Raw cejlonské kakaové boby sušené v lahodné bílé dužině: tajná přísada kuchařů - 100 g
Kakaové boby sušené v lahodné nasládlé bílé dužině. Skvělé jako drobná svačinka na dodání energie i chutná posypka a dekorace ve studené i teplé kuchyni.
Raw kakaové boby od Ceylon Kokonati sušené přímo v dužině kakaového lusku, která jim dodává bílou barvu. Dužina krásně voní čokoládou, je jemně nasládlá a výborně tak koresponduje s hořkou zemitou chutí kakaových bobů.
Použití
- Kakaové boby můžete použít jako drobnou energetickou svačinku, můžete je nadrtit v hmoždíři nebo namlet na jemný kakaový prášek a posypat si s nimi granolu, jogurt, ovesnou kaši či smoothie bowl.
- Skvěle se hodí do energetických tyčinek nebo kuliček ze sušeného ovoce a ořechů. Výborně se doplňují také s chutí cejlonského sušeného ananasu.
- Z kakaových bobů si můžete také vylouhovat čaj, který bude krásně vonět i chutnat po čokoládě.
- Kousky kakaových bobů se výborně hodí do sušenek, muffinů nebo domácích ořechových másel.
- Zkuste s nimi zaexperimentovat i v kombinaci se slanými pokrmy a přihoďte pár nadrcených kakaových bobů do omáček nebo k masu.
- Posypte si dýňové, šafránové nebo rizoto z červené řepy zrníčky pomletých kakaových bobů. Je to tajná přísada top kuchařů.
Benefity raw kakaových bobů:
- vysoce bohaté na antioxidanty.
- raw kakao je skvělým zdrojem železa, hořčíku i vlákniny.
- pomáhá normalizovat citlivost na inzulín a přispívá tak k lepší regulaci hladiny cukru v krvi.
- pomáhá normalizovat glukózovou intoleranci a má protizánětlivý potenciál.
V závislosti na sklizni a sezóně se každá šarže cejlonského bobů může lišit barvou (od čokoládově hnědé po krásně fialovou) a do menší míry i chutí, protože se jedná o přírodní produkt bez obsahu jakýchkoliv syntetických látek, rafinace, přísad nebo konzervantů.
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti. Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí mouky tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky. Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Přečtěte si více k tématu
Bezlepková dieta nejen pro celiaky?
Co jíst v zimě, abychom zůstali zdraví?
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokolády a kakové boby |
---|---|
Vhodné pro: | Keto-Paleo-GMO Free-Vegan-Bezlepková dieta |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Země původu: | Srí Lanka |
Proč koupit: | Jediná ingredience, balena u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan. |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…