Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Nejlepší produkt pro péči o pleť, který vám změní život? Hovězí lůj, anglicky tallow.

Tallow_uvodni_clanek

Návrat ztraceného syna v kosmetické péči našich předků - skromný hovězí lůj!

Univerzální balzám, který vypadá jako našlehaný sníh na narozeninovém dortě, nabitý živinami, které pleť miluje! A celý postavený na živočišném tuku z kraviček.

Tato kouzelná ingredience pochází z krav krmených trávou a je plná vitamínů a antioxidantů, které udržují mladistvý vzhled vaší pleti. Hovězí lůj z ekologického chovu krmeného trávou vyniká tím, že se dobře mísí do krémů a balzámů bez přidání toxinů. Díky tomu je ideální pro přirozené řešení různých kožních problémů.

V současném světě moderní kultury se různé publikace usilovně pokoušejí odhalit a představit tajemství dosažení svěží a zdravé pleti. Avšak hovězí lůj se používá v péči o pleť již déle než většina moderních výrobků, které dnes najdete na poličkách vaší oblíbené kosmetiky.

V průběhu uplynulých let se kosmetický průmysl vzdálil od zcela přírodních surovin, aby se mohl upnout k syntetickým formulacím, které jsou vyvinuty s různými toxickými přísadami a uměle vytvořeny v laboratořích. Nešlo o nic jiného než o vydělání hromady peněz na úkor vaší krásy a zdravé pokožky.

Je na čase se podívat na to, jak to dříve dělali naši předci, kteří tyto syntetické suroviny neměli k dispozici a přesto se o svou pokožku nějak starali. Jako vždy je scéna v ČR opožděná, co se týče západních trendů, ale od toho jsme tu my, abychom krok udržovali a trendy vám přinášeli zavčasu.

My věříme, že v jednoduchosti je síla a všechny naše kosmetické značky mají smysl a své místo v tomto eshopu. Nehledejte u nás přehršel produktů, protože krásná pokožka je výsledkem stravování a životního stylu, ale jen doplňující produkty, které krásnou pleť pomohou udržet bez zatěžování chemií.

Snímek obrazovky 2024-05-29 v 11.06.34 dop.

S nadšením tedy představujeme hned dvě novinky v kosmetické péči a to německou značku pod názvem jednodušše TALLOW [talou] a holandskou značku pod názvem Tallow Cosmetics.

Obě značky postavily své výrobky na hovězím loji a každá z nich má své složení jinak propracované a designově zpracované - je na vás co si vyberete. Cenově obě značky vychází velmi podobně - vždy se dívejte na objem nebo obsah versus cena, obal (je krabička není krabička), obsah složek v bio kvalitě a zdroj surovin.

Levná kosmetika z Allegra, Temu nebo Amazonu  může zapáchat po živočišném tuku a netušíte zda se jedná originál, dokud vám to nepřijde a nerozbalíte to. Zdroj tuku nebudu ani zmiňovat, protože buďte si jistí, že čím levnější výrobek, tím levnější suroviny a totálně nekvalitní složení. Kravičky nebudou z volného chovu, ale budou trpět ve velkochovu a bude to na tom tuku cítit.

Oproti tomu, naše značky jsou prověřené a poctivé, suroviny jsou v bio kvalitě. Navíc si majitelé zakládají na welfare těchto nádherných zvířat a respektují je.

Při touze po zářivé a zdravé pokožce se často soustředíme na vnější vlivy, jako jsou hydratační krémy, séra a masky. Ale pravá péče o pokožku sahá dále než jen povrchové ošetření – začíná uvnitř buněk.

Na rozdíl od mnoha tradičních produktů pro péči o pleť, které pouze zůstávají na povrchu kůže, mají balzámy z hovězího loje výjimečnou schopnost pronikat hluboko do epidermis, kde dokáží vnitřně vyživovat a hydratovat buňky kůže.

Jejich molekulární struktura je podobná lipidům přirozeně se vyskytujícím v naší pokožce, což umožňuje snadné vstřebávání a využití našimi buňkami. To znamená, že hovězí lůj nejen poskytuje okamžitou hydrataci, ale také podporuje dlouhodobé zdraví kůže tím, že optimalizuje funkci buněk.

Bohužel nelze se ohánět nějakými tvrzeními, které nemají oporu v rešerši, takže to musíme nechat na vás, abyste si udělali vlastní průzkum jak to s tím hovězím lojem v kosmetice vlastně je. Googlujte a googlujte, ono vždycky něco vyskočí... (:

Tallow má dlouhou historii používání v péči o pleť

Počátek všeho se datuje do doby, kdy naši předkové poprvé objevili revoluční potenciál živočišných tuků. Od starověkých Egypťanů, kteří byli proslulí svým pokročilým chápáním péče o pleť, přes Řeky a Římany, kteří si vážili hovězího loje pro jeho mnohostranné využití a rozpoznali jeho blahodárné vlastnosti. 

Hovězí lůj, jehož historie sahá až k Sumerům a který se používal k výrobě mýdla, nabízí výživné mastné kyseliny a esenciální vitaminy, které hloubkově hydratují pokožku a díky svým protizánětlivým vlastnostem zklidňují stavy, jako jsou ekzémy, lupénka a opruzeniny.

Tallow(4)Tvrdí se, že hovězí lůj nebyl pouze základní složkou péče o pleť, ale také symbolem bohatství a hojnosti!

V minulosti se hovězí lůj používal nejen k hydrataci pokožky, ale také k léčbě popálenin, oděrek a různých jiných obtíží. Ať už ve formě balzámu, masti nebo obkladu, tallow byl snadno dostupným zdrojem při potřebě hojení.

Když nahlédneme do nedávné minulosti, objevíme fascinující tajemství krásné pleti, které uchovávaly naše babičky a prababičky.

Tím tajemstvím byl právě zmiňovaný tallow. V tradičních domácnostech, zejména na venkově, se tento lůj využíval na péči o pleť již po mnoho generací.

Často se kombinoval s bylinkami a dalšími přírodními ingrediencemi, aby tak vznikaly úžasné masti a balzámy.

Tyto přípravky byly vysoce oceňované pro svou schopnost zklidnit suchou pokožku, uklidnit podráždění a podpořit zdravý vzhled pleti.

Vytváření těchto kosmetických přípravků bylo uměním, které spojovalo generace v jejich společném hledání přirozené krásy pleti.

Přírodní účinek a benefity hovězího loje pro pokožku

Tallow balzám je vyroben z několika základních přírodních složek. Nejdůležitější složkou je však tuk zvířat, který se získává z masa (nejčastěji hovězího nebo ovčího) a slouží tedy jako základ balzámu.

Je bohatý na tuky, vitamíny a minerály, které jsou pro pokožku velmi prospěšné. Tuk hydratuje a vyživuje pokožku, zabraňuje jejímu vysušování a vytváří ochrannou bariéru. Díky svému složení je tuk zvířat podobný přirozenému tuku produkovanému naší pokožkou, což znamená, že je dobře snášen a vstřebáván. 

Dalšími složkami tallow balzámu mohou být různé bylinky a éterické oleje, které dodávají balzámu specifické vlastnosti a vůni.  Například levandule má antiseptické a protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají uklidnit podrážděnou pokožku. Rozmarýn pak má povzbuzující účinky a podporuje prokrvení pokožky.

Vlastnosti tallow balzámu, které ho odlišují od jiných produktů, jsou jeho přirozenost a vysoká účinnost. Díky svému přírodnímu složení a způsobu výroby je balzám šetrný k pokožce a nemá žádné nežádoucí vedlejší účinky.

Navíc, díky vysokému obsahu tuků, je balzám velmi účinný při hydrataci, zklidnění a regeneraci pokožky. Jeho vlastnosti jej činí oblíbeným přípravkem pro péči o suchou a citlivou pokožku.

Jaké přírodní složky hovězí lůj obsahuje?

Tallow(6)

1) Zdravé mastné kyseliny

OMEGA-3 a OMEGA-6 MASTNÉ KYSLEINY

  • Omega-3 a Omega-6 jsou klíčové pro udržení přirozené funkce bariéry pokožky, zabránění ztrátě vlhkosti a udržení pokožky hydratované.
  • Obě mastné kyseliny aktivně podporují proces regenerace buněk a obnovu buněčného cyklu, přispívají k revitalizaci pokožky.
  • Omega-6 mastné kyseliny přinášejí specifickou péči pro jedince s problematickou suchou pokožkou, pomáhají obnovit a udržovat optimální úroveň

2) Antioxidanty

KONJUGOVANA LINOLENOVA KYSELINA (CLA)

  • Nejenže díky své schopnosti podporuje ztrátu tělesného tuku jak mnozí z vás asi už znají, ale CLA může také přinést estetické výhody, jako například zlepšení struktury pokožky.
  • Kromě svých silných antioxidantových účinků je CLA vybavena i protizánětlivými vlastnostmi, které představují cenný nástroj v boji proti akné a zarudnutí.
  • CLA dokáže účinně ochránit pokožku před škodlivými vlivy prostředí tím, že působí jako neproniknutelná bariéra a neutralizuje volné radikály.

KOENZYM Q10

  • Koenzym Q10 sehrává klíčovou roli ve výrobě energie v buňkách. To je důležité pro regeneraci a obnovu pokožky.
  • Kromě svých ochranných antioxidantových funkcí podporuje koenzym Q10 také produkci kolagenu, který je zásadní pro pružnost a pevnost pokožky.
  • Díky své účasti na tvorbě kolagenu a energii buněk může koenzym Q10 pomoci snížit známky předčasného stárnutí pokožky a vyhladit jemné linky a vrásky.

3) Vitamíny

VITAMÍN A

  • Vitamín A podporuje regeneraci tkání kůže a podporuje tvorbu nových buněk, což vede k zdravé a regenerované pokožce.
  • Jako antioxidant vitamín A chrání pokožku před škodlivými volnými radikály, které mohou vznikat v důsledku environmentálního znečištění.
  • Vitamín A se často používá k nápravě kožních problémů, jako je akné, protože dokáže regulovat produkci kožního mazu.

VITAMÍN D

  • Vitamín D hraje důležitou roli při podpoře hojení ran a regeneraci buněk pokožky.
  • Přispívá k tvorbě kolagenu, který zpevňuje pokožku a dodává jí pružnost.
  • Pomáhá chránit pokožku před škodlivými účinky UV záření slunce.

VITAMÍN K

  • Díky svým protizánětlivým vlastnostem může vitamín K pomoci snížit vzhled tmavých kruhů pod očima.
  • Vitamín K podporuje hojení ran a může pomoci zmírnit zarudnutí a iritaci pokožky.
  • Existují některé důkazy, že vitamín K může být užitečný při řešení určitých kožních onemocnění, jako je růžovka a ekzém.

VITAMÍN E

  • Vitamín E může pomoci minimalizovat jizvy a snížit skvrny na kůži.
  • Má protizánětlivé vlastnosti, které mohou podpořit zmírnění podráždění nebo zánětu kůže.
  • Vitamín E pomáhá zvláčnit kůži posílením hydratační bariéry.

4) Minerály

ZINEK A SELEN

  • Zinek a selen dokáží regulovat produkci kožního mazu a pomáhají snižovat problémy s pokožkou, jako je akné.
  • Hrají klíčovou roli při hojení ran a podporují tvorbu nových buněk kůže.
  • Disponují protizánětlivými vlastnostmi a mohou pomoci snížit podráždění kůže. To je zvláště užitečné při zánětlivých onemocněních kůže, jako je akné.

Tallow(11)

Využití balzámu v dnešní době a inovativní péče o pleť 

V dnešním moderním století, kdy je péče o pokožku nezbytnou součástí našeho každodenního rituálu, se balzám z hovězího loje stává nedocenitelným pomocníkem. Jeho výjimečné složení a vlastnosti ho řadí mezi přední produkty v oblasti zdraví a krásy pokožky.

Běžné způsoby využití Tallow balzámu v péči o pleť

Balzám z hovězího loje nabízí široké spektrum využití, které uspokojí všechny individuální potřeby péče o pokožku. Jeho blahodárné účinky jsou znát nejen na obličeji, ale také na těle, rukou a chodidlech. Díky své hydratační schopnosti dokáže tallow balzám zanechat pleť jemnou, vyživenou a zářivou.

Specifické použití Tallow balzámu pro profesionály

Profesionálové v oboru péče o pleť, jako jsou maséři, kosmetičky a další odborníci, ocení jedinečné vlastnosti tallow balzámu taktéž. Jeho přirozená a hypoalergenní formulace je šetrná k pokožce a zároveň poskytuje vynikající skluznost a hydratační účinky.

Díky tomu umožňuje profesionálům dosáhnout maximálního komfortu a efektivity při své práci.

Tallow balzám je tedy moderním symbolem péče o pokožku, který spojuje přírodní výhody s profesionálním přístupem. Jeho použití v dnešní době je neodmyslitelnou součástí každodenní rutiny a nabízí nejen krásu, ale také zdraví pokožky.

Objevte výhody používání Tallow balzámu pro vaši krásu a péči o tělo

Tallow balzám je všestranným a přírodním produktem, jehož účinky jsou ohromující a jeho přírodní složení je také šetrné k životnímu prostředí.

Použití Tallow balzámu na vlasy zanechává vaše vlasy hebké, lesklé a snadno upravitelné. Pánové si jej mohou aplikovat na vousy, které budou mít nový lesk a budou lépe ovladatelné.

Hovězí lůj se také osvědčuje jako přírodní deodorant, který eliminuje nepříjemný zápach a chrání před pocením. A pro vaše nejmenší můžete použít tento balzám jako baby krém na opruzeniny, který zklidňuje a hydratuje citlivou dětskou pokožku.

Opalování nebo ošetření popálenin či sluncem spálené kůže nikdy nebylo lepší než s těmito produkty, Tallow Opalovací balzám SPF 30 nebo Balzám první pomoci S.O.S.

Přirozené složení Tallow balzámu a jaký má vliv na životní prostředí

Tallow balzám je vyroben z přírodních surovin, jako je tuk zvířat získávaný eticky a udržitelně. Jeho složení je čisté a bez chemických přísad, umělých barviv nebo parabenů. To znamená, že Tallow balzám je nejen šetrný k vaší pokožce, ale také k životnímu prostředí.

Dále také chrání vaši pokožku před vnějšími vlivy, jako jsou volné radikály, UV záření a znečištění. Jeho bohatá textura vytváří na pokožce ochranný film, který zabraňuje vysychání a ztrátě hydratace. Zkrátka, volbou Tallow balzámu podporujete udržitelnou a ekologickou péči o sebe i o planetu.

Porovnání s jinými přírodními kosmetickými produkty

Pokud porovnáme Tallow balzám s jinými přírodními kosmetickými produkty, jeho výhody jsou zjevné. Jeho všestrannost ho činí vhodným pro různé účely, jak už bylo zmíněno od péče o pokožku a vlasy po použití jako deodorant či  krém pro miminka na opruzeniny.

Jeho přírodní složení a výborné účinky z něj činí jedinečný produkt na trhu. Použitím tallow balzámu získáte výsledky, které si zasloužíte, a současně tak podporujete udržitelnou a ekologickou péči o tělo.

Nezávisle na tom, zda hledáte hydrataci, zklidnění, ochranu nebo jemnou péči, Tallow balzám je tu pro vás. Používání tohoto balzámu vám přinese pocit jistoty, že jste si vybrali přírodní a šetrnou alternativu a tak zároveň zvolili produkty, které jsou šetrné k životnímu prostředí.

Jak jste poznali, díky své všestrannosti, kvalitě a přirozenosti je Tallow balzám jedinečným produktem na trhu.

Správná aplikace Tallow balzámu pro optimální účinky na pokožku

Správná aplikace tallow balzámu je klíčová pro dosažení maximálních výsledků a prospěchů pro pokožku. Pojďme se tedy podrobněji seznámit s doporučeným způsobem používání tohoto balzámu a jak ho správně aplikovat.

1. Čistá a suchá pokožka: Před aplikací Tallow balzámu je důležité zajistit, aby byla pokožka čistá a suchá. Odmaštění a vyčištění pokožky předem umožní lepší proniknutí účinných látek balzámu a maximalizuje jeho účinky.

2. Doporučené množství: Množství Tallow balzámu, které je třeba aplikovat, závisí na konkrétní oblasti pokožky a individuálních potřebách. Obecně platí, že je lepší začít s menším množstvím balzámu a postupně ho přidávat, pokud je to potřeba. Důležité je nepřehánět to s množstvím, aby nedocházelo k přebytečnému zatížení pokožky.

3. Frekvence používání: Doporučená frekvence používání Tallow balzámu se může lišit v závislosti na individuálních potřebách a stavu pokožky. Obecně se doporučuje aplikovat balzám jednou až dvakrát denně. Pokud máte suchou nebo problémovou pokožku, můžete ho aplikovat častěji, například ráno a večer.

4. Aplikační technika: Při aplikaci Tallow balzámu je doporučeno použít jemné masážní pohyby. Tyto pohyby pomáhají balzámu rovnoměrně se rozprostřít po pokožce a stimulovat krevní oběh. Masážní pohyby mohou zahrnovat krouživé pohyby, lehké tření nebo jemné klepání na pokožku.

5. Specifické oblasti pokožky: V případě, že máte specifické oblasti pokožky, které vyžadují zvláštní péči, jako jsou suché lokty, popraskané rty nebo drsné paty, můžete Tallow balzám aplikovat na tyto oblasti ve větším množství. Pečlivou aplikací na tyto oblasti můžete dosáhnout intenzivnější hydratace a regenerace.

Správná aplikace tallow balzámu je klíčová pro dosažení jeho plných účinků na pokožku. S dodržením těchto doporučení můžete získat zdravou, hydratovanou a jemnou pokožku, která vám bude dělat radost.

Pamatujte, že každá pokožka je jedinečná a může vyžadovat individuální přístup. Je důležité naslouchat své pokožce a přizpůsobit aplikaci tallow balzámu svým potřebám. Pokud máte jakékoli nežádoucí reakce nebo pochybnosti, je vždy dobré vše konzultovat s odborníkem nebo dermatologem.

Chystáte se posunout svou péči o pleť na vyšší úroveň? Objevte naši škálu produktů s Tallow balzámem a tak jeho výhody přírodní péče o pleť plné živin.

Tallow_produkty(2)  Tallow_produkty(1)

Zajímá vás víc? Přečtěte si i další související články: