Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Chef de Cuisine Drops - 40% Cacao Grand cru de Sambirano boby přímo od pěstitele na Madagaskaru - 2 kg

Čokoládové pecky neboli kapky přímo od pěstitele na Madagaskaru, odeslány čerstvé a na objednávku přímo k nám do České Republiky, jsou to nejlepší, co můžete použít při svém pravidelném cukrářském umění. Není na trhu lepšího produktu, a hlavně čerstvějšího!

Dostupnost Skladem (>3 ks)
Můžeme doručit do:
23.12.2024
Možnosti doručení
1 999 Kč / ks 1 000 Kč / 1 kg
Chef de Cuisine Drops - 40% Cacao Grand cru de Sambirano boby přímo od pěstitele na Madagaskaru - 2 kg
Chocolat Madagascar | Chef de Cuisine Drops - Fine 40% Cacao - 2 kg
Novinka

Proč koupit

Dopřejte si tyto oceněné, snadno rozpustné cukrářské kapky (pecky) vyrobené z nejkvalitnějších a nejčerstvějších kakaových bobů pocházejících z údolí Sambirano na Madagaskaru.

Čokoláda se 40 % kakaa a s kešu mlékem od značky Chocolat Madagascar vyniká svou komplexní chutí a hedvábnou texturou, což ostatně potvrzuje i výhra v soutěži Great Taste Award z roku 2019. V jejíc chuti se prolínají tóny banánů z kešu ořechů a červeného ovoce z kakaových bobů.

Namísto kravského mléka jsou použity kešu oříšky z Madagaskaru, ale na chuti to vůbec nepoznáte. S touto čokoládou získáte více vlákniny, železa, hořčíku, zinku, niacinu, folátu, vitaminu E, vitaminu K, mono- a poly-tuků a méně cukru, nasycených tuků, a nula cholesterolu.

Každá pecka (1-3 g) má červenohnědou barvu, je bez přidaného cukru a má vysoký obsah vlákniny. Čerstvě vyrobené bez přidaných aromat a chemického zpracování, tyto čokoládové kapky jsou ideální pro čokoládovny, cukrárny a cukráře, kterým jde především o kvalitu a ne o kvantitu.

  • Každé 2 kg balení obsahuje čisté madagaskarské kakaové boby s minimálně 40 % kakaové sušiny.
  • Teplota tání je 45 °C (mícháme, dokud se vše nerozpustí).
  • Krystalizační teplota je 27 °C.
  • Rozdělíme hmotu na 1/3 a 2/3. Předkrystalizujte 2/3 do dosažení teploty 28 °C, poté smíchejte se zbývající 1/3 a směs použijte při teplotě 29 °C.
  • Indikovaná teplota použití: 29-31°C.

Čím se odlišuje značka Chocolat Madagascar od průměru

Chuť: užijte si jemnou, krémovou a bohatou chuť, která je plná příjemných ovocných, hroznových a citrusových tónů. Zamilujete si jemnou texturu, která se na jazyku rozplývá a zanechává trvalý, uspokojující dojem.

Barva: budete oslěni světlým hnědo-červeným odstínem, který dodá vašim kreacím elegantní barvu, a zvýší tak jejich vizuální přitažlivost a výslednou chuť.

Původ: boby pochází výhradně z krásného Madagaskaru, a celý výrobní proces kakaa je dohledatelný a plný integrity. Oproti běžným čokoládám, které pochází z Evropských velkoskladů, kde se uchovávají fermentované boby jako zásoby, Chocolat Madagascar je vždy vyrobena čerstvá, zabalena u zdroje výroby a ihned odeslána do naší země. Bez prostředníků a dalších manipulací, při kterých může dojít ke kontaminaci a šizení.

Kvalita surovin: mléčná čokoláda je vyrobena z čistého kakaového másla, které je také z Madagaskaru. Kapky/ pecky neprocházejí žádným chemickým zpracováním ani deodorizací, což zachovává přirozenou esenci kakaa bez kompromisů.

Výrobce nikdy nepřidává ochucovadla jako jsou vanilka, konzervanty nebo jakékoliv GMO složky, což je zárukou vašeho čokoládového potěšení bez špatného svědomí.

Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.

Sledujte značku Chocolat Madagascar na našem Instagramu, kde se můžete dozvědět spoustu informací a zajímavostí, a také se inspirovat pravidelnými čokoládovými recepty.

Složení

Třtinový cukr, madagaskarské kakaové máslo, madagaskarské kešu ořechy, madagaskarské kakaové boby, slunečnicový lecitin bez GMO. Kakaová sušina min. 40 %. Veškeré suroviny pochází z Madagaskaru.

  • 1,6 více kakaa neý stanovují normy EU.
  • o 44 % méně přidaného cukru než stanovuje norma EU pro mléčnou čokoládu.

Výroba tree to bar čokolády

Celá výroba čokolád značky Chocolat Madagascar - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru - jedná se o tzv. tree to bar výrobu.

 

Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě. Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací.

 

Díky tomuto způsobu výroby je také maximálně podpořena místní ekonomika a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot. Značka Chocolat Madagascar povýšila pojem fair trade na raise trade.

Co je to raise trade

Pojem 'raise trade' znamená, že čokoláda se vyrábí úplně celá v zemi, kde se kakao pěstuje. Většina čokolád (tradičních a fairtradových) dováží kakao, které se nadále zpracovává v zemích s bohatou ekonomikou ve srovnání se zemí původu kakaa.

 

Cirka 3% hodnoty je v rozvojové zemi, která je pěstitelem kakaa, a 97% je v zemi zpracování - obrovský nepoměr pro ekonomiku rozvojové země a obyvatel, kteří na pěstitelství jako hlavní obživu spoléhají na 100%.

 

Chocolat Madagascar je jediná čokoláda na tomto africkém ostrově, která raise trade aktivně aplikuje v praxi již od roku 1940.

 

raistrade graf

Karlík a továrna na čokoládu neexistuje

Možná nevíte, že koupí čokolády ze supermarketu, kterou vlastní konglomerát typu Nestlé, Unilever nebo Kraft podporujete dětské otroctví v Africe nebo kdekoliv jinde, kde se čokoláda pěstuje.

 

Podívejte se na zadní stranu vašeho obalu čokolády a zjistěte, kdo ji doopravdy vyrábí a komu vaše těžce vydělané penize putují. Levná čokoláda rovná se nekvalitní a neetická čokoláda. Zvolte raději čokoládu od výrobce jako je Chocolat Madagascar.

 

Pokud chcete vyzkoušet čokolády i z jiných koutů světa, máme pro vás ultra high-end značky jako například britskou značku Tosier Chocolatemaker nebo belgickou značku InCacao, kde je kladen důraz na fairtrade produkci a především používání nejkvalitnějšího kakaa, které je na světě dostupné (obě značky nakupují kakao pouze od nejlepších kakaových farem na světě - top 5%).

 

Podívejte se na graf níže, kde je jasně vidět rozdíl ve velikosti čokoládového trhu - tzv. fine flavour čokoláda versus certifikovaná masová čokoláda versus obyčejná masová čokoláda, která stojí 50 Kč. High-end fine čokoládu (v modré barvě) ani nejde na grafu vidět, jak malinké procento jí patří.

 

Tu nabízíme v našem e-shopu právě od značek Tosier Chocolatemaker a InCacao. Jejich koupí si nejenom užijete tu pravou chuť čokolády, ale hlavně podpoříte chudé farmáře, kteří pracují velmi tvrdě, namísto bohatých korporátních manažerů, TV reklamu a marketing. Dávejme své peníze tam, kde učiní nějaký rozdíl. Děkujeme.

 

FPkzzxfWUAA-6on

 

Porovnejte typické složení běžné mléčné levné čokolády ze supermarketu versus Chocolat Madagascar. A věděli jste, že naprostá většina čokoládových bobů v běžně dostupných tabulkách (i těch, které si říkají bean-to-bar a výrobce vám nesdělí odkud přesně kakaové boby pochází) pochází ze sušených fermentovaných zásob v evropských skladech?

 

Belgická čokoláda ani švýcarská čokoláda neexistuje - odkdy mají tyto země podnebí na pěstování kakaa? Jedná se o jeden z největších marketingových podvodů na světě. Nenechte se na tom nachytat i vy, když už víte pravdu. (:

 

Ne? Tak, taková je realita. My vám přivážíme čerstvou čokoládu přímo od pěstitele, která je vyrobena na zakázku od nás. A jediný čas, který uběhne je ten, když pluje po moři cirka 3 měsíce. Tato čokoláda chutná úplně jinak a také má zcela jinou trvalivost a především vlastnosti.

 

diagram_of_contents_of_65_bar_vs_industrial_milk_chocolatelowres

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda vhodná pro vegany
Výrobce: Chocolat Madagascar
Země původu: Údolí Sambirano, Madagaskar
Vhodné pro: Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Těhotné-Kojící
Proč koupit: Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování.

About Chocolat Madagascar

Growing fine cacao and freshly crafting dark chocolate in Madagascar

Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar

Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar

Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair

Seed to Tree to Cacao to Chocolat in Madagascar - Dark Chocolate 100% Cocoa

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.

CHOCOLAT MADAGASCAR - Luxusní čokolády z Madagaskaru

V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?

Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.

Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.

Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.

Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.

Podobné produkty

Pražené Grand Cru de Sambirano kakaové boby s čokoládovou polevou, 1 kg
Novinka
1 017 Kč bez DPH
1 139 Kč

Kakaové boby obalené v polevě z nejkvalitnější hořké čokolády udělají radost všem...

CHM-CB1
Chocolat Madagascar | Chef de Cuisine Drops - Fine 70% Cacao - 2 kg
Novinka
1 499 Kč bez DPH
1 679 Kč

Čokoládové pecky neboli kapky přímo od pěstitele na Madagaskaru, odeslány čerstvé a na...

CHM-D702
Chocolat Madagascar | Chef de Cuisine Drops - Fine 50% Cacao - 2 kg
Novinka
1 562 Kč bez DPH
1 749 Kč

Čokoládové pecky neboli kapky přímo od pěstitele na Madagaskaru, odeslány čerstvé a na...

CHM-D502
Chocolat Madagascar | Chef de Cuisine Drops - Fine 100% Cacao - 2 kg
Novinka
1 785 Kč bez DPH
1 999 Kč

Čokoládové pecky neboli kapky přímo od pěstitele na Madagaskaru, odeslány čerstvé a na...

CHM-D1002