Kokosový džem - Woodapple tzv. opičí ovoce s vysokým obsahem vitamínu C - 150 g
Sladkokyselý džem z exotického ovoce slazený pouze kokosovým nektarem. Představuje skvělou alternativu ke konvenčním džemům s rafinovaným bílým cukrem. Džem můžete použít do slaných i sladkých pokrmů anebo jako asijskou marinádu podobnou tamarindu - maso, ryby, zelenina i tofu ho milují.
Woodapple kokosový džem od Ceylon Kokonati má příjemnou sladkokyselou citrusovou chuť podobnou tamarindu. Představuje skvělou alternativu ke konvenčním džemům s rafinovaným bílým cukrem. Tento džem můžete použít do slaných i sladkých pokrmů. Je skvělý jako chutney, omáčka i marináda.
Můžete si ho namazat na pečivo nebo použít jako dip k pečenému masu a zelenině. Skvělý jako náplň do sladkého pečiva, jako topping na zmrzlinu nebo na jogurt. Můžete ho také použít jako grilovací omáčku nebo jako omáčku na pizzu nomato. Výborně chutná rozmixovaný s kokosovým mlékem a pár kostkami ledu jako osvěžující koktejl.
Co je to ovoce Woodapple?
Toto ovoce, s botanickým názvem Limonia acidissima, známé také jako bael, sloní nebo opičí ovoce, získalo svůj název “woodapple” v překladu “dřevěné jablko” díky svojí tvrdé skořápce, ve které se skrývá nahnědlá dužina s malými bílými semínky. Woodapple lze konzumovat syrové, ale nejčastěji se z něj připravuje právě džem nebo různé nápoje.
Benefity tzv. opičího ovoce
- vysoký obsah živin, vitamínů (zejména vitamín C), minerálů (vápník, fosfor, železo) tříslovin a bílkovin.
- napomáhá normálnímu zažívání.
- podporuje detoxikační procesy ledvin a jater.
Kokosový nektar, který se k oslazení džemu používá, se sklízí pomocí tradiční ruční metody - sběrači vyšplhají na vrchol kokosové palmy, kde na květ připevní hliněný květináč, do kterého se nektar sbírá. Nektar se sbírá každých 12 hodin tak, aby zůstal maximálně čerstvý. Potom se na mírném ohni nechá zredukovat. Plody woodapple sbírají místní buď přímo na svých zahradách nebo v pralese.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Přečtěte si více k tématu
Vylepšete své cvičení správnými a účinnými doplňky
Bezlepková dieta nejen pro celiaky?
Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?
Vegetariánská a veganská strava
Doplňkové parametry
Kategorie: | Džemy, marmelády, sirupy |
---|---|
Vhodné pro: | Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bez lepku-Soy Free-Low Carb |
Země původu: | Srí Lanka |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Proč koupit: | |
Položka byla vyprodána… |
Kokosový džem bez cukru s exotickým ovocem Woodapple 🥥
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…