60% čokoláda - Madagascar vanilka Sleva: min. dat. trvanlivosti 12/2022 - 45 g
Tato unikátní bean to bar čokoláda se 60% obsahem kakaa, provoněná delikátní vanilkou z Madagaskaru, je speciální také díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu a kolagenový komplex - opravdový biohacking mls.
Vanilka z Madagaskaru, oblast Sava
Vanilka, která provoňuje a ochucuje tuto čokoládu belgické značky Incacao, je odrůdy Planifolia, pochází konkrétně ze severovýchodní části madagaskarského regionu Sava. Geografické místo pěstování, podnebí i okolo rostoucí plodiny mají významný vliv na výslednou chuť vanilky. V chuti této madagaskarské vanilky tak můžete cítit tóny exotických květin.
Kromě toho se může tato vanilka pochlubit označením „Bourbonská vanilka“. Tento pojem je specifický pro vanilku pěstovanou v oblastech Indického oceánu a konkrétně na Madagaskaru, Komorách, Seychelách, Réunionu a Mauriciu. Toto označení pochází ze jména francouzských králů, kteří vládli v letech 1589 až 1789 a poté v letech 1815 až 1848. Tito králové přejmenovali ostrov Réunion na Bourbon. Bourbonská vanilka z Madagaskaru má unikátní vůni i chuť.
Je ceněna pro své kakaové a ovocné tóny, které jsou výsledkem dlouhého fermentačního procesu v dřevěných truhlách. Tento několikaměsíční proces napomáhá koncentraci chutě i vůně a promění vanilku v naprosto luxusní koření. V průběhu fermentace jsou vanilkové lusky pod pečlivým dohledem. Kontroluje se nejen stupeň fermentace, ale taktéž jsou průběžně vyřazovány i všechny nekvalitní lusky. V regionu Sava žijí farmáři, kteří mají s pěstováním, sklízením a fermentací vanilky mnohogenerační zkušenosti. Za ty jsou oceněni spravedlivým příjmem, který významně přispívá k jejich živobytí.
Profil čokolády Vanille Madagaskar
- Tóny, které v ní můžete cítit: květinové, exotické a další, viz obrázek níže.
- Čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu a kolagenový komplex.
- C8 je ze všech MCT kyselin biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.
- Čokoláda neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani mléko. Je doslazená kombinací přírodních sladidel inositol, erythritol, ribose, thaumatin (katemfe ovoce).
- Má nízký glykemický index, a je vhodná pro diabetiky i pro keto a low carb dietu.
- Po rozbalení si z druhé strany obalu můžete přečíst více podrobností o původu a výrobě této unikátní čokolády.
- Značka Incacao je charakteristická tím, že v sobě spojuje vysokou gastronomii spolu s nejnovějšími potravinářskými technologiemi a funkčními potravinami.
Přečtěte si více k tématu
Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu
Objevte low carb aneb více energie, méně cukru
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie a Madagaskar |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.