Belgický krém Dulce de Leche karamelová chuť, hladká textura - 125 g
Sladká, karamelová pochoutka z kokosové dužiny namísto tradičního mléka. Krém je slazen alternativním keto-friendly sladidlem thaumatinem. Neobsahuje cukr.
Dekadentní pomazánkový krém (ang. spread) od značky Incacao pro všechny milovníky karamelového sladkého mléka. Namísto kravského mléka byla použita kokosová dužina.
Klasické dulce de leche je pochoutka ze sladkého mléka (salko, kondenzované mléko), které se vaří, dokud nemá barvu a konzistenci karamelové omáčky nebo máslového krému.
Původ dulce de leche je sice nejasný, ale většina lidí jej odvozuje od Latinské Ameriky na počátku 19. století. Podle jedné historky ho objevila služebná argentinského politika Juana Manuela de Rosase v 19. století, když vařila mléko s cukrem, přičemž byla náhle odvolána a zapomněla na svůj hrnec.
- Tento produkt neobsahuje palmový olej
- Je schválen jako vhodný pro diabetiky
- Má jedinečnou strukturu "crémeux".
Použití
- Tento lahodný heboučký krém si můžete namazat na toasty, bagety, palačinky nebo vafle.
- U nás vyzkoušeno na teplé vánočce. Je to nebe v puse.
- Použijte ho jako dip na kousky hořké čokolády, preclíky.
- Nebo to můžete to udělat úplně jednoduše a použít ho jen jako dip na lžíci.
- Nejlépe je skladovat při teplotě 18 - 24 oC.
Složení
- rozpustná vláknina (polydextróza)
- sladidlo: erytritol
- kokosová dužina 14 %
- řepkový olej
- kakaové máslo 9,5 %
- ghí (přepuštěné máslo)
- vanilkové lusky
- emulgátor: GMO FREE lecitin (slunečnice)
- sladidlo: thaumatin (ovoce katemfe)
Výživové hodnoty (100 g)
- Energie: 367 kcal / 1537 kJ
- Tuky: 38,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 20,1 g - Sacharidy: 19,7 g
z toho cukry: 3,1 g
z toho polyoly: 16,6 g - Vláknina: 39,5 g
- Bílkoviny: 1,1 g
- Sůl: 0 g
Přínosy použitých surovin
1. PREBIOTICKÁ ROZPUSTNÁ VLÁKNINA POLYDEXTRÓZA: má nízkou kalorickou hodnot (asi 1 kcal/g). Používá se jako plnidlo a nahrazuje strukturu a texturu sacharózy (stolního cukru). Tato rozpustná vláknina má glykemický index (GI) 4 až 7.
Namísto klasických keto a low carb schválených vláknin, jako jsou:
-
rozpustná čekanková vláknina (známá jako inulin s GI 14, maximální spotřeba 60 g/den)
-
rozpustná kukuřičná vláknina (známá jako rezistentní maltodextrin s GI 25, maximální spotřeba 45 g/den)
-
rozpustná tapioková vláknina (známá jako isomalto-oligosacharid s GI 35, maximální spotřeba 30 g/den)
jsme raději zvolili tuto syntetickou prebiotickou vlákninu, polydextrózu, abychom mohli snižovat používání těchto koncentrovaných "přírodních" vláknin s výjimkou našich karamelových pomazánek. Přestali jsme používat marketingové triky typu "zcela přírodní...".
Med, obiloviny a banány (zralé banány mají GI 130!) jsou také "přírodní", stejně jako řepný a třtinový cukr, proto nadměrné používání "přírodních sladidel" způsobuje inzulinovou rezistenci a cukrovku.
- Omezujeme používání inulinu, rozpustné kukuřičné a tapiokové vlákniny, protože způsobují nadýmání a měkkou nebo řídkou stolici.
- Některé mají navíc vysoký GI, a denní příjem je tak omezený, a způsobuje tělu velkou zátěž.
Polydextróza má nejvyšší denní příjem 90 g, méně zatěžuje organismus a mnohem lépe zlepšuje střevní flóru a mikroby tím, že fermentací této prebiotické vlákniny vznikají 3 hlavní krátké mastné kyseliny (acetát, propionát a butyrát), které mohou ovlivňovat systémový metabolismus mastných kyselin prostřednictvím modulace exprese genů hostitele a poskytování substrátu pro buněčné katabolické a anabolické reakce.
2. ERYTHRITOL: jedná se o přírodní alkoholový cukr. Je zcela odlišný od ostatních alkoholových cukrů a je velmi bezpečný. Má pouhých 6% kalorií jako klasický cukr a dosahuje 70% sladkosti cukru.
Na rozdíl od klasického cukru však bezpečně prochází tělem nedotčený, s nulovou metabolizací, protože ho tělo nedokáže rozložit. Při konzumaci erythritolu nedochází k žádné změně hladiny krevního cukru nebo inzulínu, protože má glykemický index (GI) pouze 1 na rozdíl například od glukózy, která má GI 100.
Co je to 'Nízký glykemický index': kromě diabetiků 1. a 2. typu má více než 50 % populace malou rezistenci na inzulin. Inzulín je nejdominantnější hormon a je naprosto zásadní pro zdraví, je zodpovědný za více funkcí, jednou z nich je glykolýza (oxidace glukózy). Jeho protějškem je hormon glukagon, který je zodpovědný za lipolýzu (oxidaci tuků). Pokud je inzulín vysoký, je u zdravých jedinců sekrece glukagonu zcela utlumena.
3. GHÍ 10 %: Incacao do svých produktů používá vlastní kultivované ajurvédské ghí, které dobře snáší i osoby s citlivostí na laktózu nebo kasein. Je plné vitamínů rozpustných v tucích (A,D,E,K2), omega 3 (DHA a EPA) a konjugované kyseliny linolové (CLA), což je přírodní transmastný tuk.
Kyselina linolová je důležitá pro udržení normální hmotnosti a snížení tukové hmoty. Je taktéž nejbohatším zdrojem mastné kyseliny s krátkým řetězcem „butyrátu“, která vyživuje prospěšné střevní bakterie.
4. THAUMATIN: přírodní sladidlo z afrického ovoce, který však tělo metabolizuje jako protein, proto nezanechává stopy jako jiná sladidla a je zcela bezpečný.
Ve srovnání se stévií, monkfruit i stolním cukrem má toto sladidlo index sladkosti 3000.
Přečtěte si více k tématu
Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu
Objevte low carb aneb více energie, méně cukru
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechová másla a krémy |
---|---|
Proč koupit: | Jedinečné složení vhodné pro zdravý životní styl, jakoukoliv dietu, při které se chce držet správná váha nebo zhubnout. Vyvinuto slavným belgickým gastronomem, Vincentem Bulteelem. |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie |
Vhodné pro: | Vegetarián-Sugar Free-Soy Free-GMO Free-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.