Chocolat Madagascar
Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.
Značky
Bio cukrářská hořká čokoláda vyrobená z toho nejkvalitnějšího a nejčerstvějšího Grand...
Vysoce kvalitní a luxusní, fine raw čokoláda potěší nejen všechny vitariány a vegany,...
Cukrářská hořká čokoláda vyrobená z toho nejkvalitnějšího a nejčerstvějšího Grand Cru...
Vysoce kvalitní a luxusní pikantní raw čokoláda potěší nejen všechny vyznavače raw...
Čokoládové pecky neboli kapky přímo od pěstitele na Madagaskaru, odeslány čerstvé a na...
Luxusní bílá čokoláda z madagaskarského kakaového másla a kešu mléka je specificky...
Luxusní cukrářská mléčná čokoláda z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších bio...
Čokoládové pecky neboli kapky přímo od pěstitele na Madagaskaru, odeslány čerstvé a na...
Čokoládové pecky neboli kapky přímo od pěstitele na Madagaskaru, odeslány čerstvé a na...
Vysoce kvalitní, luxusní raw čokoláda potěší nejen všechny vitariány a vegany, ale také...
Luxusní bílá čokoláda z madagaskarského kakaového másla a kešu mléka je specificky...
Vysoce kvalitní, luxusní a díky kousíčkům kakaových bobů také křupavá raw čokoláda...
Kakaové boby obalené v polevě z nejkvalitnější hořké čokolády udělají radost všem...
Čokoládové pecky neboli kapky přímo od pěstitele na Madagaskaru, odeslány čerstvé a na...
Luxusní cukrářská čokoláda z kešu mléka a těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších...
V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?
Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.
Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.
Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.
Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova.
Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.