Avokádový olej - 100% natural sleva: min. datum trvanlivosti 12.2024 - 100 ml
Avokádový olej je chutný, výživný a snadno se používá. Je bohatý na kyselinu olejovou, polynenasycené tuky, karotenoidy a další živiny bohaté na antioxidanty, které jsou spojovány se zlepšením zdraví srdce, kůže a očí.
Proč koupit avokádový olej
- Vyroben z prémiových avokád. Avokáda pochází z udržitelných farem na Srí Lance.
- Složky beta-sitosterol a fytosterol mají aktivní vlastnosti regulující hladinu cukru a mohou udržovat zdravou hladinu cukru v krvi.1
- Podporuje zdravou pokožku, protože avokádo má vysoký obsah mastných kyselin a antioxidantů, které podporují hojení ran2 a celkové zdraví pokožky.
- Některé studie prokázaly, že používání krému obsahujícího avokádový olej (20 %) a vitamin B12 vedlo k výraznému zlepšení příznaků lupénky3.
- Vitamín E, C a lecitin vyživují a hydratují pokožku; chrání před spáleninami a hojí je.
- Vysoký obsah vitaminu E a kyseliny olejové, která snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění3. Kyselina olejová má také čisticí účinky.
- Avokádový olej je bohatý na antioxidanty jako je lutein, který je nezbytný pro zdravý zrak4.
- Několik studií uvádí, že avokádové nezmýdelněné látky (ASU) - kombinace výtažků z avokáda a sójového oleje - mohou zmírnit bolest u osob s osteoartrózou kyčelních a kolenních kloubů.5
- Olej je lisovaný za studena a dvakrát filtrovaný.
- Bez chemikálií, bez transmastných kyselin, bez hydrogenace.
- Inovativní extrakce pro zachování vysokého obsahu přírodních látek.
- Bohatý, jemný a sytě průsvitný zelený olej, který se skvěle hodí do sladkých i slaných pokrmů.
- Přírodní avokádový olej WISDOM balený v čirém skle zůstává bezpečný po dobu 2 let od výroby.
- Nulový ekologický dopad na životní prostředí - všechny bioprodukty a odpadní materiál jsou využity při výrobě dalších produktů šetrných k přírodě.
- Produkt čistě z Cejlonu (Srí Lanka).
Oleje a jejich místo ve zdravé výživě - doporučujeme si přečíst tyto články
Dávkování a použití
Stejně jako všechny oleje může i avokádový olej při nadměrném užívání působit projímavě. Tablety a doplňky stravy obsahující avokádový olej se obecně doporučují v dávkách 300 až 600 miligramů denně při osteoartróze kolenního kloubu.
Kromě toho můžete jednou denně vypít čajovou lžičku avokáda nebo jej použít jako ochucovadlo do salátů, polévek, rýžových pokrmů a dalších jídel.
Poraďte se se svým lékařem o ideálním doporučeném dávkování avokádového oleje pro váš zdravotní stav a snažte se odměřit jeho příjem, abyste ho neužívali nadměrně.
Avokádový olej versus olivový olej
Je pro vás avokádový olej lepší než olivový?
Pokud jde o avokádový olej a olivový olej, oba oleje mají mnoho stejných výhod, protože oba mají vysoký obsah mononenasycených tuků a vitaminu E (i když panenský olivový olej obsahuje o něco více vitaminu E). Oba jsou spojovány s podporou kardiovaskulárního zdraví, snížením zánětů a zlepšením zdraví pokožky.
Dva klíčové rozdíly mezi těmito dvěma oleji jsou jejich chuť a kouřový bod. Olivový olej chutná spíše jako olivy, zatímco olej z avokáda, který je nerafinovaný (lisovaný za studena), má přirozenou avokádovou chuť a barvu.
Stejně jako avokádový olej se i olivový olej vyrábí v různých formách, včetně čistého, panenského nebo extra panenského. Panenský a extra panenský olivový olej se získávají lisováním za studena a jsou považovány za nejprospěšnější - jsou však náchylnější k poškození při tepelné úpravě při vysokých teplotách, proto se nejlépe používají jako oleje na namáčení nebo na pokapání potravin.
Avokádový olej má vyšší kouřový bod než olivový olej. Jeho kouřový bod se odhaduje na 250 °C (480 °F), zatímco olivový olej má kouřový bod přibližně 191 °C (375 °F).
Proto je lepší používat avokádový olej při pečení, smažení nebo grilování.
Shrnutí benefitů avokádového oleje
- Avokádový olej se vyrábí z avokáda, což je ovoce bohaté na zdravé tuky. Jedná se o mononenasycené mastné kyseliny a některé polynenasycené mastné kyseliny, které jsou známé svými zdraví prospěšnými účinky.
- Tento olej je zdravější volbou než vysoce zpracované a rafinované oleje, jako je například řepkový olej - navíc olej z avokáda má vyšší kouřový bod než olivový olej, takže je lepší volbou pro vaření, zejména při vyšší teplotě.
- Mezi výhody patří lepší vstřebávání živin, což přispívá k lepšímu zdraví očí a imunitě. Mezi další výhody patří snížení krevního tlaku, zlepšení zdraví srdce a pomoc při kožních onemocněních, jako je lupénka.
- Využití se neomezuje pouze na kuchyni, ale zahrnuje také použití na pleť a vlasy, zejména pokud bojujete se suchostí.
- Avokádový olej vs. olivový olej - který je pro vás lepší? Oba mohou do vašeho jídelníčku přidat zdravé tuky, ale s avokádovým olejem lze vařit při vyšších teplotách.
- Kupujte avokádový olej, který je stoprocentně čistý bez přídavných látek.
Upozornění
Pokud jste na avokádo alergičtí, musíte se bohužel vyhnout všem výrobkům obsahujícím avokádový olej, ať už pro kulinářské nebo léčebné a vnitřní použití.
Kromě toho jsou lidé s alergií na latex více ohroženi alergií na avokádo a výrobky obsahující avokádový olej. Alergie na latex je spojena s některými potravinami - například s avokádem, banány, kaštany, kiwi a mučenkou - protože tyto potraviny obsahují některé stejné alergeny, které se nacházejí v latexu.
Pokud jde o interakce s jinými léky, olej získaný z avokáda může reagovat s warfarinem, lékem na ředění krve, který se používá ke zpomalení srážlivosti krve. Pokud užíváte nějaké léky na ředění krve, poraďte se se svým lékařem, které druhy olejů je pro vás nejvhodnější konzumovat.
Nutriční informace
Jedna polévková lžíce 100% čistého avokádového oleje obsahuje asi:
- 125 kalorií
- 14 gramů tuků (1,5 gramu nasycených tuků, zbytek mononenasycených a polynenasycených).
- 0 gramů sacharidů, cukru nebo sodíku.
- 3,6 miligramů vitaminu E (23 % Denní Hodnoty)
14 gramů tuku v avokádovém oleji představuje přibližně 22 procent doporučené denní dávky tuku. Ačkoli se toto procento tuku může zdát vysoké, profil mastných kyselin vypadá následovně: Přibližně 10 ze 14 gramů tvoří zdravé mononenasycené tuky a dva gramy polynenasycené tuky (rovněž zdravé tuky).
Recept na skvělý salátový dresink
Budete potřebovat:
1 recept: 2 lžíce avokádového oleje, 1 stroužek mletého česneku, šťáva z 1 - 2 limetek, hrstka posekaného koriandru, půl lžičky mletého kmínu, špetka pepře, špetka soli.
2 recept: 3 lžíce balzamikového glazé, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1/2 šálku avokádového oleje a sůl a pepř podle chuti.
Smíchejte v misce a přidejte do salátu.
V případě, že se vám salátový dresink dělat od základu nechce, vždy si lze zakoupit hotový dresink od kvalitního britského výrobce Hunter a Gather. Bez obsahu cukru a jiných zbytečností.
Koupí této značky přímo podpoříte práci nejchudších obyvatel naší planety
Platíte za kvalitu ne kvantitu
Ceylon Kokonati pro své výrobky používají zásadně single origin, eticky sklízené non GMO suroviny. Jejich produkty jsou veganské, bez lepku, vhodné pro keto, paleo i raw dietu. Neobsahují žádný rafinovaný bílý cukr.
Jejich koupí podpoříte tradiční způsoby obživy i snížení uhlíkové stopy - výrobky jsou totiž vyráběny i baleny přímo v místě sklizně surovin. Ceylon Kokonati se snaží o 100% zero waste produkci.
Tento produkt je mezinárodně akreditován organizací Control Union, certifikován jako organický (EU a USDA NOP), certifikován ISO a/nebo HACCP.
Ceylon Kokonati své produkty vyrábí v rodinné manufaktuře, svým dodavatelům i výrobcům platí férové ceny a do výrobních procesů promítá mnohogenerační znalosti.
Používá pouze suroviny té nejvyšší kvality. Můžete si být tak jistí, že za prémiovou cenu dostáváte taktéž vysoce prémiovou kvalitu. Koupí jakéhokoliv výrobku tak podpoříte tradiční živobytí vesničanů v suchých oblastech Srí Lanky.
Díky tomu je umožněno obyvatelům vesnice využít jejich letité znalosti a odborné zkušenosti.
Prodej těchto produktů hraje zásadní roli v zaměstnanosti a ekonomické podpoře vesnické komunity. Dětem svých zaměstnanců poskytuje Ceylon Kokonati školní učebnice a psací potřeby na celý školní rok.
Co je to single origin nebo-li "jediný původ"?
Toto tvrzení znamená, že surovina pochází z jedné zeměpisné oblasti (na rozdíl surovin odebraných z více zemí světa a následně smíchané dohromady = běžná praxe levných produktů od tzv. privátních značek).
Žádný z produktů Ceylon Kokonati není tzv. směsí několika různých surovin z různých částí světa, zakoupených za nejlevnější ceny. Anglicky se to nazývá 'not blended'.
Skutečnost, že suroviny/ výrobky Ceylon Kokonati jsou "single origin" pouze ze Srí Lanky, znamená, že chuťové pohárky spotřebitele mají konzistentnější a kvalitnější zážitek, a to od šarže k šarži.
Je téměř nemožné dosáhnout absolutně konzistentní chuti, aniž by se ztratila přirozená chuť suroviny. A to zejména v případě, kdy se surovina pro výrobu jednoho výrobku odebírá z různých míst a v různé kvalitě.
Navíc nemáte garanci, že se jedná opravdu o čistý a čerstvě vyrobený výrobek v bio kvalitě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pleťové oleje a séra |
---|---|
Proč koupit: | Přírodní složení, baleno u zdroje, nikdy žádné příměsi, single-origin, GMO-free, vegan. |
Výrobce: | Ceylon Kokonati |
Země původu: | Srí Lanka |
Vhodné pro: | Bez lepku-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Objem: | 100 ml |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Ceilon Kokonati vznikla v roce 2013. V jejím sortimentu můžete najít řadu vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů z kokosových ořechů, koření a tropického ovoce, vyráběných udržitelným způsobem.
Název značky odkazuje na zemi, kterou její zakladatelé považují za svůj domov Cejlon na Srí Lance, kde se také kokosy pro výrobu této kokosové řady produktů pěstují i zpracovávají. Cejlon, britská korunní kolonie v letech 1815-1948, je nyní známý jako Srí Lanka, ale zakladatelé značky mu raději říkají Cejlon, protože to rozhodně zní exotičtěji a "čistý Cejlon" je značka sama o sobě, připomínající svěží jedinečnou esenci čistého cejlonského čaje. “Kokonati” je zase maorský výraz pro kokos, takže naprosto nejvhodnější název značky těch nejkokosovatějších dobrot vůbec.
Značku Ceilon Kokonati vede manželský pár. Ženskou zakladatelskou polovičkou je paní Bûmika, což v sanskrtu znamená Paní Země. Její pradědeček byl jedním z průkopníků lisování kokosového oleje na Cejlonu, takže je již čtvrtou generací lisovače kokosového oleje. Mužská zakladatelská polovička, pan Mosqi, je zase původně pěstitelem čistého cejlonského čaje.
Ceilon Kokonati je stoprocentně vlastněna a provozována na Novém Zélandu. Sypké produkty od Kokonati používá několik etických značek, které vyrábějí čisté, ekologické potraviny a kosmetické výrobky. Prodejem výrobků Kokonati jsou podporovány venkovské komunity a tradiční způsoby obživy. Všechny jejich výrobky jsou eticky sklízeny a při jejich výrobě nevzniká téměř žádný odpad. Každá část kokosového ořechu je využita při výrobě jiného produktu. Výrobky Kokonati jsou jednosložkové, balené přímo u zdroje, nikdy nemíchané, jednodruhové, bez GMO a veganské.
Díky nadšení pro ekologické, regenerativní zemědělství, udržitelnost a kolektivní partnerství pocházejí výrobky Kokonati pouze z drobných farem a mlýnů ve venkovských vesnicích na Srí Lance. Každý výrobek Kokonati se vyrábí ve specializovaném mlýně, který produkuje pouze daný typ výrobku. Kvalita je tedy nejlepší, jaká může být, a každý krok výroby je podpořen zkušenostmi a znalostmi mnoha generací. Cejlon je požehnán množstvím zdravého, exotického ovoce, ořechů, bylin a koření.
Ceilon Kokonati se řídí zásadami vyváženého života - žij a nech žít.
Snaží se o to, aby vše zůstalo v ještě lepším stavu, než když to našli…