Čokoládová vajíčka s malinami a kokosem v čokoládě pro mlsné koledníky
Velikonoce jsou svátkem jara, nových začátků a radosti z tvoření. A co by to bylo za Velikonoce bez sladkého mlsání? Tyto domácí čokoládové vajíčka s kokosem a malinami jsou skvělou alternativou k tradičnímu cukroví. Jsou jednoduché na přípravu, neobsahují mouku ani rafinovaný cukr a můžete si je přizpůsobit podle chuti. Kombinace šťavnatých malin, voňavého kokosu a kvalitní čokolády Chocolat Madagascar vytváří dokonalou harmonii chutí, která potěší malé i velké.
Tento velikonoční recept je skvělou volbou pro ty, kdo hledají zdravé velikonoční cukroví bez zbytečných přísad. Můžete si vybrat mezi tmavou nebo bílou čokoládou, experimentovat s ovocem nebo vajíčka ozdobit ořechy či lyofilizovaným ovocem. Díky rychlé přípravě a jednoduchému složení jsou ideální i pro pečení s dětmi.
Objevte kouzlo zdravých velikonočních dobrot a vychutnejte si sladkost plnou přírodních chutí. Tyto jednoduché velikonoční sladkosti budou ozdobou každé sváteční tabule!
Velikonoční čokoládová vajíčka - recept
Tyto velikonoční čokoládové vajíčka s malinami a kokosem jsou skvělou alternativou k tradičním sladkostem. Příprava je jednoduchá a zábavná, takže se do ní mohou zapojit i děti – tvarování vajíček a máčení v čokoládě je bude bavit.
Suroviny
- 1 lžíce mražených (nebo čerstvých) malin
- 1 lžíce strouhaného kokosu Ceylon Kokonati
- 1 lžíce medu
- tmavá nebo bílá čokoláda Chocolat Madagascar
Postup
- Kokos, maliny, med dáme do mixéru a rozmixujeme.
- Směs musí lepit.
- Pro docílení požadované konzistence možná budete dosypávat kokos (hlavně u čerstvých malin, které pustí hodně šťávy).
- Vytvarujeme do tvaru vajíček/kuliček.
- Ve vodní lázni si roztopte čokoládu a v ní vytvořená vajíčka obalte.
- Dejte do lednice alespoň na jednu hodinu.
Co vás může zajímat při tvorbě kokosek
Můžeme vyměnit maliny za jiné ovoce?
Skvěle fungují například jahody, borůvky nebo mango. Jen u šťavnatějšího ovoce budete možná muset přidat více kokosu, aby směs dobře držela pohromadě.
Můžeme vyměnit med za jiné sladidlo?
Ano, místo medu můžete použít javorový sirup, agávový sirup nebo datlovou pastu. Každé sladidlo však ovlivní chuť výsledných vajíček.
Jak docílím správné konzistence směsi?
Směs by měla být dostatečně lepivá, aby se dala snadno tvarovat. Pokud je příliš řídká, přidejte více kokosu. Pokud je naopak příliš suchá, přidejte kapku medu nebo pár kapek citronové šťávy.
Jakou čokoládu je nejlepší použít?
Doporučujeme Chocolat Madagascar, která má výjimečnou chuť a neobsahuje zbytečné přísady. Můžete si vybrat mezi tmavou a bílou variantou podle vaší preference.
Mohu vajíčka obalit ještě jinak než v čokoládě?
Vyzkoušejte obalení v drcených oříšcích, lyofilizovaném ovoci nebo v kokosu pro extra křupavý efekt.
Budeme moc rádi, když tento recept vyzkoušíte a označíte nás (@pravebio.cz nebo pomocí #velikonocespravebio) na sociálních sítích.
Dle nařízení EU nelze z blogu odkazovat na webové stránky s propagovaným produktem. Produkty ale pochopitelně najdete na našem webu Pravé Bio.