Gaps dieta
GAPS jídelníček se vyznačuje vynecháním všech obilovin, rafinovaných cukrů a laktózy. GAPS strava je naopak plná kvalitních nasycených tuků v podobě kvalitního másla, sádla a kokosového oleje. GAPS recepty jsou bohaté na ořechy a semínka a také kvalitní maso. Důraz se klade také na způsob přípravy potravin. Přiklání se k návratu k tradičním metodám kvašení a nakládání atd. Základ této diety tvoří kvalitní a dlouho vařený vývar, který patří k tradičním jídlům v české kuchyni. To vše je doplněno kvalitními probiotiky.
Značky
Objem
Fermentovaná vitální houba pro podporu soustředění, kognitivních funkcí a obecně...
Kurkuma je nazývána „králem bylinek“ a je oceňována zejména díky jejím protizánětlivým...
Fermentovaná synbiotika s kefírem a kombučou dalece přesahují funkci probiotik. Vytváří...
Fermentovaná synbiotika s kefírem a kombučou dalece přesahují funkci probiotik. Vytváří...
Fermentovaná symbiotika s kefírem a kombučou dalece přesahují funkci probiotik. Vytváří...
Doplněk stravy s fermentovaným cordycepsem pro maximalizaci jeho efektu a biologické...
Mouka ze semen chlebovníku funguje jako multifunkční pomocník v kuchyni, využijete ji...
Co je to GAPS dieta?
GAPS (Gut and Psychology Syndrome), což volně přeloženo do češtiny odkazuje na to, jak obrovský vliv má střevní mikroflóra nejen na náš psychický stav, ale také na náš celkový zdravotní stav. Název této diety i její pravidla vychází z knížky Gut and Psychology Syndrome, jejíž autorkou je lékařka Natasha Campbel-McBride. Podkladem pro její práci a knihu jí byla téměř sto let stará dieta Dr. Sidney Haasse, která se zabývala léčbou zažívacích obtíží. Tato dieta je předchůdcem GAPS a jmenuje se Specific Carbohydrate Diet, tedy Specifická carbohydrátová (uhlovodanová) dieta nebo-li SCD.