Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Proteinové krekry – lahodný a výživný snack pro aktivní životní styl

V posledních letech se z čehokoliv, co obsahuje protein, stal hit – jako by lidem stačilo slovo protein na obalu a již je nezajímalo složení z druhé strany. Protože, a zároveň bohužel, je spousta těchto výrobků jen marketingovým lákadlem se špatným složením. Na našem trhu najdeme různé krekry nebo chlebíčky, ale ty se zdravě také spíše jen tváří. My vám přinášíme revoluční značky Swedish Protein Deli a Vilmas Swedish Organic – složení jejich výrobků je naprosto dokonalé, stejně tak vás dostane i chuť.

Krekry_úvodní foto

 

Krekry_pufovaneČasto vidíme, jak lidé, kteří se snaží eliminovat pečivo ve svém stravování, se uchylují k různým pufovaným chlebíčkům – před těmi však odborníci varují. Pufované chlebíčky se vyrábí za vysokého tlaku a vysoké teploty, čímž se vypaří tekutina ze suroviny (např. rýže, žito, pšenice). [1] Tímto procesem zároveň ale dochází k tomu, že se naruší struktura škrobu v dané surovině. Glukóza pak mnohem rychleji přechází do krve, takže nám po snězení takovéto potraviny vystřelí krevní cukru nahoru, a stejně rychle potom i klesne. Tyto výkyvy zapříčiňují, že máme větší hlad, naše chuť na sladké také stoupá, a tím pádem to může mít vliv i přibírání na váze. [2]

Nepleťte si ale pufované chlebíčky s knäckebrotem, zde je situace v pořádku. 😊 Víte, že knäckebrot pochází ze Švédska, kde lidé tento křupavý a trvanlivý chléb vyráběli již v 6. století? [2]

KrekryA tímto tzv. oslím můstkem se dostáváme ke švédským krekrům, které najdete u nás na e-shopu. Nabízíme dvě značky, Swedish Protein Deli a Vilmas Swedish Organic, obě vyrábí společnost Fjällbergets Bageri & Deli, která byla založená v roce 2001.

Jejich pekárna se nachází ve středním Švédsku ve městě Fjällbergets.

V pekárně se vyrábí bezlepkové a bezpšeničné výrobky – suroviny obsahující lepek tedy nejsou ve výrobním prostoru nikde povoleny. Tímto krokem se společnost opravdu zaručuje za to, že na bezlepkovost jejich výrobků je spolehnutí. [3]

Firma ke svému provozu využívá obnovitelnou energii (z místních zdrojů vody a větru), obalové materiály jsou recyklovatelné – kartony a lepenkové obaly. Bohužel pro naprosté zachování čerstvosti a křupavosti je nutné v některých případech použít i plastový obal, neboť stejně spolehlivá alternativa neexistuje.

 

Swedish Protein Deli

Tyto krekry mají neobyčejně obyčejné složení – obsahují semínkový protein, mléčný protein nebo syrovátkový protein. Tím pádem obsahují opravdu pořádnou dávku bílkovin, zároveň mají ale nízký obsah sacharidů. Ve složení nenajdete žádné konzervanty, přidaný cukr nebo tuk.

Toto složení zaručí, že budete zasycení, aniž by docházelo k výkyvům hladiny cukru.

Krekry využijete k slané snídani, ke svačině nebo si je dopřejte se skvělým dipem k večernímu zobání bez výčitek – vyzkoušejte je např. s majonézami od Hunter & Gather, nebo si k nim udělejte svůj dip. 😊

A co přesně u nás můžete od Swedish Protein Deli zakoupit?

Klasické proteinové krekry

Krekry_seedsJsou vyrobeny pouze ze semínek – dýňových, sezamových a lněných – a soli (kompletní složení zde). Neobsahují žádný přidaný cukr ani palmový tuk, který dnes nalezneme až v příliš mnoha potravinách. Obsahují 45 % proteinu! Což z nich dělá skvělého parťáka do vašeho jídelníčku, který se hodí prakticky ke všemu.

Proteinové krekry s příchutí sýru

Krekry_cheeseV těchto krekrech najdete 50 % proteinu – opět jsou vyrobeny z dýňových, sezamových, slunečnicových a lněných semínek a ochucené sýrem a přírodním sýrovým aroma. Kompletní složení zde.

Proteinové krekry s příchutí pizzy

Krekry_PizzaTady si my, milovníci pizza příchutí, přijdeme také na své – krekry plné dýňových, slunečnicových a lněných semínek, solí a příchutí sýra potěší vaše chuťové buňky a uspokojí chuť po něčem slaném. Sáhněte po nich večer k televizi namísto po chipsech a uvidíte, jak vám vaše tělo poděkuje. 😊 I tyto krekry ve 100 g obsahují totiž 50 g bílkovin a 5,3 g sacharidů, z čehož je 3,6 g cukrů. Kompletní složení zde. Pro srovnání, známé pizza chipsy ve 100 g obsahují 51 g sacharidů (z toho 3,5 g cukru) a 6,2 g bílkovin. [4]

Proteinové krekry s příchutí taco

Krekry_tacoTahle příchuť je určená pro všechny milovníky mexické kuchyně. Obsahují sezamová, dýňová, slunečnicová a lněná semínka a jsou dochucená solí, paprikou, koriandrem, chilli a petrželí. Kompletní složení zde.

 

Vilmas Swedish Organic

Je druhá švédská značka kvalitních krekrů. Pod touto značkou u nás zakoupíte ovesné krekry ve čtyřech variantách.

Složení je opět naprosto čisté, jednouché – jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu. Opět se můžete spolehnout, že zakupujete bezlepkový výrobek – celá továrna je certifikovaná jako bezlepková a pravidelně se zde přítomnost lepku pro jistotu testuje.

Všechny použité suroviny jsou certifikované jako bio – k výrobě se používají bio celozrnné obiloviny, vlastní kvásek a místní, švédské bio máslo.

Ovesné krekry se skořicí

Krekry_skořicePro všechny, které honí mlsná, přišel výrobce s touto sladkou variantou – dopřejte si je k tvarohu, s medem nebo troškou marmelády, nebo si je zakousněte jen tak samotné ke kávě – dokonalé potěšení bez výčitek. 😊 Zde najdeme trochu raw cukru a melasy, kompletní složení najdete zde.

Ovesné krekry s mákem a sezamem

Krekry_sezam,mákObsahují oves, který je bezlepkový, semínka černého a bílého sezamu a máku, také kukuřici nebo pohanku – kompletní složení zde.

Pro jejich oříškovou a jako by pepřovou chuť se dokonale hodí např. k sýrům.

Ovesné krekry s rozmarýnem

Krekry_rozmarynObsahují oves, kukuřici, pohanku a jsou dohucená rozmarýnem a medem (kompletní složení zde).

Právě díky rozmarýnu chutnají jako grissini, což jsou tradiční italské tyčinky, jen v nich není ona výrazná chuť oleje.

Ovesné krekry se sezamem

Krekry_sezamKlasika, která nikdy nezklame a vždy se hodí, a to prakticky ke všemu – můžete si je dopřát s dipem, dát si je k salátu, k sýrům, nebo i ke kaviáru či s uzenou rybou.

Ve složení najdete oves, sezamová semínka, sůl, a i trochu medu (kompletní složení zde).

 

Navíc – za každých prodaných 500 balení těchto krekrů obou značek bude v ČR vysazen strom. Není nám jedno, že některé produkty musí urazit kus světa, aby se dostaly na váš stůl, ale snažíme se naše životní prostředí chránit, chceme tímto krokem tedy něco splatit.

 

Zajímá vás víc? Přečtěte si i další související články:

Temná strana čokolády

Turtle – objevte chutné a zdravé cereálie pro celou rodinu

Objevte low carb aneb více energie, méně cukru

 

Použité zdroje:

[1] Pufování

[2] Alternativy pečiva: jsou rýžové chlebíčky a knäckebroty zdravé?

[3] 100 % gluten & wheat free

[4] Bohemia Chips – Pizza vroubky

Zdroj fotografií (úvodní náhledové pro článek a úvodní v článku):

Facebook - Vilmas Knäckebröd

 

LinkedIN Instagram