Raw cejlonská sušená papája nesířená, bez konzervantů, cukru a plné vitamínů - 100 g
Sušená, nesířená raw papája bez přidaného cukru je skvělá jako zdravá sladká svačinka nebo jako drobné pohoštění pro nečekanou návštěvu. V kuchyni s ní pak můžete dál kouzlit a experimentovat.
Proč koupit
Bio sušená papája od Ceylon Kokonati funguje jako přirozeně sladká zdravá svačinka. Můžete ji nakrájet nadrobno a posypat si s ní ranní kaši nebo kousky použít na pečení.
Vykouzlete z ní raw energetické kuličky nebo tyčinky, vylouhujte si z ní ovocný čaj, přimíchejte do smoothie nebo do koktejlů. Sušenou papáju můžete také použít při druhotné fermentaci při přípravě domácí kombuchy. Pro rehydrataci/změknutí namočte papáju na 15-20 minut.
Nálev, ve kterém jste ji namáčeli, můžete vypít jako klasický ovocný čaj.
Tato sušená papája neobsahuje žádné přidané látky, není proslazovaná ani sířená. Pouze nakrájená a usušená papája v raw kvalitě s dokonalou chutí. To je vše a víc není potřeba.
Přečtěte si více k tématu
- Co je to raw strava?
- Oslaďte si život přírodně
- Co si s sebou sbalit na túru?
- Bezlepková dieta nejen pro celiaky?
- Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?
Benefity ovoce papája
- skvělý zdroj vlákniny, antioxidantů, vitamínů a minerálů.
- obsahuje zejména antioxidanty zvané karotenoidy a lykopen a to ve velmi dobré biologické dostupnosti.
- kombinace lykopenu a dále obsaženého vitamínu C funguje skvěle jako prevence tvorby předčasných vrásek.
- obsahuje enzym bromelain, který přispívá ke zmírnění zácpy a nadýmání.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené nesířené ovoce |
---|---|
Vhodné pro: | Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Země původu: | Srí Lanka |
Proč koupit: | Jediná ingredience, balena u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan. |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…