60% sladká čokoláda - Mexická vanilka Sleva: min. dat. trvanlivosti 09/2022 - 45 g
Tato speciální bean to bar Incacao čokoláda s 60% obsahem kakaa, provoněná pravou vanilkou z Mexika je unikátní také díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu a kolagenový komplex. Je to sladká čokoláda.
Mexická vanilka z oblastí Vera Cruz a Puebla
Mexiko je původní zemí vanilky. Toto voňavé koření zde původně pěstovali Totonakové a až později Aztékové, od kterých ji převzali v 16. století španělští kolonizátoři a rozhodli se ji vyvážet. Vanilka, která provoňuje i ochucuje tuto čokoládu značky Incacao je odrůdy Planifolia. Mísí se v ní kořenité a zemité rostlinné tóny.
Pěstování vanilky vyžaduje velkou zručnost, trpělivost a zároveň jemnou ruční práci, což se samozřejmě projevuje i na ceně tohoto mexického pokladu. Díky pěstování vanilky a také kakaových bobů mohou místní farmáři uplatňovat své mnohogenerační zkušenosti a mít zároveň i slušný příjem.
Profil čokolády Vanille Mexico
- Tóny, které v ní můžete cítit: zemité, rybízové, kořeněné, medové, karamelové, viz obrázek níže.
- Čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu a kolagenový komplex.
- C8 je ze všech MCT kyselin biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.
- Čokoláda neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani mléko.
- Je doslazená kombinací přírodních sladidel inositol, erythritol, ribose, thaumatin (katemfe ovoce)
- Má nízký glykemický index, a je vhodná pro diabetiky i pro keto a low carb dietu.
- Po rozbalení si z druhé strany obalu můžete přečíst více podrobností o původu a výrobě této unikátní čokolády.
- Značka Incacao je charakteristická tím, že v sobě spojuje vysokou gastronomii spolu s nejnovějšími potravinářskými technologiemi a funkčními potravinami.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda vhodná pro vegany |
---|---|
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: | 09/ 2022 |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie a Mexiko |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.