Kokosový dezert ala crème brûlée skvělý snack, dezertík, přísada do jogurtu, kaše, granoly - 150 g
Dekadentní dezert, který chutná jako kokosové crème brûlée. S jemně křupavou texturou a neskutečně lahodnou chutí. Skvělý jako sladká pomazánka na pečivo, jako náplň a krém na pečení do dezertů.
Kokosový džem od Ceylon Kokonati chutná jako dekadentní dezert crème brûlée. Ovšem jako jeho zdravější a odlehčenější verze. Obsahuje pouze dvě vysoce kvalitní suroviny - sušenou kokosovou dužinu ze zralých, 45 dní starých, kokosů (56%) a kokosový nektar (44%), který dodává přirozeně sladkou chuť.
Skvělý jako sladká pomazánka na pečivo, jako náplň a krém na pečení do dezertů, nechejte lžíci rozpustit v ranní kaši nebo si tuhle dobrotu s karamelovou chutí vychutnejte jen tak samotnou na lžičce.
Benefity kokosu:
- kokosové palmy rostou v bohaté sopečné půdě, což přispívá k vysokému obsahu minerálních látek, zejména železa, v kokosech. Z doporučené denní dávky kokosového mléka tak může vaše tělo vstřebat až 22 % DDD železa.
- kromě MCT a minerálních látek obsahuje také antioxidační látky, které pomáhají chránit tělesné buňky před poškozením volnými radikály.
Farmář, který stojí za sušením kokosů
Konkrétní producent kokosů, který se podílí na výrobě tohoto neuvěřitelného dezertu je se věnuje tomuto oboru už po tři generace. Disponuje tedy více než stoletými zkušenostmi, které se v jeho rodině předávají z generace na generaci.
Jeho specializace je zejména sušení kokosu bez použití intenzivního tepla, díky čemuž se zachová nejen co nejvyšší obsah účinných látek, ale i intenzivní chuť a vůně.
Nektar, který se k oslazení džemu používá, se sklízí pomocí tradiční ruční metody - sběrači vyšplhají na vrchol kokosové palmy, kde na květ připevní hliněný květináč, do kterého se nektar sbírá.
Nektar se sbírá každých 12 hodin tak, aby zůstal maximálně čerstvý. Potom se na mírném ohni nechá zredukovat.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Vhodné pro: | Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bez lepku-Soy Free-Low Carb |
Země původu: | Srí Lanka |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Proč koupit: | Wholefood ingredience, balena u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free a vegan. |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…