Cejlonský muškátový oříšek - mletý čerstvý - sbíraný a sušený v době sklizně - 30 g
Muškátový oříšek je hřejivé aromatické koření, které patřičně zdůrazní chuť slaných i sladkých pokrmů. Je sbírán čerstvý přímo v době sklizně a proto je jeho chuť zcela unikátní a nesrovnatelná s kořením z běžného obchodu.
Raw cejlonský muškátový oříšek (Myristica fragrans) značky Ceylon Kokonati má hřejivou aromatickou chuť. Skvěle se hodí pro zvýraznění chuti slaných i sladkých pokrmů. Můžete ho smíchat s kokosovým cukrem a skořicí či vanilkou, a máte sladkou a voňavou posypku na pečivo, ovoce, vafle, palačinky, cereálie, jogurt nebo třeba zmrzlinu. Můžete ho přidat do smoothies i koktejlů. Skvěle chutná i v ovesných kaších.
Ve slaných pokrmech nejlépe vynikne v těch na bázi masa, jako jsou vepřové kotlety či jehněčí kari. Doporučujeme jej zkombinovat například s mořskou solí Real Salt™, kde je na výběr cibulová, česneková nebo bylinková příchuť - společně krásně zvýrazní chuť Vašeho pokrmu. Výborně se hodí i ke škrobové zelenině, jako jsou sladké brambory nebo máslová dýně. Můžete ho přidat i do teplých nebo studených nápojů, včetně jablečného moštu, horké čokolády, chai latté nebo kurkumového latté. Výborně chuťově ladí i s dalšími typy hřejivého koření, jako je kardamom, skořice a hřebíček.
Muškátový ořech je semeno plodu muškátovníku pravého, což je tropický stálezelený strom, který přirozeně roste cejlonských zahradách už od počátku 15. století. Jeho vonná jádra jsou pak ručně sbírána, přirozeně sušena na slunci a mleta na jemný aromatický prášek. V závislosti na sklizni a sezóně se každá šarže muškátového oříšku může lišit barvou a do menší míry i chutí, protože se jedná o přírodní produkt bez obsahu jakýchkoliv syntetických látek, rafinace, přísad nebo konzervantů.
Benefity muškátového oříšku:
- bohatý na antioxidanty.
- má antibakteriální a protizánětlivé účinky.
- v ajurvédě se používá pro normalizaci hladiny cholesterolu.
- působí jako mírné afrodiziakum a přispívá ke stabilizace nálady.
- podporuje normální funkci slinivky a přispívá k normální hladině cukru v krvi.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Přečtěte si více k tématu
Jak připravit tu nejlepší grilovací párty
Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu
Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření, bylinky a sůl |
---|---|
Vhodné pro: | Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Země původu: | Srí Lanka |
Proč koupit: | Jediná ingredience, balena u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…