunikují, než aby zbytečně a na dlouhou dobu zvýšovaly hladinu cukru v krvi.
  • Kyselina palmitolejová taktéž podporuje snížení CRP (C-reaktivní protein), snížení triglyceridů, nízkou oxidaci LDL a zvýšení HDL.

Lidé by měli mít poměr 6:1:1 mononenasycených mastných kyselin (MUFA) k polynenasyceným mastným kyselinám (PUFA) k nasyceným mastným kyselinám (SFA).

RAW ČOKOLÁDA: čistá čokoláda patří superpotraviny. 100g čisté čokolády obsahuje 58 % DDD hořčíku, 68 % DDD železa, 89 % DDD mědi a 98 % DDD manganu.

Kakao obsahuje více fenolických antioxidantů než většina potravin.

Obsahuje širokou škálu antioxidantů, které zahrnují rozpustné fenolické sloučeniny (fenolové kyseliny, katechin, epikatechin a proanthokyanidiny), nerozpustné polymerní fenoly a methylxantiny.

Má ORAC hodnotu (kapacitu absorbce kyslíkových radikálů aneb míra antioxidační aktivity potravin) 95 500 μmol TE/100 g. Například super antioxidační bobule borůvky mají pouze 4 669 μ mol TE/100 g.

Více o jednotlivých ingrediencích si přečtěte v záložce Složení.

incacao krém

Přečtěte si více k tématu

Úvod do biohackingu

Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu

Objevte low carb aneb více energie, méně cukru

Vegetariánská a veganská strava

Co si s sebou sbalit na túru?

Vylepšete své cvičení správnými a účinnými doplňky

Doplňkové parametry

Kategorie: Ořechová másla a krémy
Proč koupit: Jedinečné složení vhodné pro zdravý životní styl, jakoukoliv dietu, při které se chce držet správná váha nebo zhubnout. Vyvinuto slavným belgickým gastronomem, Vincentem Bulteelem.
Výrobce: Inca’valley
Země původu: Belgie
Vhodné pro: Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vincent BulteelPříběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.

Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.

V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.

Podobné produkty

Incacao Belgium | Slaný karamelový krém s kolagenem - 125 g
Akce
128 Kč bez DPH
143 Kč
169 Kč (–15 %)

Lahodný krém s neobyčejnou chutí slaného karamelu a dokonalou hladkou konzistencí, na...

IC-SCP125
Ceylon Kokonati | Kokosový džem - Woodapple - 150 g
Organic
85 Kč bez DPH
95 Kč

Sladkokyselý džem z exotického ovoce slazený pouze kokosovým nektarem. Představuje...

CK-WAJ150