Cejlonský divoký černý pepř - mletý čerstvý - sbíraný a sušený v době sklizně - 30 g
Černý pepř patří mezi základní koření, které by nemělo chybět v žádné kuchyni. Vyzkoušejte plnou a výraznou chuť tohoto cejlonského pepře.
Raw mletý cejlonský heirloom divoký černý pepř značky Ceylon Kokonati se silnou, bohatou chutí, vůní a jedinečně vysokým obsahem piperinu. Ručně sbírané bobule pepře, následně přirozeně sušené na slunci a najemno umleté.
Černý pepř dodává sytou barvu, teplou, zemitou a robustní chuť každému pokrmu - polévce, dušenému masu nebo kari. Skvěle se hodí do kari omáček od Ceylon Kokonati, kde máme na výběr zelené kari, červené kari nebo kurkuma kari. Dodá také pikantní štiplavý nádech zelenině, rybám i drůbežímu masu. Chuťově skvěle ladí s jiným kořením, včetně kurkumy, kardamomu, kmínu, česneku nebo citronové kůry. Špetku pepře můžete přidat i do bylinkového nebo černého čaje.
V závislosti na sklizni a sezóně se každá šarže cejlonského pepře může lišit barvou a do menší míry i chutí, protože se jedná o přírodní produkt bez obsahu jakýchkoliv syntetických látek, rafinace, přísad nebo konzervantů.
Benefity černého cejlonského pepře:
- silná, bohatá chuť a vůně.
- vysoký obsah piperinu. Piperin podporuje vstřebávání živin z potravy.
- bohatý na antioxidanty, snižuje poškození volnými radikály.
- podporuje normální imunitní i zažívací funkci.
- podporuje normální citlivost na inzulín, přispívá k normalizaci hladiny cukru v krvi.
- přispívá ke zmírnění zánětů a otoků.
- v ajurvédě se používá při artritidě, kožních infekcích a jako podpůrný prostředek pro regulaci váhy.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Přečtěte si více k tématu
Jak připravit tu nejlepší grilovací párty
Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu
Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření, bylinky a sůl |
---|---|
Vhodné pro: | Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Země původu: | Srí Lanka |
Proč koupit: | Jediná ingredience, balena u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…