Chocolat Madagascar
Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.
Značky
Tóny lesního ovoce, citrusů a rozinek se snoubí s Grand Cru de Sambirano kakaem, které...
Raw čokoláda z nepražených kakaových bobů odrůdy Criollo-Trinitario-Forastero z farmy...
Tóny citrusů a svařeného vína se snoubí s Grand Cru de Sambirano kakaem, čímž vzniká...
Tóny květů, medu a banánů spolu s vůní kakaového másla vytvářejí čokoládu s barvou...
Tóny lesního ovoce, smetany a karamelu se prolínají s oceněnými Grand Cru de Sambirano...
Čokoláda s pravými madagaskarskými kešu ořechy, chilli a černým pepřem je skvělá pro...
Čokoládové pecky přímo od pěstitele na Madagaskaru, odeslány čerstvé a na objednávku...
Tóny květin, medu a banánů spolu s jemnou vůní kakaového másla vytvářejí luxusní...
Tóny banánů z kešu ořechů a červeného ovoce z kakaových bobů vytvářejí komplexní chuť s...
Jemně křupavá, luxusní raw čokoláda, která je díky hrubému mletí a kousíčkům kakaových...
Tóny ovoce a rozinek se snoubí s malgašskými kešu oříšky a single origin kakaovými boby...
Čokoládové pecky přímo od pěstitele na Madagaskaru, odeslány čerstvé a na objednávku...
Kakaové boby obalené v polevě z nejkvalitnější hořké čokolády udělají radost všem...
V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?
Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.
Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.
Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.
Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova.
Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.