Jahodové bublaninky (Markéta v troubě)
Dalším receptem od Markéty v troubě jsou jahodové bublaninky. Tento recept budete mít hotový za chvilku a potěší malé i velké. Navíc je bezlepkový a bezlaktózový, proto se nemusíte bát ho ani nabídnout jakékoliv návštěvě.
Na jahodové bublaninky budete potřebovat:
- 350 g čerstvých jahod
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 260 ml kokosového mléka
- 210 g kondenzovaného kokosového mléka
- 90 g kokosového cukru
- špetka soli
- 80 g jackfruitové mouky
- půl lžičky mleté vanilky
- kokosový olej k vymazání formiček
Postup:
V míse smíchejte vajíčka s kokosovým mlékem, kondenzovaným kokosovým mlékem a kokosovým cukrem. Pak smíchejte jackfruitovou mouku s vanilkou a špetkou soli a vmíchejte do směsi. Vznikne hladké těsto, podobné palačinkovému. Jahody omyjte, nakrájejte a vložte 4 zapékacích mističek, které jsou vymazané kokosovým olejem. Mističky naplňte připraveným těstem do dvou třetin a pečte v předem vyhřáté troubě na 190 °C cca 40 minut. Povrch se nafoukne a bude zlatavý. Po upečení ihned podávejte.
Na postup se můžete podívat zde:
Jako Markéta v troubě vystupuje foodblogerka Markéta Chovancová, která je autorkou již tří kuchařek (k datu 20.10.2023). Své recepty zveřejňuje nejen na svém blogu, ale i na instagramu, jehož prostřednictvím se rychle šíří mezi její sledovatele. Ti se nechávají jejími lákavě vypadajícími pokrmy inspirovat a podle jejích receptů si je připravují doma. Recepty jsou skvělé, chutné a také snadné na přípravu, takže je zvládne opravdu každý. Recepty tvoří také pro řetězec Billa a jejich Billa Gusto Academy.
Pokud vás zaujala naše nabídka zdravých bio produktů, můžete si o nich přečíst více na našem blogu: