Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

Co dělat, když vás skolí podzimní nachlazení?

 

Podzim je překrásné období – stromy se zbarví celou paletou barev, slunečné počasí vybízí k procházkám, ale i takové toulání se přírodou, když padá mlha, má své kouzlo. Venku vidíme rodiny pouštět draky či sbírat kaštany, před zimou se konají ještě poslední venkovní události… Ruku v ruce s tímto ročním obdobím se ale spousta z nás potýká s nachlazením – návrat dětí do školek a škol je v tomto ohledu velkou zkouškou. V tomto článku bychom vám rádi představili pár tipů a rad, co dělat, aby se vám nachlazení vyhnulo, a pokud ne, jak si pomoci, abyste se cítili co nejdříve zase fit.

nachlazeni_clanek_optimized

 

Podzimní počasí je nevyzpytatelné – sluníčko může kdykoliv vykouknout, pak je nám horko a odhazujeme bundy, do kterých se po létě tak neradi halíme, nebo se naopak sluníčko neukáže a na obloze vládnou mraky, déšť, ke kterému se často přidá i studený vítr. Toto střídání počasí je pro naše tělo náročný test, který ne vždy naše imunita zvládne ustát. Navíc se v tomto období vrací děti do škol a školek, spousta lidí vymění chůzi v nevlídném počasí za městskou dopravu, dochází tedy ke shromažďování většího počtu lidí v jedněch prostorech. To potom umožňuje virům se rychle a snadno šířit.

 

Udržujte správnou hladinu vitaminu D

Vitamin_D

Pokud chceme v tomto období naši imunitu co nejvíce podpořit, měli bychom na tom začít pracovat již během srpna. Dostatek pohybu na sluníčku, ze kterého naše tělo čerpá vitamin D, je základ, co našemu tělu můžeme dopřát. Proč je právě vitamin D tak důležitý? O vitaminu D jsme již psali v tomto článku, zde jen znovu shrneme, že nese podíl na zlepšování imunitních reakcí a celkově aktivuje imunitní systém. Vitamin D totiž podporuje aktivitu bílých krvinek, které potom bojují proti infekcím. [1] Je dobré tedy si nechat v laboratoři zjistit hladinu vitaminu D, pokud ho nemáte dostatek, je určitě na řadě suplementace.

Vitamin D v současné době můžete tělu dodávat v různých formách, v různých sílách. Existují kapsle, kapky, spreje či tekuté formy (např. lipozomální forma).

Dejte jen pozor na doplňky stravy, které jsou vhodné pro děti – na trhu jsou k dostání i produkty, které můžete suplementovat už dětem od novorozeneckého věku, ale musí být pro ně speciálně určen. Čtěte proto pečlivě příbalové informace či popisky. Děti do jednoho roku totiž nemají být vystavovány sluníčku a z potravy potřebnou dávku spíše nezískají. Obecná doporučení se tedy kloní k tomu, aby děti ve věku 7–11 měsíců užívaly 10 µg/denně (400 IU/den). Nejvhodnějšími produkty jsou kapky nebo sprej, které takovýmto malým dětem můžete nejlépe dávkovat. [2]

Pro dospělé se doporučená denní dávka vitaminu D odvíjí od mnoha okolností. Evropské doporučení (EFSA) doporučuje pro dospělé dávku 15 µg/den (600 IU/den), v zimním období, kdy je méně slunečního svitu, se někdy udává příjem 25 µg/den (1000 IU/den). [2]

 

Dbejte na řádnou hygienu

DesinfekceTento bod se bude mnoha lidem zdát možná úsměvný, ale věřte, že lidí, kteří nejsou zvyklí si po příchodu zvenku mýt ruce, je stále velké množství. V tomto období, kdy ve všech vnitřních prostorách zvýšený počet lidí, stejně jako ve veřejné dopravě, je velmi důležité tento krok neopomínat.

Perfektním společníkem jsou pak i desinfekce do kabelky či batůžků, které vám pomohou účinně zlikvidovat viry a bakterie. Na našem e-shopu naleznete účinné pomocníky, které jsou však zároveň šetrné k vašemu zdraví a k životnímu prostředí. A nemusíte se bát jimi vybavit i vaše děti.

V dnešní době můžeme použít i speciální přípravky pro desinfekci vzduchu v místnostech, ve kterých se nacházíme. Je to perfektní produkt např. pro kanceláře, abychom eliminovali riziko nakažení.

 

 

Čím si pomoci, pokud jsme nachlazení?

A pokud už jste se nachladili nebo jste někde chytili nějaký bacil, nabízíme pár produktů, které by vám mohli pomoci. Ale nepodceňujte žádné příznaky, pokud se necítíte dobře, máte horečku, špatně se vám dýchá nebo při jiných obtížích a vašich pochybnostech, vyhledejte neprodleně lékaře a vše s ním konzultujte.

Masti pro nejmenší od Medarka

Medarek_nachlazeníObzvláště na malé děti se specializuje český výrobce Medarek – jedná se o rodinný podnik, který vznikl, jak už to často bývá, láskou matky ke svému dítěti. Po narození prvního dítěte se totiž objevily u miminka kožní problémy, které mamince nedaly spát, a tak vznikl první produkt – zinková mast. [3] Tato firma vyrábí své produkty v bio kvalitě, s důrazem na čistotu a bezpečnost složek.

Medarek nabízí tři varianty tymiánové masti podle věku dítěteKuřátko pro děti od 3 měsíců do 3 let, Zajíček od 3 let do 12 let a pro děti od 12 let je určen Medvěd. Všechny tři jsou účinným pomocníkem při nachlazení, pomáhají při dýchacích obtížích a podporují správnou funkci imunitního systému. Obsahují bio černý kmínový olej, který je známý už v čínské medicíně pro svoje pozitivní účinky na imunitní systém a antibakteriální vlastnosti. Dále obsahují tymián, který je opět nepostradatelným pomocníkem při boji s nachlazením.

Dalším pomocníkem od Medarka je Kmíňáček, bio olej z černuchy seté alias černého kmínu. Vše je v bezpečné dávce smícháno s bio mandlovým olejem tak, aby byla podpořena imunita v boji proti respiračním obtížím.

 

Silné zbraně od NAHS

Pokud hledáte opravdu silné zbraně v boji proti nachlazení a virům, pomoc najdete u produktů od firmy North American Herb & Spice.

NAHS_SinuOregaNaprostým bestsellerem je SinuOrega – přírodní sprej do nosu. Obsahuje čistou purifikovanou vodu s mořskou solí a esenciální oleje – oreganol P73, šalvěj, bobkový list a hřebíček. Jeho nespornou výhodou je to, že není návykový (spousta nosních sprejů z lékárny může být návyková, buďte k tomu pozorní). Při rýmě se tento produkt osvědčil už mnoha lidem. Pozor však na jeho sílu, jedná se o čistou, mocnou sílu bylinek, proto pro spoustu lidí může být tento sprej nepohodlný. Nicméně jedná se o chvilkovou záležitost, kdy člověk může cítit nepříjemné pálení v nose.

NAHS_OregaCinnNAHS nabízí i Orega-Cinn – sprej do krku. Tento sprej spojuje sílu divokého oregana P73, rozmarýnu a arónie. Je vhodný jak pro děti, tak pro dospělé.

 

„Před heřmánkem smekni a před bezem klekni.“, praví lidové moudro. V NAHS jsou si vědomi, jaké skvělé účinky má černý bez, a proto nabízí hned několik produktů:

Snímek obrazovky 2024-10-20 181433

  • Elderberry – Kapky z černého bezu: jedná se o 100 % raw extrakt z černého bezu, který je zdrojem účinných antioxidantů. Mohou ho užívat i děti už od jednoho roku.
  • Elderol – Kapky z černého bezu: i zde je využita síla černého bezu, doplněná o ostružiny a skořici. I tento přípravek mohou používat děti od 1 roku.
  • Elder-C – Kapsle z černého bezu: zde jsou využity jak bobule, tak květy černého bezu a vše je podpořeno sílou divokého oregana, ovocem camu camu, sušeného kmínu, skořice a šalvěje.

 

Na podporu imunity můžete využít hned několik různých produktů:

NAHS_Resp-Immune

  • Resp-Immune – je mycelizovaná směs divokých bylin, jalovce a raw medu, která pomůže i s podporou průdušek.
  • OregaResp – je nejsilnější z bylinných olejových formulací od NAHS. Tento produkt tedy zvládne nakopnout imunitu i v těch nejnáročnějších obdobích.
  • OregaMax – je zformulován podle původní turecké receptury tak, aby podporoval správnou funkci imunitního systému po celý rok.
  • OregaResp 4v1 – je formulovaný tak, aby pomohl již při nachlazení a nemoci.
  • Pine Power – tekutý koncentrát, který v sobě snoubí severoamerické a kanadské bílé i červené borové a smrkové jehličí. Jehličí se využívá mimo jiné při kašli a při bolestech v krku.

 

NAHS má v nabídce ještě i pár speciálních produktů:

  • Snímek obrazovky 2024-10-20 223721OregaShield – multifunkční balzám, který v období viróz využijete při bolestech hlavy, která se může dostavovat kvůli ucpaným dutinám, a pomáhá povolit ucpaný nos, pokud si ho lehce namažete po nos. Mimo toto období ho využijete na namožené svaly a klouby, pomáhá i rychleji hojit modřiny.
  • ChagaBlack – směs medicinální houby rezavce šikmého (= chaga), březové kůry a práškem z šípkových plodů. Vychutnejte si takovýto nápoj pěkně večer v pohodlí vašeho domova, zahřeje vaše tělo i mysl a mimo jiné podpoří i správné fungování imunitního systému.
  • Snímek obrazovky 2024-10-20 224110GingaMax tea – tato směs zase využívá účinků divoce rostoucího cejlonského zázvoru, mletého fenyklového semínka a prášku z kořene Yacon. Zázvorový čaj si jistě mnoho lidí v období chřipek připravuje doma, ale tato směs je perfektně vyladěná do každého detailu.
  • Golden Latte – pokud jste fajnšmekři přes různé nápoje, nemělo by vás Golden Latte alias zlaté mléko minout. Jedná se o perfektní prohřívací nápoj, který opět pomůže vašemu tělu se bránit pro různým neduhům.
  • Chag-o-Charge tea – směs adaptogenní houby rezavce šikmého (= chaga), kořene macy a bílé březové kůry. Tento nápoj vám dodá spoustu síly a energie a opět se postará o to, aby imunitní systém dostal podporu, jakou při nachlazení potřebuje.

 

Efektivní bylinné tinktury od Botanicals4Life

Snímek obrazovky 2024-10-20 180719

Velmi oblíbené a velmi účinné jsou přírodní tinktury od Botanicals4Life. Jejich přednost je ta, že jsou bez alkoholu a bez cukru, mohou je tedy užívat i děti či starší osoby.

V nabídce najdete několik druhů, které jsou i cenově dostupné a velmi výhodné. Všechny jsou postavené na síle třapatky nachové (= echinacey). Poté je každá tinktura doplněna o jiné bylinky tak, aby každá cílila na trochu jinou podporu. To z nich činí opravdu účinné pomocníky.

  • Echinacea a acerola (divoká třešeň)
  • Echinacea a olivové listy
  • Echinacea, lékořice a tymián
  • Echinacea a černý bez
  • Echinacea, černý bez a olivové listy

 

Dle nařízení EU nelze z blogu odkazovat na webové stránky s propagovaným produktem. Produkty ale pochopitelně najdete na našem webu Pravé Bio.

 

Použité zdroje:

[1] Význam vitamínu D pro imunitu

[2] Vitamin D – účinky, dávkování a následky jeho nedostatku

[3] Medarek – O nás