Elegantní kanapky s lososem, fíkovou pomazánkou a balsamikovým kaviárem
Velikonoce jsou nejen symbolem jara a nových začátků, ale také časem, kdy si můžeme vychutnat výjimečné dobroty ve společnosti svých blízkých. A co by to bylo za sváteční stůl bez elegantních a chutných kanapek? Tyto velikonoční kanapky s uzeným lososem, fíkovou pomazánkou a balsamikovým kaviárem jsou perfektní kombinací jednoduchosti, luxusu a svěžích jarních chutí.
Skvěle se hodí na velikonoční brunch, slavnostní pohoštění i jako rafinovaný předkrm ke skleničce dobrého vína. Díky jemné sladkosti fíků, delikátnímu lososu a perličkám balsamikového octa si je zamilují všichni, kdo mají rádi nevšední chutě. Navíc jsou hotové během pár minut a do jejich přípravy se mohou zapojit i děti – skládat a zdobit je bude bavit malé i velké.
Vyzkoušejte tento originální recept a zpestřete si velikonoční svátky lahodnými a stylovými jednohubkami!
Elegantní kanapky s lososem, fíkovou pomazánkou a balsamikovým kaviárem
Hledáte rychlé, ale luxusní pohoštění, které oslní vaše hosty? Tyto kanapky s uzeným lososem, fíkovou pomazánkou a balsamikovým kaviárem spojují sladkost fíků, jemnou slanost lososa a výraznou chuť kaviáru z granátového jablka. Jsou dokonalou volbou pro slavnostní příležitosti jako jsou Velikonoce, tapas večery s přáteli nebo jako elegantní předkrm k vínu.
Suroviny
- 1 balení krekrů dle chuti od společnosti Vilmas
- Fíková pomazánka s vlašskými ořechy od Simply Greek
- Kaviár z balsamikového octa – my jsme použili variantu z granátového jablka od Dakry Olive
- Uzený losos
- Čerstvá rukola na ozdobu
Postup
- Krekry potřete vybranou pomazánkou.
- Uzeného lososa nakrájejte na menší kousky, smotejte do růžiček a položte na polovinu krekru.
- Na druhou polovinu pomocí lžičky jemně naneste balsamikový kaviár.
-
Kanapky dozdobte čerstvou rukolou a ihned podávejte.
Jaké otázky vás mohou během přípravy napadnout?
Lze krekry nahradit jiným pečivem?
Ano, skvěle se hodí opečená bagetka, kváskový chléb nebo celozrnné krekry.
Můžu použít jinou pomazánku?
Určitě! Skvěle funguje smetanový sýr, avokádová pomazánka nebo jemná bylinková pěna.
Jak dlouho kanapky vydrží?
Doporučujeme je připravit těsně před podáváním, aby zůstaly křupavé a čerstvé.
Mohu kaviár vynechat?
Ano, pokud ho nemáte po ruce, zkuste alternativy jako kapary, nakládané cibulky nebo sušená rajčata - všechny tyto ingredience u nás najdete. Díky kaviáru, ale budou vaše kanapky pro hosty nezapomenutelné.
Jaký nápoj se k těmto kanapkám hodí?
Ideální je suché šumivé víno, prosecco nebo jemné bílé víno, které podtrhne delikátní chuť lososa a balsamika.
Budeme moc rádi, když tento recept vyzkoušíte a označíte nás (@pravebio.cz nebo pomocí #vkuchynispravebio) na sociálních sítích.
Dle nařízení EU nelze z blogu odkazovat na webové stránky s propagovaným produktem. Produkty ale pochopitelně najdete na našem webu Pravé Bio.