Bio Kokosové mléko - 74% dužiny 100% přírodní, bez éček, původ: Srí Lanka, přímo od zdroje
Kokosová smetana funguje jako rostlinná alternativa té klasické. Je vhodná nejen pro alergiky na laktózu a vegany, ale pro všechny, kdo chtějí svůj jídelníček trochu odlehčit a zaexperimentovat v kuchyni.
Proč koupit
Bio kokosová smetana od Ceylon Kokonati je vyrobena z čerstvě nastrouhané kokosové dužiny. Jemně nastrouhaný kokos se rozmixuje s filtrovanou horkou vodou a následně se přecedí, aby se extrahoval obsah smetany.
Tato kokosová smetana nemá zářivě bílou barvu. Když se smetana usadí, může se v některých plechovkách přirozeně objevit trochu nahnědlé tekutiny, která pochází ze skořápky kokosu.
To jen dokazuje, že je produkt 100% přírodní a není standardizován chemickými procesy. Konvenčně prodávané sněhobílé kokosové smetany, mohou být ošetřeny bělícími přísadami.
V závislosti na sklizni a sezóně se každá šarže může lišit barvou a do menší míry i chutí, protože se jedná o přírodní produkt bez obsahu jakýchkoliv syntetických látek, rafinace, přísad nebo konzervantů.
Využití v kuchyni
Kokosové mléko je skvělé i na pečení, do různých dezertů, jako třeba krém do řezů apod. Můžete ho přimíchat i do horké čokolády, čaje nebo kávy. Také se dá využít jako bezmléčná alternativa, která dodá bohatou chuť omáčkám, dušeným pokrmům i kari.
Skvěle se hodí k většině snídaňovým cereálií, teplých i studených nápojů, smoothies a můžete ji dokonce zmrazit a našlehat do lehké krémové zmrzliny.
Kokosy mají vysoký obsah vlákniny, takže pokud s konzumací této bezmléčné alternativy teprve začínáte, je lepší její příjem zvyšovat postupně, aby si na ni střeva pomalu zvykla a přizpůsobila se.
Benefity kokosového mléka
- přirozeně bohaté na nasycené tuky, zejména mastné kyseliny s krátkým a středně dlouhým řetězcem (MCT). MCT obvykle tělo neukládá jako tuky. Místo toho je metabolizuje na okamžitou energii. Téměř čtvrtina porce kokosového mléka je tvořena MCT, především kyselinu laurovou.
- kyselina laurová je důležitá pro normální činnost imunitního systému, vývoj mozku a normální stav kostí. Kromě mateřského mléka jsou kokosy nejbohatším zdrojem této kyseliny.
- kokosové palmy rostou v bohaté sopečné půdě, což přispívá k vysokému obsahu minerálních látek, zejména železa, v kokosech. Z doporučené denní dávky kokosového mléka tak může vaše tělo vstřebat až 22 % DDD železa.
- kromě MCT a minerálních látek obsahuje také antioxidační látky, které pomáhají chránit tělesné buňky před poškozením volnými radikály.
- kokosové mléko normální činnost střev, působí příznivě při žaludečních vředech i refluxu žaludeční kyseliny.
- má relaxační účinek - pomáhá uvolnit svaly i nervy.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Přečtěte si více k tématu
Jak předejít vánočnímu přejídání nebo jak zmírnit jeho následky
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kokosové mléko a smetana |
---|---|
Proč koupit: | Jednoduché přírodní složení, balené u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan. |
Vhodné pro: | Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Země původu: | Srí Lanka |
Kontrolní subjekt: | CZ-BIO-001 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…