Sušená kokosová smetana - 76% pro vaření, pečení, do kávy - přímo od zdroje
Sušená kokosová smetana s bio složením ze dvou složek je skvělou instantní alternativou ke klasické smetaně. Její sušená podoba je obrovskou výhodou pro cestování a běžné použití v kuchyni.
Bio sušená kokosová smetana od Ceylon Kokonati je vyrobena z čerstvě nastrouhané dužiny zralých kokosových ořechů. Najemno nastrouhaný kokos se následně rozmixuje s filtrovanou horkou vodou a přecedí se. Následně se smíchá s bio dextrózou z rýžové mouky a usuší se na prášek.
Kokosovou smetanu v prášku můžete používat jako praktickou a skladnou bezmléčnou alternativu. Je skvělá nejen pro alergiky na laktózu či vegany, ale také pro všechny, kdo chtějí odlehčit svůj jídelníček nebo zaexperimentovat v kuchyni.
Sušená kokosová smetana se výborně skladuje a je skvělá i na cesty, výlety či túry, protože je oproti kokosové smetaně v plechovkách velice lehká.
Tipy jak sušenou smetanu využít ve vaší kuchyni
- Jednoduše ji rozmícháte v teplé nebo horké vodě na požadovanou konzistenci a můžete používat jako klasickou smetanu na vaření, pečení apod. Poměr míchání je 1 až 6 polévkových lžic (15 g) sušené kokosové smetany na každých 6 polévkových lžic (72 ml) teplé vody. Poměr můžete jednoduše přidáním více vody upravit tak, aby vyhovoval požadované hustotě a umíchat si odlehčenou kokosovou smetanu, nebo přidat méně vody pro hustší variantu.
- Sušenou kokosovou smetanu můžete přidat do smoothies, “bulletproof” kávy, horké čokolády nebo černého čaje.
- Dodá exotickou chuť omáčkám, kari či polévkám.
- Skvěle se hodí do ranních kaší či na zalití cereálií.
- Můžete ji přimíchat do teplých i studených nápojů.
- Nebo z ní vyšlehat krémovou zmrzlinu.
Používáte kokosové mléko či smetanu pouze v menších množstvích, například do kávy, a celou plechovku málokdy spotřebujete? Sušená alternativa je to pravé pro vás.
Smetana má lahodnou kokosovou chuť i vůni. V závislosti na sklizni a sezóně se každá šarže může lišit barvou a do menší míry i chutí, protože se jedná o přírodní produkt bez obsahu jakýchkoliv syntetických látek, rafinace, přísad nebo konzervantů.
Kokosy mají vysoký obsah vlákniny, takže pokud s konzumací této bezmléčné alternativy teprve začínáte, je lepší její příjem zvyšovat postupně, aby si na ni střeva pomalu zvykla a přizpůsobila se.
Výhody kokosového mléka
- Přirozeně bohaté na nasycené tuky, zejména mastné kyseliny s krátkým a středně dlouhým řetězcem (MCT). MCT obvykle tělo neukládá jako tuky. Místo toho je metabolizuje na okamžitou energii. Téměř čtvrtina porce kokosového mléka je tvořena MCT, především kyselinu laurovou.
- Kyselina laurová je důležitá pro normální činnost imunitního systému, vývoj mozku a normální stav kostí. Kromě mateřského mléka jsou kokosy nejbohatším zdrojem této kyseliny.
- Kokosové palmy rostou v bohaté sopečné půdě, což přispívá k vysokému obsahu minerálních látek, zejména železa, v kokosech. Z doporučené denní dávky kokosového mléka tak může vaše tělo vstřebat až 22 % DDD železa.
- Kromě MCT a minerálních látek obsahuje také antioxidační látky, které pomáhají chránit tělesné buňky před poškozením volnými radikály.
- Kokosové mléko podporuje normální činnost střev, působí příznivě při žaludečních vředech i refluxu žaludeční kyseliny.
- Má relaxační účinek - pomáhá uvolnit svaly i nervy.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Přečtěte si více k tématu
7 vědecky podložených výhod kokosového MCT oleje
Vegetariánská a veganská strava
Co je to single origin nebo-li "jediný původ"?
Toto tvrzení znamená, že surovina pochází z jedné zeměpisné oblasti (na rozdíl surovin odebraných z více zemí světa a následně smíchané dohromady = běžná praxe levných produktů od tzv. privátních značek).
Skutečnost, že suroviny/ výrobky Ceylon Kokonati jsou "single origin" pouze ze Srí Lanky, znamená, že chuťové pohárky spotřebitele mají konzistentnější zážitek, a to od šarže k šarži. Je téměř nemožné dosáhnout absolutně konzistentní chuti, aniž by se ztratila přirozená chuť suroviny. A to zejména v případě, kdy se surovina pro výrobu jednoho výrobku odebírá z různých míst a v různé kvalitě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kokosové mléko a smetana |
---|---|
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Země původu: | Srí Lanka |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Přírodní složení, balené u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…