Grass-fed hovězí směs 5 orgánů - 180 ks přirozený multivitamín pro zdravý organismus
Sušený orgánový mix v kapslích od nizozemské firmy Modern Native je ideálním doplňkem stravy na podporu zdraví. Zejména díky obsaženým vitamínům a minerálům. Orgány z hovězího masa poskytují širokou škálu biologicky dostupných živin.
Síla orgánů v kapsli od Modern Native
Orgány z hovězího masa poskytují širokou škálu biologicky dostupných živin. Jsou bohaté na vitamíny, jako je vitamin A a další vitamíny ze skupiny B. Je to například B3 a B12.
Kromě toho jsou zdrojem různých minerálních látek, jako je železo, selen, měď, fosfor. Hovězí orgány také obsahují příznivý poměr omega- 3 a omega-6 mastných kyselin.
S touto směsí orgánů získáte nejširší spektrum živin, jelikož každý dodává svůj jedinečný profil.
Proč zvolit orgánové maso od Modern Native
- Pochází ze 100% skotu krmeného trávou.
- Bez hormonů.
- Bez pesticidů a GMO.
- Zvířata žijí bez stresu a zcela ve volné přírodě.
Složení
Mrazem sušené hovězí maso z volného chovu na holandských farmách.
- 600 mg srdce
- 600 mg ledviny
- 600 mg játra
- 600 mg slezina
- 600 mg slinivka
- Hovězí želatina kapsle
Dávkování
- Doporučené dávkování je 6 kapslí denně (3000 mg).
- 6 kapslí odpovídá zhruba 15 gramům čerstvého masa z orgánů.
Nutriční hodnoty
Koenzym Q10, Taurin, Elastin, Kolagen, Enzym - DAO* (diaminoxidáza)
Obsah |
Na 1 dávku |
Vitamín A |
867 IU (35% RDA*) |
Vitamín B2 |
0,22 mg (14% RDA*) |
Vitamín B3 |
1,2 mg (75% RDA*) |
Vitamín B5 |
0,59 mg (12% RDA*) |
Vitamín B6 |
0,07 mg (5% RDA*) |
Vitamín B8 |
3,84 mcg (10% RDA*) |
Vitamín B11 |
13,8 mcg (5% RDA*) |
Vitamín B12 |
5,58 mcg (199% RDA*) |
Vitamín C |
3 mg (4% RDA*) |
Železo |
2,1 mg (19% RDA*) |
Měď |
0,3 mg (6% RDA*) |
Fosfor |
45,8 mg (7% RDA*) |
Zinek |
0,55 mg (7% RDA*) |
Selen |
8 mcg (15% RDA*) |
*RDA = doporučená denní dávka
Zdroje surovin
- Složky těchto doplňků stravy pocházejí z travou krmeného skotu (grass-fed beef) z Nizozemska.
- Protože jsou krávy chovány na přirozených pastvinách a je o ně dobře postaráno, živiny jsou optimálně zachovány a vy získáváte kvalitnější orgánové maso.
- Hl. dodavateli orgánového masa pro Modern Native jsou Zorg & Natuur (Care & Nature), Vlees van Ons (Meat from Us) a Reestdal Rund (Reestdal Beef).
Proč lokální holandské farmy?
- Tento obchod dodává živobytí místním ekologicky smýšlejícím zemědělcům.
- Vytváří pracovní místa v tomto odvětví a podporuje tak vznik dalších bio farem a chovů.
- Kde je větší poptávka, tam bude i větší nabídka. To nakonec umožní i pokles cen kvalitního masa, včetně masa z orgánů.
Více lokálních eko zemědělců znamená méně tradičních stád (masové produkce) a spokojenější nizozemský dobytek.
- Peníze utracené na farmách zůstávají v ekonomice, což má dominový efekt a vytváří více pracovních míst na dalších lokálních farmách.
- Kratší distribuční řetězce omezují zbytečnou přepravu.
- Kde se dobytek chová dle standardů ekologického zemědělství, tam je zdravější půda. Přirozeně pasoucí se skot vrací živiny do půdy prostřednictvím moči a hnoje, který vylučuje.
Proč doplňovat orgány?
Výzkum v oblasti výživy lidí často demonstruje koncept "podobné podporuje podobné". To znamená, že mikro a makroživiny v orgánech a tkáních zvířat podporují tytéž orgány a tkáně u lidí.
Například svalové maso zvířat podporuje růst a obnovu lidských svalů. Stejně tak živiny obsažené v mase živočišných orgánů podporují tytéž orgány v lidském těle.
*Diaminoxidáza a histamin: Jak zvýšit enzymy DAO přirozeně
Nedostatek diaminoxidázy (DAO) je jednou z nejčastějších příčin histaminové intolerance. Enzym DAO je zodpovědný za odbourávání histaminu v těle. Když nedokáže vše rozložit, dochází k jeho hromadění a vy pociťujete příznaky histaminové intolerance.
Vedle užívání doplňku stravy s DAO existují i některé snadno proveditelné změny ve vašich stravovacích návycích, které podporují zdravou hladinu enzymu DAO.
DAO a histaminová intolerance
Výzkumy ukazují, že histaminovou intolerancí trpí nejméně 1 % světové populace a téměř 80 % z nich jsou ženy.
Histaminová intolerance vzniká v důsledku nadprodukce a hromadění histaminu v těle a neschopnosti jej odbourávat. To může způsobit řadu chronických příznaků, jako jsou mimo jiné alergické reakce, poruchy trávicího traktu (IBS), přetížení a astma.
Ačkoli ji lze diagnostikovat na základě konzultace s lékařem a pozorování běžných příznaků histaminové intolerance, pro zvládnutí příznaků je zásadní jít hlouběji a najít hlavní příčinu. Jednou z častých příčin je nedostatek enzymů DAO.
Studie ukazují, že nedostatek DAO je příčinou více než 70 % všech případů histaminové intolerance.
Jak tedy poznáte, zda se jedná o hlavní příčinu vaší histaminové intolerance?
Nedostatek diaminooxidázy: běžné příčiny
Když vaše tělo potřebuje snížit hladinu histaminu, potřebuje dva přirozeně se vyskytující enzymy známé jako enzym DAO a histamin N-metyltransferáza (HNMT). Pokud tyto enzymy nejsou k dispozici nebo pokud je vaše tělo nedokáže dostatečně produkovat, může to způsobit hromadění histaminu.
Existuje několik faktorů, které mohou způsobit nedostatek DAO, např:
- Genetická dědičnost - jedinci mohou mít genetickou mutaci, která vede k nedostatku enzymu diaminoxidázy.
- Léky - ke snížené hladině enzymu diaminooxidázy mohou přispívat léky na předpis i volně prodejné léky. Je důležité poradit se s lékařem o nežádoucích účincích a číst etikety.
- Hormonální nerovnováha - nerovnováha estrogenu a progesteronu může ovlivnit mnoho normálních funkcí vašeho těla, včetně hladiny histaminu.
- Gastrointestinální poruchy - poruchy, jako je syndrom dráždivého tračníku (IBS), Crohnova choroba, ulcerózní kolitida, celiakie a bakteriální přerůstání tenkého střeva (SIBO), mohou přispívat k zánětům ve vašem těle, které způsobují podobné příznaky jako histaminová intolerance, a dokonce ovlivňují schopnost vašeho těla produkovat správné množství enzymu DAO.
- Nedostatek živin - nedostatek vitaminu B6, vitaminu C, zinku nebo mědi vás může ohrozit nebo přispět k nedostatku DAO.
- Konzumace potravin bohatých na histamin - některé potraviny mohou inhibovat funkci enzymu DAO nebo přispívat k příznakům tím, že tělo zatěžují větším množstvím histaminu, než jsou vaše enzymy schopny odbourat.
- Alkohol - alkohol je velmi silným inhibitorem enzymu DAO, a tak přispívá ke zvýšeným histaminovým příznakům, navíc sám o sobě obsahuje velké množství histaminu.
Nedostatek DAO může také ovlivnit více orgánů (plíce, kůži, kardiovaskulární systém, mozek, trávení atd.), což vede k mnoha dalším příznakům. V závislosti na závažnosti nedostatku se tyto příznaky mohou objevit po konzumaci určitých potravin.
Je také důležité si uvědomit, že příznaky se také nemusí vždy objevit okamžitě. Může trvat celý den, než se v těle nahromadí nahromaděný histamin. Takže jídlo, které jste snědli ráno, mohlo způsobit ospalost nebo podráždění kůže, které nyní pociťujete.
Protože může být obtížné přesně určit spouštěcí faktory, mnoha lidem pomáhá při identifikaci histaminové intolerance a pochopení, kterým potravinám se vyhnout, eliminační dieta plná potravin s nízkým obsahem histaminu, ale některým z těchto potravin se budeme věnovat níže.
7 způsobů, jak přirozeně zvýšit hladinu enzymů DAO
K dnešnímu dni bylo provedeno mnoho studií o prevenci nedostatku DAO v těle a vědci dokonce identifikovali možnosti, jak potenciálně předcházet a dokonce zvrátit histaminovou intoleranci.
1. Začněte dietu s nízkým obsahem histaminu
Nedávná studie zjistila, že úprava stravy je prvním krokem ke snížení příznaků spojených s histaminovou intolerancí. Vyřazením potravin s vysokým obsahem histaminu ze stravy umožníte tělu, aby dohnalo a zpracovalo již přítomné množství histaminu. Studie také zjistila, že tyto úpravy stravy pozitivně ovlivňují pohyb enzymů DAO v celém těle.
Pokud si nejste jisti, jak může správná strava snížit hladinu histaminu a podpořit zdravou produkci DAO, klikněte na tlačítko níže a stáhněte si mou bezplatnou elektronickou knihu. Jedná se o hlavní seznam 102 potravin s vysokým obsahem histaminu, kterým je třeba se vyhnout, spolu s návodem, jak krok za krokem snížit své příznaky a odhalit hlavní příčinu své nesnášenlivosti.
2. Vyvažte příjem tuků
Pokud jde o aktualizaci vašeho jídelníčku, některé z nejzajímavějších a nejrelevantnějších výsledků pro zvýšení enzymů DAO se týkaly konzumace tuků.
Studie ukázaly příznivé výsledky, když pacienti zvýšili příjem mastných kyselin omega-9 - mononenasycených tuků, které jsou hlavním zdrojem kyseliny olejové. Zejména u kvalitního olivového oleje bylo prokázáno, že zvyšuje uvolňování enzymu DAO do krevního oběhu až o 500 %!
Bylo prokázáno, že kyselina olejová má i další zdraví prospěšné účinky, například snižuje krevní tlak, zejména pokud je konzumována jako součást stravy středomořského typu. Můžete vařit na olivovém oleji nebo do svého jídelníčku zařadit ořechy, jako jsou makadamové ořechy, a předcházet tak nedostatku DAO.
Mezitím bylo zjištěno, že zánětlivá kyselina arachidonová, polynenasycená mastná kyselina omega-6, která se nachází ve vnitřnostech, tučném červeném mase a mléčných výrobcích (zejména tvrdých sýrech a vejcích), způsobuje v porovnání s ostatními potravinami nejvyšší nárůst histaminu.
Bylo prokázáno, že snížení množství omega-6 mastných kyselin ve stravě, které se nacházejí ve zpracovaných potravinách a rostlinných olejích, a zároveň zvýšení množství omega-3 mastných kyselin (včetně tučných ryb a mořských plodů), které konzumujete, zmírňuje zánět a snižuje příznaky histaminové intolerance.
Důležitým faktorem pro vyvážení tuků je používání tepelně stabilních olejů, včetně ghí a lisovaného kokosového oleje, při pečení a vaření při vysokých teplotách. Pro lehké vaření při nízkých teplotách můžete pravidelně používat olivový olej a makadamiový olej.
3. Jezte správné bílkoviny
Proces trávení bílkovin je z velké části zodpovědný za uvolňování enzymu DAO ve střevech. Ten pomáhá tělu vypořádat se s přijatými aminy a histaminy a zároveň zabraňuje hromadění hladiny histaminu v těle.
Proto je důležité jíst čisté, zdravé bílkoviny. Vyhledávejte bílkoviny krmené trávou, organické bílkoviny a čerstvé mořské plody, které zvyšují aktivitu DAO.
4. Minimalizujte množství škodlivých složek
Společným tématem tohoto seznamu jsou zdravé, plnohodnotné potraviny. To není náhoda! Je důležité si uvědomit, že vyhýbání se umělým přísadám a pesticidům může mít obrovský vliv na vaše trávení, produkci DAO a dokonce i na potravinové alergie.
Jíst co nejpřirozeněji bude pro vaše zdraví vždy pozitivní!
5. Podpora zdraví střev
Jak již bylo zmíněno, většina histaminu DAO je produkována ve střevech. Proto podpora zdraví střev a střevních bakterií prostřednictvím užívání probiotik s nízkým obsahem histaminu představuje důležitý základ pro snížení histaminových příznaků. Probiotika jsou schopna zvyšovat DAO stejně jako doplněk stravy, a to metodou podpory vašeho trávicího traktu a udržování střevních bakterií na zdravé úrovni.
6. Užívání vitaminových doplňků
Nedostatek zinku, mědi, vitaminu B6 a vitaminu C je rovněž spojen se zánětem, zvýšenou koncentrací histaminu a sníženou aktivitou DAO. Pravidelné doplňování těchto živin může zvýšit množství enzymů DAO a může přinést další úlevu od příznaků histaminové intolerance.
Užitečným způsobem, jak zajistit, abyste splnili své potřeby živin, je užívání multivitamínu s nízkým obsahem histaminu a minerálů, který může zabránit nebo zlepšit stávající nedostatek živin.
7. Najděte si doplněk stravy DAO
Dalším jednoduchým způsobem, jak zvýšit hladinu enzymů DAO, je přírodní doplněk DAO. Ty lze užívat ve formě kapslí a mohou nabídnout snadný způsob, jak pomoci snížit příznaky histaminové intolerance.
Přímé doplňování enzymů DAO je jedním z nejrychlejších a nejúčinnějších způsobů, jak zvýšit hladinu DAO a pomoci rozložit přicházející histamin a snížit tak příznaky.
Přečtěte si více k tématu
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené orgány (vnitřnosti) |
---|---|
Výrobce: | Modern Native B.V. Flevolaan 10, 9501 VG, Stadskanaal, The Netherlands |
Země původu: | Nizozemsko |
Proč koupit: | Nizozemská firma, která vyrábí a prodává vysoce kvalitní doplňky stravy. Jsou jimi koncentrované a lyofilizované orgány v kapslích. Jejich posláním je přinášet moudrost našich předků zpět do moderního světa, pro optimální zdraví. |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Paleo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Naši předkové žili jinak než my. Tradiční společnosti po staletí jedly maso z orgánů. Dělali to z nějakého důvodu. Intuitivně věděli, že je pro ně dobré. Věděli, že maso z orgánů je zdrojem nejdůležitějších živin. Stejně tak v přírodě mnoho predátorů jde nejdříve po orgánovém mase a svalové maso je až na druhém místě.
V dnešní době orgány téměř nejíme. Je to prastará tradice, která se vytratila. Posláním Modern Native je přinést moudrost našich předků zpět do moderního světa, pro optimální zdraví, sílu a štěstí.
Není orgánové maso jako maso
Ne všechny orgány jsou stejné. Při hledání kvalitního (orgánového) masa je důležité zkontrolovat několik bodů:
- 100% skot krmený trávou
- Bez hormonů
- Bez pesticidů a GMO
- Zvířata žijí bez stresu a zcela ve volné přírodě
Termín "krmený trávou" nevypovídá o všem. Kráva může být v létě částečně venku a žrát čerstvou trávu, zatímco po většinu času je ve stáji a krmená koncentrátem. Stoprocentní krmení trávou, to je způsob práce Modern Native. Spolupracují pouze s farmáři, jejichž skot splňuje výše uvedené body. Orgány získávají od skotu z Nizozemska.
Proč lokální skot?
- Udržuje zdraví místních přírodních zemědělců a vytváří pracovní místa v tomto odvětví, čímž vzniká více přírodních zemědělců v Nizozemsku.
- Kde je větší poptávka, tam bude i větší nabídka. To nakonec umožní i pokles cen kvalitního masa, včetně masa z orgánů.
- Více místních přírodních zemědělců znamená méně tradičních stád (masové produkce) a spokojenější dobytek.
- Peníze utracené na místních farmách zůstávají v ekonomice, což má dominový efekt a vytváří více pracovních míst.
- Kratší distribuční řetězce omezují zbytečnou přepravu.
- Když je více přírodního dobytka, vzniká i zdravější půda.
- Přirozeně pasoucí se skot vrací živiny do půdy prostřednictvím moči a hnoje, který vylučuje.
Metoda pro doplňky Modern Native
- Pochází ze 100% skotu krmeného trávou.
- Bez hormonů.
- Bez pesticidů a GMO.
- Zvířata žijí bez stresu a zcela ve volné přírodě.
Proč jíst orgánové maso?
Milované našimi předky
Tradiční národy, indiáni a dávní předkové věřili, že konzumace orgánů zdravého zvířete podpoří zdraví příslušného orgánu jedince. Jedli "od hlavy až k ocasu", tedy vše ze zvířete, protože intuitivně věděli, jak je maso z orgánů nutričně bohaté.