Betaglukany s vit. C a D - Protect+ multivitamínová bomba pro dobrou imunitu po celý rok - 60 tablet
Přírodní doplněk stravy na podporu imunitního systému. Obsahuje vegan vitamín D3 a C a je také obohacený o beta glukany. Balení vám vystačí na dva měsíce.
Protect+ od značky Zinzino je kompletně přírodní doplněk stravy, který podporuje normální funkce imunitního systému. Obsahuje vitamín C z tropické třešně aceroly a vitamín D3 z unikátního rostlinného zdroje, díky čemuž je vhodný i pro vegany.
Navíc je obohacený o 1-3 a 1-6 beta glukany, polysacharidy, jež mají významné imunomodelační schopnosti. Výborně se doplňují a působí synergicky s vitamínem C.
Nejlepších výsledků dosáhnete při každodenním užívání. Imunitní buňky se totiž obnovují po 1-2 dnech, a aby co nejefektivněji fungovaly, potřebují určitou přípravu (tzv. „priming“).
Hlavní přínosy
- Ultra účinná kombinace 1-3, 1-6 beta glukanů ze tří zdrojů. Všechny jsou získány z vysoce purifikovaných pekařských kvasinek
- Kombinace vitamínu C a vitamínu D3 podporuje váš imunitní systém a udržuje jej v tom nejlepším možném stavu.1 2
- Synergická směs zcela přírodních a čistě veganských ingrediencí, registrovaná u The Vegan Society.
- Obsahuje vitamíny C a D, které přispívají k normálnímu metabolismu zajišťujícímu tvorbu energie3 a k normálnímu fungování psychiky.4
- Obsahuje vitamín D, který hraje svou roli v procesu dělení buněk.5
- Obsahuje vitamín C, který přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem.6
- Dokonale přírodní složky.
ÚČINNÉ SLOŽKY
Vegan vitamín D3 (cholekalciferol)
- Pochází z výtažku ze speciálně pěstovaného organického lišejníku, který dokáže nashromáždit velká množství mikroživin, včetně vitamínu D3.
- Po extrakci je vitamín D3 smíchán s trochou kokosového oleje.
- Má vegan certifikát a neobsahuje GMO.
- Vitamín D3 je pro naše zdraví nejdůležitější a při dostatku slunečního světla jej produkuje kůže.
- V severních oblastech světa je během zimy expozice slunci omezená, což snižuje produkci vitamínu D3.
- Potravinové doplňky jsou klíčové v prevenci a léčbě nízké hladiny vitamínu D.
Vitamín C (z tropické třešně aceroly)
- Acerola obsahuje vysoké množství vitamínu C a dalších antioxidantů.
- Vitamín C je důležitý pro imunitní systém, hladinu energie, regeneraci a ochranu buněk před oxidačním stresem.
- Vyšší potřeba vitamínu C vzniká při stresu, znečištění, intenzivním cvičení a u kuřáků.
- Pomáhá tělu bojovat proti oxidačnímu stresu způsobenému znečištěním vzduchu, vystavením teplu, slunci nebo cestováním.
1-3, 1-6 beta glukany
- Standardizovaná forma beta glukanů získaná z pekařských kvasinek.
- Podporují efektivní činnost imunitních buněk.
- Přirozeně se vyskytují v pekařských kvasnicích, houbách šitake a některých obilovinách.
Naše dva imunitní systémy
Máme dva imunitní systémy: vrozený imunitní systém a adaptivní imunitní systém. Ve většině případů je vrozený imunitní systém důležitější při obraně proti infekcím. Sestává ze specializovaných buněk a enzymů, které jsou vždy přítomny a připraveny bojovat s mikroby v místě infekce ihned, jak se tato infekce objeví.
Adaptivní imunitní systém si umí zapamatovat specifické patogeny, takže může poskytovat dlouhodobou obranu a ochranu před opakujícími se infekcemi. Vitamín D je zcela zásadní pro aktivaci veškeré imunitní obrany našeho těla a bez dostatečného příjmu tohoto vitamínu je imunitní systém méně schopný bojovat proti infekcím v těle.
NUTRIČNÍ HODNOTY
Nutriční hodnota na kapsli: | Per capsule | %RV* |
---|---|---|
Směs 1-3, 1-6 beta glukanů z kvasinek (Saccharomyces cerevisiae) | 200 mg | |
Vitamín D3 (400% RV*) | 20 μg | 400% |
Vitamín C (25% RV*) | 20 mg | 25% |
*RV % doporučené hodnoty dle norem směrnice rady EU - 90/496/EEB
SLOŽENÍ
Objemové činidlo (předželatinovaný kukuřičný škrob), směs 1-3, 1-6 beta glukanů z kvasinek (Sacharomyces cerevisiae), obal kapsle (hydroxypropylmetylcelulóza), vitamín C z výtažku aceroly (Malpighia glabra), veganský vitamín D3 (cholekalciferol), protispékavá činidla (triglyceridy se středně dlouhým řetězcem (MCT) kokosový olej, koncentrát z rýžových otrub).
DÁVKOVÁNÍ
Doporučená denní dávka: Dospělí a děti nad 12 let: 1 tobolka denně. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Potravinové doplňky by neměly sloužit jako náhrada pestré a vyvážené stravy.
SKLADOVÁNÍ
V suchu při pokojové teplotě. Uchovávejte mimo dosah dětí.
ZDRAVOTNÍ TVRZENÍ O PŘÍPRAVKU PROTECT+ (EFSA)
- 1Vitamín D přispívá k normální funkci imunitního systému. Tvrzení smí být použito pouze u potravin, které jsou přinejmenším zdrojem vitamínu D podle vymezení v tvrzení ZDROJ vitamínu D na seznamu v příloze nařízení (ES) č. 1924/2006.
- 2Vitamín C přispívá k normální funkci imunitního systému. Tvrzení smí být použito pouze u potravin, které jsou přinejmenším zdrojem vitamínu C podle vymezení v tvrzení ZDROJ vitamínu C na seznamu v příloze nařízení (ES) č. 1924/2006.
- 3Vitamín C přispívá k normálnímu energetickému metabolismu. Tvrzení smí být použito pouze u potravin, které jsou přinejmenším zdrojem vitamínu C podle vymezení v tvrzení ZDROJ vitamínu C na seznamu v příloze nařízení (ES) č. 1924/2006.
- 4Vitamín C přispívá k normální psychické činnosti. Tvrzení smí být použito pouze u potravin, které jsou přinejmenším zdrojem vitamínu C podle vymezení v tvrzení ZDROJ vitamínu C a seznamu v příloze nařízení (ES) č. 1924/2006.
- 5Vitamín D se podílí na procesu dělení buněk. Tvrzení smí být použito pouze u potravin, které jsou přinejmenším zdrojem vitamínu D podle vymezení v tvrzení ZDROJ vitamínu D na seznamu v příloze nařízení (ES) č. 1924/2006.
- 6Vitamín C přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Tvrzení smí být použito pouze u potravin, které jsou přinejmenším zdrojem vitamínu C podle vymezení v tvrzení ZDROJ vitamínu C na seznamu v příloze nařízení (ES) č. 1924/2006.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vitamíny a antioxidanty |
---|---|
Země původu: | Norsko |
Výrobce: | Zinzino AB, Gothenburg, Sweden |
Vhodné pro: | Vegan-Vhodné pro kojící-Vhodné pro těhotné-Vhodné pro děti |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Zinzino je norská firma, která je na trhu už od roku 2005. V roce 2012 Zinzino koupilo 6% podíl v norské firmě BioActive Foods AS a získalo výhradní právo k prodeji jejích výrobků a konceptů. To byl začátek nové éry a společnost Zinzino se začala zaměřovat na péči o zdraví a tělo. Zrodil se koncept Zinzino Balance. V roce 2014 Zinzino získal 85% podíl v norské společnosti Faun Pharma AS s plně vybavenou, moderní výrobnou a cennými zkušenostmi s vývojem zdravotních přípravků, potravinových doplňků a kosmetiky. Šlo o zbrusu nové zařízení, kde začalo Zinzino zkoumat, vyvíjet a vyrábět nové produkty – efektivně a velmi kvalitně. Ve stejném roce Zinzino odkoupilo BioActive Foods a stalo se jediným vlastníkem se 100% podílem. Obchod umožnil lépe řídit rozvoj a růst konceptu Zinzino Balance.
Zinzino ve své třídě poskytuje nejlepší, nejmodernější a na míru vyráběné výživové doplňky a také produkty pro péči o pleť. Název značky vznikl během brainstormingu při zakládání firmy. Zakladatelům se líbilo, že slovo “Zinzino” zatím nenese žádný význam, takže mu ho může dodat samotná firma. Specializují se především na doplňky stravy s omega-3 (EPA a DHA) mastnými kyselinami. Vycházejí z poznatků nové vědecké disciplíny - farmakonutriční výživy, která na rozdíl od současného způsobu řešení zdravotních problémů pouze nepotlačuje příznaky, ale snaží se podpořit přirozené ochranné, obranné a regenerační procesy těla. Za jejich produkty stojí tým vědeckých odborníků a výsledky podložené testy. V tom je ostatně tato značka unikátní - před samotným užíváním doplňků si můžete udělat tzv. Balance test, díky kterému zjistíte, jaký máte v buňkách poměr omega-3 a omega-6.
Proč je vyvážený poměr omega-3 a omega-6 tak důležitý?
Omega-3 mastné kyseliny s dlouhým řetězcem je souhrnné označení pro skupinu polynenasycených mastných kyselin (EPA, DHA). Omega-3 mastné kyseliny si lidské tělo nedokáže vyrobit samo, a proto je musíme dodávat jako součást stravy. Doplnit esenciální omega 3 (EPA, DHA) do správného poměru - omega 6 : omega 3 (3:1), je však v dnešní době takřka nemožné kvůli nedostatečnému příjmu čerstvých tučných ryb a vzhledem ke stále se zvyšující konzumaci průmyslově zpracovaných potravin. Z toho důvodu se 95% Evropanů nepodaří dostat jen s pomocí stravy na poměr omega3 a omega6 3:1. Pro vyvážení této nerovnováhy je vhodné Omega 3 suplementovat.
Nerovnováha omega 6 a omega 3 ovlivňuje tělo i mysl. Jejich vyvážený poměr je důležitý pro řady tělesných procesů a funkcí. Od činnosti mozku přes funkci svalů, ochranu před oxidačním stresem a až po normální krevní tlak a spoustu dalšího. Omega 3 sice získáváme z ryb, ale bohužel ne z těch, které koupíte v obchodě. Ryby samotné získávají Omega 3 z konzumace mořských řas a většina ryb na trhu, například lososů, pochází z uzavřených farmových chovů, kde dostávají krmné směsi. Z toho důvodu tedy v těle žádné Omega 3 nemají.
Složení té nejvyšší kvality
Zinzino produkty jsou založené na směsi rybího oleje (z celých, nezpracovaných, především volně žijících krátkověkých druhů drobných ryb, jako jsou ančovičky a sardinky), bohatého na omega-3 mastné kyseliny (EPA a DHA) a extra panenského olivového oleje ze speciální španělské odrůdy Picual, jež je vysoce bohatá na polyfenoly a další prospěšné látky. Z jejich produktů si však vyberou i vegani - v nabídce najdete i BalanceOil+ z olivového oleje a mořských řas.
Průmysl, který vyrábí potravinové doplňky s Omega 3 chrání tyto mastné kyseliny umělým přidáním vitamínu E, jakožto konzervantu. Bylo však prokázáno, že vitamín E nezabraňuje dostatečně při vstřebávání oxidaci Omega 3 mastných kyselin, ale může se stát za určitých okolností pro-oxidantem, čímž se tyto doplňky stávají nefunkčními nebo dokonce můžou organismu škodit! Proto doporučujeme, aby si každý konzument potravinových doplňků Omega 3 ověřil jejich účinnost BalanceTestem. Pokud test prokáže nedostatek Omega 3 mastných kyselin v buněčných membránách, je na zvážení každého, zda má smysl takový nefunkční doplněk stravy konzumovat.
Kdo za Zinzino stojí?
Vývoj a produkci svých výrobků opírá Zinzino o znalosti a zkušenosti vědecké rady složené z největších odborníků v oblasti výživy a péče o zdraví.
Mezi tyto odborníky patří:
Dr. Paul Clayton - průkopník v oblasti působení farmakologických účinků potravin a rostlinných přísad na naše zdraví a fyzickou výkonnost. Má titul Ph.D. v oboru neurofarmakologie, který získal na Edinburské univerzitě. Působil jako předseda Fóra zdravé výživy při Královské společnosti pro medicínu a aktuálně pracuje v Ústavu pro výživu, mozek a chování na Oxfordské univerzitě. Tato instituce zkoumá vliv potravin, výživy a stravy v na funkci mozku a chování.
Dr. Angela M. Rizzo - profesorka biochemie na Milánské univerzitě. Odbornice na biochemii lipidů.
Mr. Ola Eide - zakladatel a spoluzakladatel řady společností, mimo jiné BioActive Foods AS. Několik let působil v různých mezinárodních představenstvech a pracoval jako Director of Innovation v Mills DA či R&D Director v norských mlékárnách Tine.